23 september: Prinses Máxima bij bijeenkomst ‘Financial Inclusion – Advancing the global challenge’
Activiteit: Prinses Máxima is van 23 tot en met 25 september bij de najaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank in Washington. Prinses Máxima organiseerde in haar rol als VN-adviseur Inclusive Finance, samen met de Wereldbank en CGAP (Consultative Group to Assist the Poor), op vrijdagmiddag 23 september de bijeenkomst ‘Financial Inclusion – Advancing the global challenge’. De Prinses nam samen met dr. H.P.M. Knapen, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, de heer M. Mohieldin, directeur van de Wereldbank en de Mexicaanse minister van Financiën, de heer J.A. Meade, plaats in het discussiepanel. Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en meer dan 300 miljoen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, spaar- of bankrekeningen en verzekeringen. Tijdens de interactieve sessie worden ‘best practices’ uitgewisseld over innovatieve manieren om lage inkomensgroepen toegang te geven tot deze financiële diensten. Hierdoor kunnen huishoudens en kleine bedrijven hun leefomstandigheden drastisch verbeteren. Prinses Máxima hield en marge van de najaarsvergadering diverse bilaterale gesprekken met ministers, wet- en regelgevers, toezichthouders en vertegenwoordigers van financiële instellingen uit verschillende landen over Inclusive Finance.

Outfit: Prinses Máxima droeg een jurk van NATAN die ze sinds drie weken weer terug heeft van de tentoonstelling op Paleis het Loo. Ze droeg de jurk eerder tijdens de uitzending van ‘De Nationale Geldtest’, die op 20 januari 2011 werd opgenomen.

© BNN

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

———————————————————————————————————————-

24 september: Prinses Máxima spreekt met internationale bankiers
Activiteit:
Zaterdagochtend 24 september sprak de Prinses samen met prof. dr. K. Knot, president van de Nederlandsche Bank, de heer S. Ingves, president van de Zweedse centrale bank en de nieuwe voorzitter van het Bazels Comité van bankentoezichthouders. Prinses Máxima heeft tijdens de najaarsvergadering tevens het tweede jaarverslag gepresenteerd over haar activiteiten als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Het jaarverslag wordt geplaatst op www.uncdf.org/english/microfinance/special-advocate.php. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).

Hier zijn nog geen foto’s van.

Tags:

9 Comments »

  1. Ik heb toch liever het jurkje met het bruine jasje, ik dacht toen ik die foto zag : ? is dat dat jurkje. Dat jasje maakt heel anders.

    Comment by Prinsessefan — 24/09/2011 @ 12:01 PM

  2. Wat heeft Máxima een leuk jurkje aan!!

    Comment by Corintha — 24/09/2011 @ 12:52 PM

  3. Wat geweldig dat je alweer kunt laten zien wat ze draagt. Na wat onderzoek op internet heb ik gezien dat ze een nieuwe armband en oorbellen heeft.

    Comment by Renske — 24/09/2011 @ 12:54 PM

  4. Ze zag er weer mooi uit, met het vestje erover vindt ik mooier.

    Comment by Gerrianne — 24/09/2011 @ 4:47 PM

  5. Wat leuke dat je weer als enige deze foto’s hebt!!

    Comment by Anneke — 24/09/2011 @ 6:59 PM

  6. Zonder jasje vindt ik het toch net iets leuker..
    Echt mooie outfit! Hele mooie oorbellen ook.
    Geweldig dat ze haar kleding herdraagd.
    Maar af en toe iets nieuwes zou ook wel leuk zijn!

    Comment by Stephanie — 24/09/2011 @ 8:13 PM

  7. Leuke foto van Maxima! Ze zag er erg mooi uit!

    Comment by Lichelle — 25/09/2011 @ 4:27 PM

  8. Ik ben echt gek op Maxima, maar wel jammer dat ze haar gezicht vol heeft laten spuiten, ik vond haar eerst veel leuker, dt had ze toch helemaal niet nodig?

    Comment by manita — 25/09/2011 @ 5:59 PM

  9. http://myroyal-myroyals.blogspot.com/2011/09/princesss-maxima-attended-forum-titled.html

    Zie hier nog wat meer foto’s, het is een leuk jurkje. Zoals ze het nu draagt vind ik mooier.

    Comment by Jenny — 26/09/2011 @ 8:20 AM

Leave a comment