Vandaag was het Koninginnedag! Ik was ook in Apeldoorn. Net na tien uur arriveerden de Koningin, prinsen en prinsessen in het Oranjepark. Na 2,5 uur gestaan te hebben, was het eindelijk zover! Doordat de Koninklijke Familie wat te laat was, liep het wel een beetje uit. Een kwartier na de verwachtte tijd kwamen ze onze kant op. Ze namen heel erg veel tijd voor publiek en bleven soms zelfs even praten. Nadat de Koninklijke Familie bij de ballet meisjes had gekeken, liepen ze nu écht dichtbij! Ik had cadeautjes voor Máxima, Pieter van Vollenhoven, Aimée en Anita. Eerst kwam Máxima eraan in haar outfit van couturier Eduard Vermeulen van Natan! Ze nam mijn cadeautje aan, keek me recht in mijn ogen en zei: ” Wat lief, bedankt. Jij komt ook overal!” Ze heeft me dus weer herkend, dat vond ik erg leuk. Nadat ze me een hand had gegeven kwam prinses Aimée in haar roze jas naar ons toe. Ook voor haar, eigenlijk voor de baby, had ik een cadeautje. Ze vertelde dat de baby vandaag erg veel verwend wordt en dat het erg goed gaat met de zwangerschap, als dank kreeg ik ook van haar een hand. Daarna kwam de jarige Pieter naar ons toe, en ik overhandigde ook een cadeautje voor hem en hij gaf me een hand. Ook hebben we nog even met hem staan praten en toen kwam Annette eraan. Van haar heb ik ook een hand gehad. De rest van de Koninklijke Familie liep redelijk snel door. Toen liepen we naar de Loolaan en zagen we de Koninklijke Familie nog langs rijden. Veel konden we toen niet zien, omdat er al erg veel mensen stonden..

Toen de Koninklijke Bus de oprit van Paleis het Loo op wilde rijden, via de Naald, gebeurde iets wat niemand had verwacht.. Ik hoorde een keiharde knal. Een moment later verscheen de Koninklijke Bus met veel verslagen gezichten. Máxima, Aimée, Anita en Annette huilden. De Koningin en Maurits zag ik met een verslagen gezicht. Niet wetend wat er aan de hand was, keek het publiek toe hoe de Koninklijke Familie druk aan het discussiëren was en elkaar troosten. Ook niemand zwaaide meer. Daarna reed de bus heel snel richting het Loo en de familie verdween.. Veel mensen probeerden te bellen. Al snel werd duidelijk wat er aan de hand was: Een 38-jarige man (die eerder de Koninklijke Familie ook al wilde bereiken, maar toen werd tegengehouden door de politie) reed bewust, in zijn zwarte auto, met een hoge snelheid door twee dranghekken, door mensen heen en knalde daarna tegen de Naald. De Koninklijke Familie schrok heel erg en schoot meteen overeind in de bus. Er zijn 7 doden, 3 zwaargewonden en 8 lichtgewonden. De hulp was snel ter plaatse en de verdachte werd dan ook snel uit zijn auto gehaald en naar het politiebureau gebracht. Hij is zwaargewond en wordt geopereerd. Nadat de Koninklijke Familie Paleis het Loo binnenging, was er twijfel: Gaat het defilé wel of niet door? Burgemeester De Graaf van Apeldoorn sprak het publiek en de pers toe voor de hekken van het Paleis en vertelde dat de Koninklijke Familie zó aangeslagen was, dat alles voor de rest van de dag werd afgelast. Al snel vertrok de Koninklijke Familie naar het Oude Loo en ging de vlag halfstok. De Koningin heeft eerst via de RVD haar medeleven getoond voor de slachtoffers, verwanten en de mensen die het hebben gezien en die nu in shock zijn. Op het Oude Loo heeft, een duidelijk zichtbare aangeslagen, Beatrix ook via de tv nog een korte ‘toespraak’ gehouden. Haar, meelevende woorden: “Wat begonnen is als een prachtige dag is geëindigd in een vreselijk drama, wat ons allen heel diep heeft geschokt. Mensen die er dichtbij hebben gestaan, die het hebben zien gebeuren op televisie, allen die het meebeleefd hebben, zullen met verbijstering en ongeloof gekeken hebben. Wij zijn sprakeloos dat zoiets vreselijks heeft kunnen gebeuren. Mijn familie, ik, maar ik denk ook allen in het land, leven van harte mee met de slachtoffers, met hun familie en vrienden en met allen die door dit ongeluk diep geraakt zijn.” De Koninklijke Familie is nu op het Oude Loo, vooral ook bij de kinderen, die het ongeluk vast wel op tv hebben gezien gebeuren. Laatste update: er zijn 7 doden, waaronder ook de verdachte. Hij is in de nacht van donderdag op vrijdag om 2.58 overleden aan zijn verwondingen. De man is overleden aan een hersenletsel werd vandaag (zaterdag 2 mei) bekend gemaakt. De Koninklijke Familie is op Koninginnedag nog tot 18.00 bij het Oude Loo gebleven, daarna is iedereen, diep geschokt, naar huis gegaan. Volgende week wordt er een officiële herdenking gehouden, waar leden van de Koninklijke Familie, waarschijnlijk ook bij aanwezig zijn. Er is ook een condoleance register geopend op internet. Klik HIER om erin te kijken en te schrijven. Foto’s van de Koninklijke Familie, vlak na het incident:

© FanvanMáxima: Zelfgemaakte foto’s!

Tags:

35 Comments »

 1. Je hebt prachtige foto’s kunnen maken! Ze zagen er allemaal ook erg mooi uit.
  Hoe deze dag aan z’n einde is gekomen is verschrikkelijk. Heel erg..

  Comment by Gerdien — 30/04/2009 @ 6:12 PM

 2. Mooie zelfgemaakte fotos, vooral van het ´vrolijke´ gedeelte, ook je fotos van na het ongeluk zeggen erg veel!

  Comment by Dagmar — 30/04/2009 @ 6:12 PM

 3. mooie foto’s…maar hoe de dag eindigde…verschrikkelijk!! echt zo erg….

  Comment by willemijn — 30/04/2009 @ 6:32 PM

 4. Zeer mooie foto’s heb je gemaakt! Wat een verschrikkelijk abrupt einde!

  Comment by Adrie — 30/04/2009 @ 7:48 PM

 5. Vreselijk einde van zo’n leuke feestdag… Je hebt mooie foto’s kunnen maken!

  Comment by Mirjam — 30/04/2009 @ 7:48 PM

 6. hele mooie foto’s! ontzettend vervelend dat het zo moet eindigen!

  Comment by joanne — 30/04/2009 @ 7:56 PM

 7. Mooie foto’s! Van het vrolijke gedeelte eerst… Opzich best bijzonder dat je die onderste foto’s kon maken, toch? Ik heb ze verder nergens gezien!

  Comment by Nienke — 30/04/2009 @ 8:20 PM

 8. Hele leuke foto’s! Jammer van het ongeluk!

  Comment by Claudia — 30/04/2009 @ 8:23 PM

 9. Wat zag Máxima er stralend uit en d’r haar zat erg leuk!
  Maar wat een bizar einde van deze dag………!

  Comment by Corintha — 30/04/2009 @ 8:54 PM

 10. Het had zo’n mooie dag kunnen worden.. vreselijk wat er is gebeurd. Je hebt mooie foto’s!

  Comment by Rianne — 30/04/2009 @ 9:18 PM

 11. Hele mooie foto’s gemaakt, maar wat daarna gebeurd is, vreselijk

  Comment by Jannemieke — 01/05/2009 @ 10:37 AM

 12. Mooie foto’s! vreselijk dat het zo geeindicht is

  Comment by anna — 01/05/2009 @ 10:46 AM

 13. Super mooie foto’s! :D En ook van zo dichtbij!

  Comment by Eliane — 01/05/2009 @ 12:54 PM

 14. Je hebt mooie foto s gemaakt!

  Comment by Lichelle — 01/05/2009 @ 5:24 PM

 15. Jij hebt ook mooie foto’s, ik zag jou geloof ik bij het Paleis, je was samen met je moeder en droeg een oranje boa? :) Ik durfde niets te zeggen. Haha, mooi zagen ze eruit hé.

  Comment by Josanne — 01/05/2009 @ 5:53 PM

 16. ik heb je vandaag een mailtje gestuurd, heb je die gehad?
  wil je dan even terugsturen?

  Comment by joanne — 01/05/2009 @ 6:58 PM

 17. bedankt voor je reactie! leuke foto’s. Helaas is het zo vreselijk geeindigd. Ik wens alle betrokenen heel veel sterkte

  Comment by Mariska — 01/05/2009 @ 7:36 PM

 18. echt ontzettend!!

  Comment by marlies — 01/05/2009 @ 8:16 PM

 19. Mooie foto’s heb je kunnen maken. En wat verschrikkelijk dat ‘t zo heeft moeten eindigen…

  Comment by Lydia — 01/05/2009 @ 9:23 PM

 20. Je hebt heel mooie foto’s kunnen maken, wat verschrikkelijk is het toch !

  Comment by Marieke — 02/05/2009 @ 8:21 AM

 21. Wat jammer dat het zo moest eindigen, maar je hebt ondanks dat nog prachtige foto’s gemaakt!

  Comment by Verna — 02/05/2009 @ 10:08 AM

 22. Zie steunbericht op kleineroyals.web-log.nl

  Comment by Lichelle — 02/05/2009 @ 12:39 PM

 23. Mooie foto’s, prachtig!

  Het einde is afgrijselijk.

  Comment by Annemieke — 02/05/2009 @ 3:27 PM

 24. Mooie foto’s heb je gemaakt zeg! Maar het is echt verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het is echt heel triest.. Ik wens de slachtoffers en hun familieleden veel sterkte toe!

  Comment by Francine — 02/05/2009 @ 3:50 PM

 25. Ondanks alles heb je toch super mooie foto’s gemaakt. Het is echt vreselijk, hoe triest het moest eindigen!! Heel veel sterkte toegewenst aan alle slachtoffers en nabestaanden…

  Comment by Leanne — 02/05/2009 @ 7:58 PM

 26. Veel foto’s heb je kunnen maken… allemaal herinneringen aan de oranje koninginnedag, die helaas daarna zo zwart is geëindigd :-(

  Comment by Mari — 02/05/2009 @ 8:50 PM

 27. Hey,
  mooie foto’s van het oranjepark enzo. De foto’s net na het ongeluk zijn ook wel mooi maar wel heel bedrukte gezichten allemaal.
  http://www.zusjesvanoranje.web-log.nl

  Comment by lieke — 04/05/2009 @ 1:05 PM

 28. Jij heb ook veel mooie foto’s kunnen maken!

  Comment by JantineJantine — 04/05/2009 @ 4:47 PM

 29. Je hebt mooie foto’s kunnen maken, maar wat er daarna is gebeurd vind ik écht verschrikkelijk!

  Comment by oranjefan — 04/05/2009 @ 5:18 PM

 30. Goh, wat een einde hè.. Ik schrok er erg van. Het was voor de tv, met alle respect voor de mensen die er zelf bij waren, ook erg om te zien. En dan die Koninklijke Familie die overeind schoot en alle bedrukte gezichten.. Wat een drama. Maar wat is de Koninklijke Familie hier goed mee om gegaan, de Koningin meteen op tv, wat een super mens is het toch! Ik zat met tranen in mijn ogen te luisteren wat deze bijzondere vrouw te zeggen had.. Toch mooie foto’s gemaakt, maarja je zal toch nooit met een blij gezicht op deze dag terug kijken denk ik, hoe leuk en gezellig de ochtend ook was..

  Comment by Gabriëlla — 11/07/2009 @ 8:20 PM

 31. Hola!!!
  me encantan las fotos, nosede donde las sacas, y no las puedo copiar. Mandame algunas por favor, Soy devota de MAXIMA y colecciono fotos ..muchos besos a vos

  Comment by viviana — 21/10/2009 @ 8:41 PM

 32. [...] zien van dit drama, omdat het heel erg gevoelig ligt bij bezoekers en ook bij mij zelf. Klik HIER voor de [...]

  Pingback by » Jaaroverzicht 2009 - deel 1 — 27/12/2009 @ 9:12 PM

 33. [...] in 2009 weer zag, was op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn. Helaas liep dat niet zo goed af. Klik HIER voor de log. – Op 5 juni 2009 ging Prinses Máxima naar Arnhem, naar de Mode Biënnale. Ze zag er [...]

  Pingback by » Máxima 10 jaar in beeld: deel 10 — 05/03/2010 @ 7:36 PM

 34. [...] ben natuurlijk weer van de partij. In 2006, 2009 en 2010 was ik er [...]

  Pingback by » Koninklijke activiteiten 31 oktober en 1 november — 02/11/2010 @ 4:27 PM

 35. [...] © FanvanMáxima [...]

  Pingback by Fan van Máxima » Prinses Máxima brengt werkbezoek aan ING — 01/09/2011 @ 2:34 PM

Leave a comment