Activiteit: De Prins van Oranje en Prinses Máxima, beschermpaar van het Oranje Fonds, reikten dinsdagochtend 15 mei op Paleis Noordeinde in Den Haag de Appeltjes van Oranje 2012 uit. Hare Majesteit de Koningin was bij de uitreiking aanwezig. Jaarlijks bekroont het Oranje Fonds met de Appeltjes van Oranje initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. De uitreiking vindt in 2012 voor de 10e keer plaats. Er is gekozen voor projecten rond het thema Groen Groeit. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door de Koningin, en een geldbedrag van € 15.000. Het Oranje Fonds heeft drie winnaars geselecteerd uit tien genomineerde initiatieven: Samen Slimmer op Wijkboerderij Baalder van AOC De Groene Welle i.s.m. Stichting Baalderborg, het Beheer van de Cultuurhistorische Perenbomenrij van Buurtvereniging Hoofdstraat-Noord uit Gasselternijveen en COOLzaad van Stichting BuurtLAB uit Rotterdam. Wijkboerderij Baalder in Hardenberg werd nieuw leven ingeblazen door het initiatief Samen Slimmer. Scholieren van De Groene Welle en verstandelijk beperkte cliënten van Stichting Baalderborg zetten zich samen in op de boerderij. Het onderhoud van de locatie en de verzorging van de dieren zorgt voor samenwerking en ontmoeting tussen beide groepen. De kinderboerderij heeft zo zijn wijkfunctie teruggekregen. Inmiddels is ook een moestuin ingericht en wordt natuur- en milieuonderwijs voor basisschoolleerlingen gegeven. Sinds jaar en dag staat aan de Hoofdstraat-Noord in het Drentse Gasselternijveen een perenbomenrij. Deze perenbomen zijn op verzoek van de straatbewoners sinds1990 inbeheer bij henzelf. De activiteiten rondom het onderhoud van de perenbomen fungeren als sociaal bindmiddel in de buurt. De bewoners snoeien de bomen, plukken gezamenlijk de peren, hangen nestkastjes op en planten krokusbollen. Eén keer per jaar wordt de ‘gouden peer’ uitgereikt aan de buurtbewoner die zich het meest heeft ingezet voor de perenbomenrij. COOLzaad is een concept van Stichting BuurtLAB uit Rotterdam. BuurtLAB laat kinderen in de stad kennismaken met alles wat groeit en bloeit. De kinderen volgen groenworkshops, kweken groente, bloemen en fruit en werken mee aan de groene kinderglossy COOLblad. Ook stimuleert COOLzaad ontmoetingen tussen ouders. Zo verbreden kinderen en hun ouders hun sociale netwerk en nemen zij verantwoordelijkheid voor hun (groene) buurt. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die in het Koninkrijk der Nederlanden een betrokken samenleving bevorderen. De tiende uitreiking van de Appeltjes van Oranje valt in het jubileumjaar van het Oranje Fonds, dat op 2 februari 2002 werd opgericht als huwelijksgeschenk aan de Prins van Oranje en Prinses Máxima. Bij de uitreiking waren alle winnaars van de afgelopen tien jaar aanwezig.

Outfit: Prinses Máxima droeg een gele top met een rok die bestaat uit gele, witte en oranje stroken. Ze droeg deze outfit vorige week nog in Brazilië.

Foto:


© Vorsten Royale & NOS

Tags:

12 Comments »

  1. Ik vindt dit echt een super mooi outfit van prinses Maxima.

    Comment by Gerrianne — 15/05/2012 @ 10:40 AM

  2. Je ziet het jurkje nu veel beter dan vorige week in Brazilië. Gewaagd, die horizontale strepen, maar wel heel leuk en ze kan het hebben. Gelukkig heeft ze later haar vestje uit gedaan (zie foto’s ANP). Het is misschien wat zomers met het weer van vandaag, die blote armen, maar het jurkje komt veel beter uit de verf zonder vestje.

    Comment by Willeke — 15/05/2012 @ 11:33 AM

  3. Heel mooi jurkje van onze prinses. Het staat erg vrolijk tussen al die donkere pakken :-)

    Comment by Stephanie — 15/05/2012 @ 12:25 PM

  4. Maxima draagt een mooie zomerse outfit!
    Het topje vind ik prima en heel mooi van kleur.
    Het rokje slaat alles, zeker wat betreft de combinatie van de verschillende kleuren.
    Prachtig!

    Comment by Lut. — 15/05/2012 @ 3:13 PM

  5. Heel mooi jurkje!Mooie schoenen…van Natan?
    Laat iemand iets aan die piekharen doen.

    Comment by alida — 15/05/2012 @ 5:30 PM

  6. Heel mooi outfit :-) ….ich mag de kleur…zommerse outfit

    Comment by claudy — 15/05/2012 @ 5:45 PM

  7. Staat Maxima prachtig dat geel met creme.Mooie stof ook.Maar Maxima, doe iets aan dat piekhaar.In een mooie wrong staat 10 keer beter.

    Comment by sofia — 15/05/2012 @ 7:20 PM

  8. Mooie kleur geel draagt Máxima hier! Lekker fleurig!!

    Comment by Corintha — 16/05/2012 @ 6:19 AM

  9. Breedstrepen, niet doen als je van jezelf al brede heuepen hebt. Bovendien vind ik de kleur geel haar niet zo staan, maar goed, het geeft wel een vleugje zon in het sombere weerbeeld.

    Comment by Loes — 16/05/2012 @ 6:25 AM

  10. Super mooi deze outfit! leuk het jasje dat zo rond wegloopt onder de armen! Vrolijke kleur voor een vrolijke gelegenheid!

    Comment by MeRoyalty — 16/05/2012 @ 6:43 AM

  11. Wau, wat een super outfit! Dat oranje geel mag ze echt nog veel vaker dragen

    Comment by Anneke — 23/05/2012 @ 7:23 PM

  12. Hello,
    I’m Eva Donners, I’m married to a Dutchman with our one and only child.I live in Limburg (gemeente Heerlen).
    I love princess Maxima, I love her fashion and style-very elegant. She is really the epitome of class and glamour.I love her warm and winning smile, she’s a happy person, her smile encourages people to face life with confidence. To be honest,I always research her photos on google…I always keep myself updated about her photos in every event and pls.see my facebook,Jana Donners or you can add me using my email,[email protected]. Our very own lovely princess has a special photo album on my facebook.
    I’m writing a book about fashion and Princess Maxima is my best example. I would like to buy some of her photos ….I know the copyrights so I emailed the website like royalblog but no reply yet….Pls. give me some information and pls. keep me updated about her photos…

    Thank you so much,
    Eva

    Comment by Eva Donners — 08/06/2012 @ 12:01 AM

Leave a comment