Werkbezoek Prinses Máxima aan Koninklijk Marechaussee Schiphol
Activiteit: Prinses Máxima heeft dinsdagochtend 23 augustus een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Marechaussee district Schiphol. Prinses Máxima werd geïnformeerd over de taken en de samenwerking tussen de vijf brigades van de Marechaussee die op Schiphol werkzaam zijn. Zo sprak zij met medewerkers van de brigades Vreemdelingenzaken, Politie & Beveiliging, Grensbewaking, Recherche & Informatie en Operationele Ondersteuning over hun activiteiten. Hierbij kwamen thema’s als integriteit, humaniteit, gezag en personeelsbeleid aan de orde. Naast de gesprekken kreeg de Prinses onder meer een demonstratie van gezichtsherkenning en look-a-likes. Ook bracht zij een bezoek aan het verwijdercentrum van de brigade Vreemdelingenzaken.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijs jasje van NATAN met een witte pantalon. Ze droeg bekende oorbellen, haar verjaardagsarmband en een ring van edelsteen die is gemaakt door Renee Arnold.

© NATAN

Foto’s:


© Audio Visuele Dienst Defensie

————————————————————————————————————–

Prinses Máxima opent Archeologiehuis Zuid-Holland
Activiteit: Prinses Máxima opende dinsdagmiddag 23 augustus het Archeologiehuis Zuid-Holland op het terrein van Archeon in Alphen aan den Rijn. Het Romeins Museum Alphen aan den Rijn, het Provinciaal Archeologisch Centrum en de Archeologische Werkgemeenschap Nederland zijn hierin ondergebracht. Het archeologiehuis presenteert opgravingen uit Zuid-Holland vanaf 8000 voor Christus tot aan de 18e eeuw. In het Romeins Museum Alphen aan den Rijn staan de opgravingen van het oude Romeinse fort Albaniana centraal. Tussen 1999 en 2001 heeft de Radbouduniversiteit Nijmegen delen van dit oude verdedigingswerk bij Alphen opgegraven. De gemeente zelf beschikte niet over museale voorzieningen om de vondsten tentoon te stellen. Door samenwerking tussen Archeon, de gemeente Alphen aan den Rijn en het Provinciaal Archeologisch Centrum kan de Romeinse geschiedenis van de provincie nu getoond worden. De collectie bestaat onder meer uit aardewerk, munten, sieraden en delen van wapenuitrustingen. Het gebouw waarin het museum is gehuisvest, Villa Rijswijk, is een reconstructie van de in 1960 in Rijswijk opgegraven herenboerderij uit de 3e eeuw na Christus. Deze werd destijds in Romeinse stijl gebouwd en kenmerkt zich onder meer door wandschilderingen, een Romeins bad en een verwarmingssysteem. In het Provinciaal Archeologisch Centrum zijn vondsten uit de provincie Zuid-Holland opgeslagen. Musea kunnen deze in bruikleen krijgen voor tentoonstellingen. Scholen, studenten en geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan het centrum. Bij de Archeologische Werkgemeenschap Nederland zijn vrijwilligers actief met onderzoek. Archeon biedt een kennismaking met de Nederlandse archeologie en geschiedenis uit drie perioden; prehistorie vanaf de midden steentijd, Romeinse periode en de middeleeuwen.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als vanmorgen tijdens het bezoek aan Schiphol.

Foto’s:

© Photo-PAI

Tags:

10 Comments »

  1. Heel leuke outfit

    Comment by Prinsessefan — 23/08/2011 @ 3:22 PM

  2. leuke foto’s. Ze zag er mooi uit.

    Comment by Gerrianne — 23/08/2011 @ 5:03 PM

  3. Mooie nette outfit!

    Comment by Annelien — 23/08/2011 @ 6:18 PM

  4. Leuk pak van Máxima, en weer de W-A armband. Schattig :)

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 23/08/2011 @ 6:51 PM

  5. Wat heeft prinses Máxima toch een gevarieerde baan, ze komt overal! Mooi verslag!

    Comment by Jenny — 23/08/2011 @ 7:01 PM

  6. Ik vond ze er echt prachtig uitzien :) Ze was ook erg vrolijk vandaag.

    Ps. Ring is niet van Renee Arnold, sprak haar pas via de mail en toen vertelde ze me dat hij niet van haar is, al lijkt hij er wel op :)

    Comment by josine — 23/08/2011 @ 9:11 PM

  7. Wat zag Máxima er leuk uit!!!

    Comment by Corintha — 24/08/2011 @ 3:03 PM

  8. Echt een hele mooie outfit! dit jasje heeft Maxima toch wel in meerdere kleuren? :)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 24/08/2011 @ 6:40 PM

  9. hele mooie outfit idd… Big Nieuws… Prinses Marie van Denemarken is in verwachting van een meisje !! De geboorte is in januari 2012 … Sorry je wilt het delen met mensen maar je kunt niet bloggen …. dat vind ik vreselijk

    Comment by hollandroyal — 25/08/2011 @ 10:14 AM

  10. Echt heel leuk nieuws dat Marie een baby krijgt maar dat het een meisje is dat lijkt me iets dat nog niet vaststaat, @hollandroyal. Hoe weet je dat zo zeker?

    Comment by bibi — 25/08/2011 @ 4:36 PM

Leave a comment