7 september: met Argentijnse vrienden naar wijnkelder in Toscane
Activiteit: Prinses Máxima komt minstens eens per jaar in het Italiaanse Toscane, waar haar schoonmoeder ook een vakantiehuis heeft. Vorige week woensdag, 7 september, was Prinses Máxima in Toscane met 17 Argentijnse vrienden in de wijnkelder Fattoria del Colle in Montepulciano. De Prinses heeft een aantal wijnen geproefd en voor de kenners: ze vond de Brunello Prime Donne 1996 het lekkerst.

Outfit: Prinses Máxima droeg een witte jurk met een zwarte print. Ze droeg het eerder op 5 juli 2007.

Foto’s: In verband met de mediacode plaats ik geen foto’s.

—————————————————————————————————————-

13 september: Koningin, Prins van Oranje en Prinses Máxima bij jubileumgala Nationale Ballet
Activiteit: De Koningin, de Prins van Oranje en Prinses Máxima waren dinsdagavond 13 september aanwezig bij het 50-jarig jubileumgala van Het Nationale Ballet in Het Muziektheater Amsterdam.  Het Nationale Ballet danste onder andere werken van choreografen Rudi van Dantzig, Hans van Manen, Toer van Schayk en Ted Brandsen. Naast het volledige gezelschap verleenden ook leerlingen van de Nationale Balletacademie en diverse buitenlandse gastsolisten hun medewerking aan het jubileumgala. Het Nationale Ballet is met tachtig (inter)nationale dansers het grootste dansgezelschap van Nederland. In september 2011 bestaat het gezelschap vijftig jaar. Samen met De Nederlandse Opera is het sinds 1986 een van de vaste gezelschappen van Het Muziektheater Amsterdam.

Outfit: Prinses Máxima droeg een beige top die ze al eens eerder heeft gedragen met een andere rok. Deze keer droeg ze een beige rok met stroken. Buiten droeg ze nog een soort stola die ze al eerder in New York in 2009 en op 13 juni 2010 droeg. Prinses Máxima combineerde haar outfit met sieraden die ze vorig jaar op Prinsjesdag ook droeg.

© FanvanMáxima

Foto’s:





© AT5/Frank Buis & Het Nationale Ballet/Helene Wiesenhaan

—————————————————————————————————————-

15 september: Prinses Máxima bij VN-bijeenkomst in Parijs
Activiteit:
Prinses Máxima was gisterochtend in Parijs bij de jaarlijkse vergadering van Principles for Responsible Investment (PRI), een organisatie van de Verenigde Naties. Prinses Máxima hield de openingstoespraak op deze bijeenkomst en sprak over het belang van consumentenbescherming en passende, eerlijke, transparante en verantwoordelijke financiële dienstverlening aan lage inkomensgroepen. Prinses Máxima riep in haar toespraak investeerders in microfinanciering op om de zogenoemde investeerdersprincipes te tekenen. Tijdens een mede door Prinses Máxima geïnitieerde bijeenkomst in januari 2011 in Den Haag ondertekende een eerste groep internationale investeerders de investeerdersprincipes: the Principles for Investors in Inclusive Finance. Met het tekenen van deze principes committeren investeerders zich aan eerlijke, transparante en verantwoordelijke financiële dienstverlening. Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs en op duurzame wijze. Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en 300 miljoen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, spaar- of bankrekeningen en verzekeringen. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).

Helaas zijn hier nog geen foto’s van verschenen.

Tags:

8 Comments »

  1. Wat bijzonder, die foto’s van Máxima met haar vriendinnen. Wat geod dat je deze gevonden hebt!
    De gala outfit is weer prachtig. Wat staat die goudkleur haar mooi!

    Comment by Anneke — 16/09/2011 @ 7:17 PM

  2. De foto’s van prinses Máxima met haar vriendinnen in Italië zijn super, Máxima zag er leuk uit! Heel geschikte outfit voor zo’n gelegenheid. Bij het Nationale Ballet had ze een heel leuk rokje aan! Mooi overzicht weer, Iris!

    Comment by Jenny — 16/09/2011 @ 9:14 PM

  3. Zo he,
    Maxima is echt een kop groter dan haar vriendinnen!
    Het eerste jurkje vind ik echt hip. En past wel goed bij wijn- verrelanden.
    De tweede jurk vind ik echt NIKS, het zit bij haar heel strak allemaal. Nee!

    Comment by Prinsessefan — 17/09/2011 @ 9:55 AM

  4. Nog even en krabbeltje over de sieraden die Máxima op 13 september 2011 droeg. De hanger is druppelvormig en heeft dus een andere vorm dan de broche op Prinsjesdag van 2010. Zou ze weer iets van haar schoonmoeder Beatrix te leen hebben gekregen? De oorbellen van 13 september 2011 zijn wel dezelfde als die van Prinsjesdag 2010. Koningin Beatrix droeg dezelfde oorbellen op 20 november 2008, 28 april 2009 en 13 juni 2010.

    Comment by Renske — 17/09/2011 @ 3:33 PM

  5. De vriendinnen hebben dan ook allemaal flatjes aan en Max staat op hakken!
    Dan is het makkelijk een kop groter te lijken, toch.
    Ik vind dat geprinte hesje nogal een soepjurkvorm hebben.
    De glanzende outfit met die strokenrok daarentegen is helemaal top!

    Comment by klaske — 18/09/2011 @ 12:37 PM

  6. Ik weet nog niet helemaal of ik het wel een mooi jurkje vind. Het staat een beetje sexy zonder broek maar met broek is het ook weer niet… Dus een legging zou beter zijn, De twede jurk zit echt heel strak niet te bekijken!

    Comment by Bibi 1 — 18/09/2011 @ 8:10 PM

  7. Heel leuk dat je deze foto’s van Maxima met haar vriendinnen hebt gevonden. Ik vind haar er leuk uit zien.

    Comment by Linde — 18/09/2011 @ 11:07 PM

  8. Het jurkje in Toscane heeft ze als een gedragen in Noorwegen, maar dan met een lange broek eronder. Dat stond haar helemaal niet. Zoals ze het in Toscane draagt staat het veel beter. Lekker kort, maar niet té kort. Maar eigenlijk vind ik het geen mooi jurkje. Dan vind ik de jurk die ze bij het balletgala draagt veel mooier, hoewel, volgens mij is het een rok met een losse top. Ik had het daarom mooier gevonden als ze er een mouwloze top op gedragen had, dat past bij zo’n gelegenheid en dat staat haar altijd erg goed. En blote armen hadden ook beter gepast bij de blote benen en de sandaaltjes, die ik overigens erg mooi vind.

    Comment by Willeke — 19/09/2011 @ 2:39 PM

Leave a comment