Activiteit: Prinses Máxima was 30 september en 1 oktober in Riviera Maya, Mexico, voor haar activiteiten als erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI) en als VN-adviseur voor ‘Inclusive Finance’. Prinses Máxima opende vrijdagmiddag 30 september samen met President Calderón van Mexico het eerste G20 GPFI Forum, klik HIER om haar toespraak te lezen. Tevens waren bij de opening aanwezig de Mexicaanse minister van Financiën Meade en de Mexicaanse staatssecretaris van Financiën Rodriguez. Mexico is de komende voorzitter van de G20-top in 2012 en heeft als een van de drie prioriteiten voor het voorzitterschap gekozen voor ‘Inclusive Finance’. Prinses Máxima zet zich al jaren in verschillende adviesfuncties voor de Verenigde Naties in voor dit onderwerp. ‘Inclusive Finance’ staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs en op duurzame wijze. De helft van de wereldbevolking is van financiële diensten verstoken. Het ontbreken van financiële diensten is een rem op de ontwikkeling van mensen, bedrijven en landen. Prinses Máxima is gevraagd als erevoorzitter van het G20 GPFI om vooral de synergie tussen de VN en de G20 te versterken op het gebied van universele toegang tot financiële diensten en haar jarenlange ervaring in te zetten om inclusieve financiering wereldwijd verder op de kaart te zetten. Het GPFI Forum werd gehouden en marge van het ‘Global Policy Forum’, een conferentie van Alliance for Financial Inclusion (AFI) die deze week plaatsvindt in Riviera Maya. Prinses Máxima sprak vrijdagochtend 30 september de deelnemers aan deze conferentie, gouverneurs van centrale banken, toe. De Prinses zal tijdens beide conferenties nog twee toespraken houden en ook diverse bilaterale besprekingen hebben met onder meer de Mexicaanse President, minister en staatssecretaris van Financiën. Het ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ is in december 2010 gelanceerd na aankondiging op de G20-top in Seoul in november 2010. Het GPFI kent drie co-voorzitters: de huidige, vorige en komende voorzitter van de G20. Momenteel zijn dit Frankrijk, Korea en Mexico. Er zijn drie organisaties die als voornaamste uitvoerders fungeren van het wereldwijde GPFI-initiatief: Alliance for Financial Inclusion (AFI), Consultative Group to Assist the Poor (CGAP) en International Finance Corporation (IFC). Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI). Klik HIER om haar toespraak van 1 oktober te lezen.

——————————————————————————————

30 september 2011

Outfit: Prinses Máxima droeg een paarse/grijze jurk van NATAN met een rode ceintuur. Ze droeg deze outfit eerder op haar verjaardag dit jaar, 17 mei, toen ze de Appeltjes van Oranje uitreikte.

© NATAN & NOS

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

© Clicnoticas & Presidencia de la República Mexico

——————————————————————————————

1 oktober 2011

Outfit: Prinses Máxima droeg een rood met wit geblokte outfit van NATAN. Ze droeg de outfit eerder op 7 mei 2011 toen ze samen met Koningin Beatrix haar eigen tentoonstelling op het Loo opende.

© Jeroen Wetzels

Foto’s:

© Hector Ramirez

Tags:

7 Comments »

  1. Ze heeft dat jurkje toch al vaker aangehad?
    Heel leuk.
    Heb je ook nog een goede foto van haar schoenen en tasje?

    Reactie van beheerster: Klopt, dat staat ook in de tekst vermeldt. Nee, helaas niet want er zijn maar enkele foto’s verschenen.

    Comment by Stephanie — 01/10/2011 @ 1:31 PM

  2. vindt dit niet zo’n mooi jurkje , staat haar ook niet geweldig, jammer dat we niet meer van haar gezien hebben.

    Comment by ingrid — 01/10/2011 @ 8:42 PM

  3. Die rode schoenen bij het jurkje van de Appeltjes van Oranje droeg ze toen toch niet, staat echt leuk! :)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 01/10/2011 @ 9:20 PM

  4. Wat geweldig dat je foto’s van prinses Máxima in Mexico hebt kunnen vinden.

    Comment by Renske — 01/10/2011 @ 9:26 PM

  5. @ Oranjewereld
    Nee, dat kan niet want deze keer waren het open schoenen toen niet!

    Comment by Valerie — 02/10/2011 @ 9:44 AM

  6. Zowel de jurk, als het pakje: SUPER!! Op en top Máxima!

    Comment by Anneke — 03/10/2011 @ 8:01 PM

  7. Echt kleding wat bij Máxima past, leuk!

    Comment by Corintha — 04/10/2011 @ 11:11 AM

Leave a comment