Koningin Beatrix bracht dinsdagmiddag 24 mei een streekbezoek aan de provincie Flevoland. Tijdens het bezoek stonden de thema’s natuur, recreatie, creatieve bedrijvigheid, landbouw(onderwijs), innovatie en duurzaamheid centraal. De Provincie Flevoland viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. De Koningin heeft achtereenvolgens het natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, de Creative Campus in Almere, de Schoolboerderij van de Agrarische Hogeschool in Dronten en dagrecreatiepark Brennels Buiten in de Noordoostpolder bezocht. Vergezeld door burgemeester mevrouw M. Horselenberg van Lelystad en burgemeester de heer A. de Jonge van Dronten deed de Koningin de Schoolboerderij van de Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten aan. De Schoolboerderij is een gemengd bedrijf met 100 hectare aan gras- en bouwland en ongeveer 80 koeien. De Koningin werd er rondgeleid door studenten en nam deel aan een rondetafelgesprek met verschillende betrokkenen van Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland en Wageningen Universiteit.

Ik was er ook bij. De Koningin kwam net na drie uur in de Koninklijke Bus aan in Dronten. Ze reed achter het bedrijf langs en stapte daar uit. Even later kwam ze weer naar buiten om de het land bij de Schoolboerderij te bekijken. Er stonden verschillende tractoren en ze bleef regelmatig even stil staan om naar het verhaal te luisteren van de gidsen. Na de rondetafelgesprek kwam de Koningin na half 5 pas weer naar buiten. Ze stapte de Koninklijke Bus weer in en ging richting Kraggenburg.

© FanvanMáxima, niet overnemen!

7 Comments »

 1. Hele mooie foto’s heb je kunnen maken!! Ze zag er leuk uit!

  Comment by marlies — 24/05/2011 @ 6:13 PM

 2. Mooie foto’s gemaakt! Ik vind het pakje wat ze droeg niet zo mooi, de grijze cape is wel erg leuk! Hoed is, zoals meestal, erg mooi (;

  Comment by Annelien — 24/05/2011 @ 6:52 PM

 3. Ondanks dat je niet zo dichtbij kon komen heb je leuke foto’s gemaakt! De koningin zag er mooi uit!

  Comment by Corintha — 24/05/2011 @ 9:45 PM

 4. Super leuk dat je haar hebt gezien. Je hebt hele mooie foto’s gemaakt. De koningin zag er mooi uit.

  Comment by Gerrianne — 25/05/2011 @ 8:25 AM

 5. Wat leuk dat je erbij was! De koningin zag er heel leuk uit! mooie foto’s!

  Comment by Prinsescatherine — 25/05/2011 @ 11:39 AM

 6. Hoi Iris, mooie foto’s! Groetjes Anneke

  Comment by Anneke — 25/05/2011 @ 1:12 PM

 7. Mooie foto’s van de koningin! Ze zag er erg leuk uit, ook dankzij het boeketje wat ze droeg :)

  Comment by Jenny — 25/05/2011 @ 6:56 PM

Leave a comment