Zo moeder, zo schoondochter?

03rd August 2011

Al eens eerder heb ik een log geplaatst over vergelijkbare kleding van Koningin Beatrix en Prinses Máxima. Prinses Mabel droeg tijdens het huwelijk van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita de verlovingsjurk van haar schoonmoeder. We hebben Prinses Máxima nog nooit een kledingstuk van haar schoonmoeder zien dragen, maar wel die er heel erg op lijken. Nu is het dus de vraag: is het toeval of zijn de kledingstukken van Koningin Beatrix vermaakt voor Prinses Máxima?

——————————————————————————–

Een Amerikaanse outfit
Op 21 april 1982 bracht Koningin Beatrix voor het eerst als Koningin een bezoek aan de Verenigde Staten. Op 8 september 2009 was de eerste dag van het bezoek van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima aan de feestweek in New York. Prinses Máxima droeg een opvallende rode outfit. De outfit die Prinses Máxima droeg, leek erg op die van de Koningin. De stof, de kraag én de mouwen komen overeen.

© RTL & NOS

——————————————————————————–

Een Indiaas gewaad
Koningin Beatrix en Prins Claus brachten van 14 januari tot en met 16 januari 1986 een staatsbezoek aan India. De Koningin droeg tijdens één van de avonden een blauw-goud Indiaas gewaad. Op 12 november 2008 opende Prinses Máxima het Amsterdam India Festival op het Museumplein in Amsterdam. Ze verscheen in een opvallend blauw-goud Indiaas gewaad. Prinses Máxima droeg de outfit later nog een keer, namelijk tijdens de feestelijkheden rond het huwelijk van Prinses Victoria en Prins Daniel van Zweden in 2010. Klik HIER voor een foto van de hele outfit.

© RTL & Youtube-kanaal Koninklijk Huis

——————————————————————————–

Een kanten baljurk
In 1962 ging Koningin Beatrix (toen nog Prinses) naar het Wiener Ball. Ze droeg een strapless kanten baljurk. Ik heb van deze gelegenheid alleen zwart-wit foto’s kunnen vinden, dus wat de kleur was weet ik niet. Het zou me niet verbazen als de jurk lichtblauw was, want Prinses Máxima droeg op 2 juli dit jaar een lichtblauwe, strapless, kanten baljurk. Ze droeg deze tijdens het bal ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Albert en Prinses Charlene van Monaco. Het bovenstukje van de jurk lijkt exact hetzelfde te zijn als die van Koningin Beatrix.

Foto’s van Koningin Beatrix: Koningin Beatrix tijdens het Wiener Ball & een close-up

Foto’s van Prinses Máxima: Prinses Máxima tijdens het bal in Monaco & een close-up

Tags:

15 Comments »

  1. De bovenste lijkt er inderdaad heel erg op. Maar met zoveel kleding is de kans erg groot dat je iets draagt dat op elkaar lijkt. Daarom denk ik dat Maxima het niet expres doet (Met uitzondering van de laatste jurk, ik twijfel of het dezelfde zijn, maar als het zo is doet ze het vast om haar schoonmoeder te eren:) )

    Comment by Anonymous — 03/08/2011 @ 10:28 AM

  2. Ik had een reactie getypt,maar ik zie hem niet meer staan. Enig idee wat er mis is gegaan?

    De bovenste outfit lijkt inderdaad erg op elkaar. Als je beiden een kledingkast hebt met een onwaarschijnlijk grote omvang is de kans groot dat je iets draagt wat op elkaar lijkt. De eerste outfit verbaasd me daarom niet. De tweede verbaasd me dan meer, dat is niet echt een doorsnee jurk.
    De derde jurk is lastig om te zien of ze hetzelfde zijn. Naar mijn weten was de jurk van Beatrix echt wit, dus dan zou hij gekleurd en vermaakt moeten worden, terwijl zo’n bovenkant met randjes wel meer voorkomt. Neemt niet weg dat het wel heel leuk zou zijn!

    Comment by josine — 03/08/2011 @ 10:35 AM

  3. ik vind vind de 1 vooral veel op elkaar lijken. Grappig!

    Comment by caroline — 03/08/2011 @ 2:49 PM

  4. Iris: ontzettend leuk weer hoe je dit uitzoekt: boeiend! Dat blauw met goud is, is voor mij, een van de allermooiste jurken van Maxima!

    Comment by Dorien — 03/08/2011 @ 3:17 PM

  5. Ik denk niet dat de jurken zijn vermaakt. Dat kost ontzettend veel en je kunt goedkoper een nieuwe laten maken. Maar ik vind de jurken wel wat overeenkomsten hebben. En sommige details in de kleding komen gewoon weer terug alleen met een andere twist. Ontwerpers duiken vaak in het verleden om inspiratie op te doen. Maar het is erg leuk om details terug te zien.
    Leuk gedaan!!

    Comment by Geja — 03/08/2011 @ 3:30 PM

  6. Nog even een toevoeging: ik zie dat de laatste jurk van Beatrix geen stroken heeft. Tenminste niet op de foto te zien, de jurk van Maxima begint de eerste strook in ieder geval vrij hoog…..

    Comment by Geja — 03/08/2011 @ 3:33 PM

  7. Wat goed gevonden zeg! Vooral die galajurk van Beatrix en Maxima is goed gevonden; de lijfjes lijkt wel heel veel op elkaar…

    Comment by Prinsescatherine — 03/08/2011 @ 6:42 PM

  8. Ik denk dat die Amerikaanse outfit best dezelfde zou kunnen zijn, gewoon geverfd in een ander kleurtje. Die tweede outfits lijken ook wel echt op elkaar en de derde.. ik geloof dat het dezelfde is!

    Comment by Jenny — 03/08/2011 @ 7:20 PM

  9. Zo, dat heb je ontzettend goed gevonden. Ik denk dat Maxima af en toe naar Beatrix gaat voor advies of ze kijkt foto’s, maar ik denk wel dat ze het weet!!

    Comment by Marlies — 03/08/2011 @ 7:21 PM

  10. Wat eeen leuk onderwerp. Twee vrouwen met een hele eigen stijl en dan toch ehr en der wat overeenkomsten. Leuk! Ik vind de Sari jurken het mooiste!

    Comment by Anneke — 03/08/2011 @ 7:46 PM

  11. WAt enorm leuk dat je dit uitgevogeld hebt! Die outfit in Amerika lijkt echt heel veel op die groene van Beatrix…

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 03/08/2011 @ 8:22 PM

  12. die foto’s van Beatrix zijn erg goed gevonden zeg !

    Comment by hollandroyal — 04/08/2011 @ 8:32 AM

  13. Wat leuk gevonden deze overeenkomsten! De outfits lijken best veel op elkaar.

    Comment by Lisa | OudNieuws — 08/08/2011 @ 6:04 PM

  14. Een gewaad uit India is niet een Indiaans gewaad, want die heb je alleen bij de Indianen….. een gewaad uit India is slechts een Indiaas gewaad…… Maar hij is mooi!

    Comment by klaske — 10/09/2011 @ 11:11 PM

  15. De commentaren worden goed gelezen! En de tekst dus goed aangepast!

    Comment by klaske — 15/09/2011 @ 10:16 PM

Leave a comment