30 mei 2011: Prinses Máxima spreekt op internationale conferentie Impact Investing
”Stem kwijt na feestweekend: 40 jaar geworden, maar na de feesten voel ik me wel 100”

Activiteit: Prinses Máxima der Nederlanden hield maandagavond 30 mei 2011 een keynote speech tijdens de conferentie over ‘Impact Investing’ in de Beurs van Berlage in Amsterdam. ‘Impact Investing’ is het investeren in ondernemingen en projecten die een sociaal of milieu doel nastreven. Prinses Máxima hield de toespraak in haar hoedanigheid als ‘Special Advocate for Inclusive Finance for Development’ van de Secretaris-Generaal der Verenigde Naties. Impact Investing is een relatief nieuwe en snelgroeiende beweging die kapitaal wil aanwenden om problemen op sociaal of milieugebied aan te pakken en tegelijkertijd financieel rendement te realiseren. Deels betreft dit investeringen in microfinanciering. In opkomst zijn de investeringen in instellingen, ondernemingen en projecten die zich richten op verbetering op het gebied van onder meer duurzame energie, educatie, huisvesting en landbouw. Het congres werd georganiseerd door SOCAP/Europe. SOCAP staat voor Social Capital (sociaal kapitaal) en is in 2008 in Amerika ontstaan. Deze beweging organiseert jaarlijks een congres over Impact Investing. Dit jaar vond de conferentie voor het eerst in Europa plaats en duurt van 30 mei tot en met 1 juni. De deelnemers kunnen presentaties of lezingen bijwonen. Vanuit Nederland spreken o.a. vertegenwoordigers van Triodos Bank, INSID en Van Gendt Philanthropy. Daarnaast worden ontmoetingen georganiseerd voor de deelnemers. Dit zijn internationale investeerders, ondernemers, stichtingen en academici die zich betrokken voelen bij investeren in projecten met een maatschappelijke impact. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector.

Outfit: Prinses Máxima droeg een oranje blouse van NATAN op een bruine pantalon. Daarbij droeg ze oranje schoenen van NATAN die ze ook droeg op Koninginnedag vorig jaar in Zeeland.

© NATAN & FanvanMáxima

Foto’s:© Frank Buis/AT5 & Media Digital Photo

——————————————————————————————————————–

31 mei 2011: Prinses Máxima opent 50e organisatie Stichting Present
Activiteit: Prinses Máxima opende dinsdagochtend 31 mei in het Friese Ureterp, gemeente Opsterland, de 50e organisatie van Stichting Present. De stichting bemiddelt tussen mensen die hulp willen bieden en mensen die hulp nodig hebben. Stichting Present maakt deel uit van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Stichting Present koppelt competenties van vrijwilligers aan specifieke projecten. De stichting bemiddelt tussen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties uit de sectoren zorg en welzijn en wonen. De vrijwillige inzet is een aanvulling op het werk van professionals. De vrijwilligers van Present komen vaak uit al bestaande netwerken, zoals kerken en verenigingen, buurtgenootschappen en vriendenkringen.  Bij Stichting Present is de agenda van de vrijwilligers leidend. De meeste projecten worden in een dag of dagdeel uitgevoerd. Hierdoor is incidentele inzet goed te organiseren. Voorbeelden van de vrijwilligersactiviteiten zijn onder meer het verven of helpen bij verhuizen van mensen zonder sociaal netwerk, rolstoelwandelen met ouderen en het houden van speurtochten met jongeren met een beperking.  Stichting Present Nederland biedt sinds 2005 ondersteuning aan lokale initiatiefnemers bij het opzetten van franchisestichtingen. Zij doet dit onder meer door het geven van adviezen en begeleiding bij de structurele opzet van de franchiseorganisatie. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Outfit: Prinses Máxima droeg een een bruin jasje die ze al sinds 2002 draagt. Ze droeg er een witte pantalon bij. Ze droeg deze outfit bijvoorbeeld ook op 2 juni 2009, toen met haar haar los die ze vandaag in een staart droeg. Ze droeg een tas van Gabriela Fiori.

© Carmen Olijhoek

Foto’s:


© Met heel veel dank aan Nico Feenstra

——————————————————————————————————————–

31 mei 2011: Prins van Oranje en Prinses Máxima bij herdenkingsconcert natuurramp Japan
Activiteit:
De Prins van Oranje en Prinses Máxima woonden dinsdagavond 31 mei in het Concertgebouw te Amsterdam een concert bij ter herdenking van de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan. Met het concert wil de Stichting Japan Festival steun betuigen aan de Japanse bevolking en aan Japanners die wonen in Nederland. Een ensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest brengt de Vier Jaargetijden van Vivaldi ten gehore dat in aanpaste volgorde wordt uitgevoerd. Tussendoor wordt er voorgedragen uit het werk van de Japanse dichter Ryoichi Wago. Bij aanvang van het concert zijn er toespraken door onder meer Z.E. de heer Takashi Koezuka, ambassadeur van Japan, drs. M.J.M. Verhagen, vice-premier en mr. F. van Schoonhoven, voorzitter van de Stichting Japan Festival. De Stichting Japan Festival heeft tot doel de banden tussen de Japanse en Nederlandse gemeenschap te versterken.

Outfit: Prinses Máxima droeg een zwart jurkje van Valentino uit de Ready to Wear 2005.

© Valentino

Foto’s:

© Frank Buis/At5

Tags:

14 Comments »

 1. Het eerste outfit van Maxima staat haar erg goed! De kleur staat ook prachtig.

  Comment by koninginrania.web-log.nl — 31/05/2011 @ 2:15 PM

 2. Nog een beetje moe van het feesten..!
  Beide dagen had ze kleding aan!! Dat oranje knalt lekker!!

  Comment by Corintha — 31/05/2011 @ 3:08 PM

 3. Ik bedoel natuurlijk LEUKE kleding!!

  Comment by Corintha — 31/05/2011 @ 3:09 PM

 4. Leuke outfits.

  Comment by Mariska — 31/05/2011 @ 3:09 PM

 5. Ze ziet er leuk en hip uit!

  Comment by Anneke — 31/05/2011 @ 3:39 PM

 6. Haar haren zijn een ramp, met het oranje setje aan. Het lijkt heel vet!! Maar de kleding is erg leuk. Bij de andere activiteit zit het wel heel leuk

  Comment by bibi — 31/05/2011 @ 4:27 PM

 7. De eerste outfit is heel mooi; oranje staat haar goed!
  Tweede outfits iets minder mooi..

  Comment by Annelien — 31/05/2011 @ 7:32 PM

 8. Wat een leuk zwart jurkje heeft ze aan bij het concert! Goede foto’s, zo kun je ook de bijzondere ceintuur zien.

  Comment by Anneke — 01/06/2011 @ 7:08 AM

 9. Mooi dat haar in een staart; zo zit het gelijk netjes op een simpele manier! Dat zwarte jurkje staat haar leuk!

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 01/06/2011 @ 8:58 AM

 10. MOOI! Dat oranje vind ik prachtig! Ik vind Maxima ook prachtig slank geworden; opvallend! Dank Iris!

  Comment by Dorien — 01/06/2011 @ 10:39 AM

 11. Máxima zag er heel mooi uit bij het herdenkingsconcert!!!

  Comment by Corintha — 02/06/2011 @ 10:08 AM

 12. 3 verschillende outfits, 3 verschillende gezichten van Máxima. Leuke uitspraak trouwens!

  Comment by Jenny — 02/06/2011 @ 2:54 PM

 13. ze heeft het maar druk :D

  Comment by hollandroyal — 02/06/2011 @ 4:36 PM

 14. Ben een echte fan van Maxima.
  Wat een geweldige foto’s .1 ding moet me echter van het hart.Ik vind dat ze haar schoenen te klein koopt en dat ze tijdens een fotomoment haar benen zo raar wegzet.

  Comment by sofia — 06/06/2011 @ 4:52 PM

Leave a comment