Op 7 juni 2004 bezocht Prinses Máxima samen met Paul Rosenmöller en de commissie PaVEM (Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen) de stadsdelen Bos en Lommer in Amsterdam. De Prinses bezocht het MoederKindCentrum in de Kolenkitbuurt. In dit centrum komen wekelijks 700 vrouwen bij elkaar om onder andere taalles te volgen. Daarnaast worden er in het centrum nog talloze andere activiteiten georganiseerd om de positie en weerbaarheid van (allochtone)vrouwen in de Nederlandse maatschappij te verbeteren. Prinses Máxima bracht dit bezoek, omdat ze geïnteresseerd is in hoe taallessen bijdragen aan het emancipatieproces van migrantenvrouwen. Prinses Máxima was ook aanwezig bij de start van het werkgelegenheidsproject ‘Ruim baan voor jonge moeders’. De commissie PaVEM is opgericht om de vaak geïsoleerde positie van vrouwen van etnische minderheden te doorbreken. In samenwerking met deze commissie bood stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet een netwerkontbijt aan aan elf jonge moeders uit Zuidoost.

© www.amsterdam.nl

Tags:

4 Comments »

  1. Ik wou al zeggen, heeft Maxima een nieuw kapsel? Maar het is van 2004.maar voor de resrt vind ik het een leuke outfit ze mag het vaker dragen…

    Comment by bibi — 11/09/2011 @ 2:35 PM

  2. Het is een leuk setje wat Maxima draagt!

    Ik zal me vanaf nu Bibi 1 noemen, aangezien er nog een bibi hier steeds reageerd. ik was namelijk de eerste met deze naam, vandaar de 1 erachter.

    Comment by Bibi 1 — 11/09/2011 @ 8:35 PM

  3. Dit is kleding die prima geschikt is voor dit soort bezoeken. Niet heel speciaal, staat Maxima wel leuk!

    Comment by Prinsescatherine — 12/09/2011 @ 11:49 AM

  4. Leuke kleding heeft Máxima aan!! Heel fris!

    Comment by Corintha — 13/09/2011 @ 10:48 AM

Leave a comment