2011: het jaar van de Koninklijke huwelijken
Na de hertog en hertogin van Cambridge, Vorst Albert en Charlene Wittstock, Zara Philips en Mike Tindall zal ook de koning van Bhutan dit jaar gaan trouwen. De 31-jarige koning gaat in oktober trouwen met de bijna 21-jarige Jetsun Pema. ”Jetsun Pema is een goed meisje, heel erg ondersteunend en ik kan haar vertrouwen. Ik weet niet wat mijn mensen zullen zeggen over haar, maar ik vind dat ze compleet is met alle kwaliteiten die een vrouw moet hebben. Mensen zouden kunnen denken dat mijn koningin hoogopgeleid, mooi en het beste van het beste moet zijn” vertelde de Koning live op tv met een big smile. Of er ook leden van de Nederlandse Koninklijke Familie bij aanwezig zullen zijn, is nog niet bekend.

© Blauw Bloed

——————————————————————————————————————

Prinses Máxima bezoekt Stichting Buurtlab
Prinses Máxima bezocht hedenochtend Stichting Buurtlab in Rotterdam. Buurtlab ontwikkelt activiteiten en creatieve oplossingen die de leefbaarheid in buurten en wijken verbetert. De stichting richt zich op kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Met het initiatief COOLzaad laat Buurtlab hen kennis maken met alles wat groeit en bloeit in de wijk. Stichting Buurtlab neemt deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma.  COOLzaad is een concept van Stichting Buurtlab om kinderen die in de stad wonen, kennis te laten maken met alles wat groeit en bloeit. De kinderen volgen groenworkshops, ze kweken groente, bloemen en fruit, beheren een tuintje en werken mee aan de groene kinderglossy COOLblad. Ook stimuleert COOLzaad ontmoetingen tussen buurtbewoners. Via de kinderen komt het vaak tot een ontmoeting tussen ouders. Stichting Buurtlab werkt nauw samen met andere partners in de wijk. Prinses Máxima bezocht Buurtlab bij de kas van de stichting in het Rotterdamse Kralingen-Crooswijk. Zij sprak daar met de initiatiefnemers en enkele bestuursleden over de methode en toekomstplannen van de stichting. Vervolgens schoof zij aan bij de kinderen, die op dat moment les kregen over kruiden en maken van kruidenolie. Daarna leidden de kinderen haar rond langs hun tuintjes en vertelden wat zij geleerd hebben. Stichting Buurtlab is deelnemer aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. De Prins van Oranje en Prinses Máxima reikten op 27 september 2010 aan alle 14 succesvolle deelnemers van het Groeiprogramma hun Groeicertificaat uit. In 2011 bezoeken zij een aantal deelnemende organisaties om kennis te maken met hun activiteiten en te vernemen wat het Oranje Fonds Groeiprogramma voor hen betekent. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruin jasje met een rode rok, die ze al eerder heeft gedragen. Op 17 juni 2002 tijdens het bezoek aan Estland, in maart 2003 tijdens het staatsbezoek aan Chili en op 10 mei 2006.

Foto’s:


© Rogier Maaskant & Oranje Fonds

Tags:

8 Comments »

  1. Wat een leuk nieuws!

    Comment by Princessoutfits — 20/05/2011 @ 5:27 PM

  2. Leuk dat de koningin van Buthan gaat trouwen! Helaas maar één foto van Maxima, misschien kan je er ergens nog één vinden? zou leuk zijn!

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 20/05/2011 @ 7:06 PM

  3. Ben heel benieuwd naar dit huwelijk!!! Het zal wel heel bijzonder zijn, denk ik.

    Comment by Corintha — 21/05/2011 @ 8:38 AM

  4. leuk nieuws zeg, trouwens op anp-photo.com staan wel foto’s van maxima van gisteren

    Comment by Jannemieke — 21/05/2011 @ 9:25 AM

  5. ‘t Zou erg leuk zijn als Máxima en W-A ook op de bruiloft uitgenodigd aanwezig zijn, laten we ‘t hopen (;

    Comment by Annelien — 21/05/2011 @ 9:45 AM

  6. Nóg een koninklijk huwelijk, het kan niet op dit jaar!

    Comment by Jenny — 21/05/2011 @ 11:39 AM

  7. Leuk weer een huwelijk :d
    Ik kan niet goed zien hoe prinses Maxima er uitzag, maar vast wel mooi.

    Comment by Gerrianne — 21/05/2011 @ 3:24 PM

  8. Wat leuk dat de koning van Bhutan gaat trouwen! mooie foto’s van Maxima!

    Comment by Prinsescatherine — 23/05/2011 @ 8:49 AM

Leave a comment