Prinses Máxima start landelijke zomeractie voortijdig schoolverlaten
Activiteit: Prinses Máxima gaf dinsdag 7 juni op het Wibautcollege in Amsterdam het startsein van de landelijke zomeracties om jongeren na de zomervakantie weer in de schoolbanken te krijgen en om zo voortijdig schoolverlaten te voorkomen. De Prinses deed dit in aanwezigheid van minister Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en  locoburgemeester Lodewijk Asscher van de gemeente Amsterdam. In Nederland vallen nog te veel jongeren voortijdig uit en verlaten de school zonder startkwalificatie. Het is belangrijk dat jongeren hun diploma halen. Voor de economie, arbeidsmarkt, samenleving en natuurlijk voor zichzelf. In de zomer, de langste periode dat jongeren geen binding hebben met school, is schooluitval bij vmbo-geslaagden en mbo-leerlingen het grootst. Meer dan de helft van de jongeren schrijft zich in deze periode uit. Daarom is het voeren van acties in deze periode cruciaal. Het zomeroffensief van de gemeente Amsterdam, genaamd ‘I’m in’, is erop gericht dat de gemeente Amsterdam, ROC van Amsterdam en ROC ASA gezamenlijk mbo-jongeren activeren zich in te schrijven voor een passende opleiding. Meest genoemde reden voor schooluitval is een verkeerde studiekeuze. De gemeente en mbo-opleidingen zetten stevige acties in om de twijfelaars (de dreigende voortijdig schoolverlaters) en de voortijdig schoolverlaters bij de hand te nemen voor en in de zomer tot een inschrijving volgt voor een opleiding voor 1 oktober 2011. Extra inspanningen in de Aanval op de Schooluitval passen in de ambitie van het kabinet Rutte -Verhagen. Daarom wordt er vanaf 2012 30 miljoen extra ingezet voor jongeren met gestapelde problemen die geen opleiding meer volgen. Het kabinet geeft hoge prioriteit aan het terugdringen van het aantal voortijdig schoolverlaters en heeft de ambitie verscherpt tot maximaal 25.000 voortijdige schoolverlaters in 2016. De aanpak van voortijdig schoolverlaten heeft in schooljaar 2009-2010 landelijk geresulteerd in een daling van het aantal voortijdig schoolverlaters van 70.000 naar 39.600, op basis van de voorlopige cijfers.

Outfit: Prinses Máxima droeg een beige jasje die ze al meerdere keren heeft gedragen. Ze droeg het vandaag met een blauwe pantalon, blauwe schoenen en blauwe accessoires.

Foto:




© Sandra Schuurhof, RTL Boulevard & Frank Buis/AT5

———————————————————————————————————

Prinses Máxima bij internationale conferentie over microfinaciering
Activiteit:
Prinses Máxima woonde woensdagochtend 8 juni in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam een paneldiscussie bij tijdens een internationale conferentie over microfinanciering. Tevens kreeg de Prinses het eerste exemplaar van het fotoboek Small Loans Big Passion, Photo Stories: Microfinance From the Inside aangeboden. De conferentie werd georganiseerd door de Nederlandse fondsbeheerder van microfinanciering, Triple Jump ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan. De conferentie richtte zich onder meer op investeerders en vertegenwoordigers van internationale microfinancieringsinstellingen. Centraal thema is de verhouding tussen het financieel en het sociaal rendement van microfinanciering. Triple Jump beheert microfinancieringsfondsen en zet deze uit bij ruim 150 microfinancieringsinstellingen in meer dan vijftig landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Europa. Hiermee worden een half miljoen kleine ondernemers bereikt. Triple Jump beheert fondsen van onder meer ASN Bank, Oxfam Novib en SNS Bank. Prinses Máxima is lid van de Raad voor Microfinanciering en ‘Special Advocate for Inclusive Finance for Development’ van de Secretaris-Generaal der Verenigde Naties.

Outfit: Prinses Máxima droeg een beige jurk van NATAN. Daarbij droeg ze een beige jasje en beige schoenen. Ze droeg het jurkje eerder op o.a. 16 mei 2008 en 11 september 2008.

Foto’s:

© Frank Buis/AT5

———————————————————————————————————

Prinses Máxima opent het KLOKhuis
Activiteit: Prinses Máxima opende woensdagmiddag 8 juni in het Cascadepark in Almere het KlokHUIS. Dit gebouw, dat is ontworpen door kinderen, is het resultaat van een ontwerpwedstrijd van het televisieprogramma Het Klokhuis. Het KlokHUIS krijgt de functie van educatief centrum om kinderen te informeren over de thema’s bouwen, wonen en gezond leven in relatie tot duurzaamheid en innovatie. Onder de titel ‘Klokhuis bouwt het KlokHUIS’ startte het NTR televisieprogramma Het Klokhuis in 2009 een wedstrijd voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar om hun eigen huis te ontwerpen. Naast woonbeleving en functionaliteit gaat het ook om energiebesparing en gezond leven. Uit de ruim duizend inzendingen zijn zes ontwerpen gekozen uit de thema’s slapen, wassen en plassen, spelen en niksen, koken en eten en de buitenkant. De afzonderlijke ontwerpen zijn door architect Jord den Hollander samengevoegd tot één huis dat de vorm heeft van een roze taart. Naast een slaapkamer onder een vissenvijver, een keuken in de vorm van een slakkenhuis en een glijbaan als uitgang, is in de ontwerpen aandacht besteed aan energie- en waterverbruik. Het badwater wordt bijvoorbeeld gebruikt om het toilet door te spoelen. Daarnaast maakt het huis gebruik van zon- en windenergie. De gemeente Almere heeft de bouwgrond beschikbaar gesteld. Cascadepark is het toekomstige duurzame stadspark in Almere Poort waar veel ruimte voor bewoners is om een eigen huis te bouwen. Opdrachtgever voor de bouw van het KlokHUIS is het Centrum voor Architectuur, Stedenbouw en Landschap Almere (Casla) dat onder de naam KinderCasla ook het beheer gaan voeren. Naast educatief centrum voor kinderen wordt in het gebouw ook het Informatiecentrum Almere Poort gevestigd.

Outfit: Prinses Máxima droeg een groen jurkje die ze eerder droeg op 30 juni 2009.

Foto’s:


© Marjolein Verhaaf, Mostapha El Madkouri & Kristian van den Berg

Tags:

9 Comments »

  1. Ze zag er echt heel erg leuk uit!

    Comment by marlies — 08/06/2011 @ 6:49 PM

  2. Gave jurkjes!

    Ze lijken allebei op elkaar. En dat blauw met beche staat ook enig!

    Comment by Prinsessefan — 08/06/2011 @ 6:51 PM

  3. Maxima zag er heel leuk uit. Vooral met dat blauw.

    Comment by Jeroen — 08/06/2011 @ 7:09 PM

  4. Ze ziet er weer TOP uit! Ook de jurkjes van vandaag zijn weer SUPER!!!

    Comment by Anneke — 08/06/2011 @ 7:14 PM

  5. Die blauwe ketting zou ik best willen hebben! Echt een leuk kleurtje. Ik vind vooral de groene outfit van het Klokhuis super! Lijkt me echt een gaaf huis geworden :)

    Comment by Jenny — 08/06/2011 @ 7:16 PM

  6. De blauwe outfit vind ik niet zo leuk, ketting is wel gaaf!
    De tweede outfit vind ik super, heel erg mooi! En de derde outfit is ook erg leuk, mooi kleurtje groen (:

    Comment by Annelien — 08/06/2011 @ 7:23 PM

  7. Maxima sorprende con su vestuario aunque ya lo haya usado en otras oportunidades. Cada vez le da un toque distinto. Felicitaciones!!!

    Comment by analia — 08/06/2011 @ 10:37 PM

  8. Die twee onderste outfits zijn echt heel mooi! Prachtig dat groene jurkje, jammer alleen van de beige schoenen dat ziet er wat ‘soft’ uit, zilver was mooier geweest…

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 09/06/2011 @ 10:40 AM

  9. Jammer dat ze een vestje droeg. Het is een mouwloos jurkje en toen ze het in 2009 droeg had ze blote armen en dat stond veel leuker. Het weer was misschien niet zo mooi, maar ze draagt tegenwoordig zo vaak blote armen, ook bij officiële gelegenheden dat ze dat hier ook had moeten doen. Ik vind haar trouwens die mouwloze jurkjes altijd erg goed staan, zeker als ze er dan ook nog blote benen bij heeft.

    Comment by willeke — 14/06/2011 @ 1:14 PM

Leave a comment