Op vrijdag 17 april, bezocht Máxima een tweetal deelnemende organisaties van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Máxima begon haar bezoek in het Autismecafé van Stichting Ovaal te Leiden. Dit café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor ouders van autistische kinderen. Het biedt lotgenotencontact, voorlichting en informatie-uitwisseling. Op dit moment zijn er op drie plaatsen Autismecafés. De ambitie van de initiatiefneemster is er een landelijke organisatie van te maken. Daarna ging Máxima naar Spijkernisse om nog een organisatie te bezoeken. Ze bezocht daar de organisatie ‘Best Buddies Nederland’. Dit initiatief koppelt mensen met en zonder een verstandelijke beperking aan elkaar in een vriendschapsrelatie, waarbij er tevens een structurele verbinding ontstaat tussen een zorginstelling en een ROC, als vindplaats voor de buddyparen. Best Buddies is op dit moment op 25 plaatsen actief. Máxima’s bezoek maakt deel uit van een reeks van bezoeken aan deelnemers van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Máxima is samen met haar man, Willem-Alexander, beschermpaar van het Oranjefonds. Het Oranjefonds was een nationaal cadeau t.g.v hun huwelijk. Natuurlijk is dat al oud nieuws, maar er zijn nu pas foto’s verschenen, die ik nog wel even wil laten zien!

——————————————————————————————————————————————————————-
Prins Willem-Alexander en prinses Máxima kennen elkaar dit jaar, 10 jaar. Op 25 april vierden de prins en prinses dat samen met hun drie dochters. Het gezin ging zaterdagavond naar het restaurant ‘Nunu’, vlakbij Wesepe (Gelderland). Het paar had gereserveerd voor 5 personen, onder de naam ‘Leerdam’. Samen met vier beveiligingsmensen stapte het gezin het restaurant binnen. Volstrekt onverwachts bezoek kun je wel zeggen. Máxima zat rustig aan de picknicktafel en papa Alexander speelde met zijn drie dochters op de schommel. De eigenaar vertelde over het bezoek: “Dus stapelden de meisjes in de kinderhoek blokken terwijl Willem-Alexander en Máxima aan de rosé zaten. Ze hielpen de kinderen later ook nog om de hele boel weer op te ruimen. Ze roemden later de ongedwongen sfeer. Dat vond ik een groot compliment.” Ook wist de eigenaar nog precies wat ze hadden besteld: “De kinderen hadden frietjes en een biokroket. Maxima had asperges als voorgerecht en mahi-mahi, dat is een vissoort. Alexander koos een Thaise salade en daarna een Simmentaler ribeye. Alles volstrekt biologisch.” Het gezin was een weekendje weg, en logeerde bij bed&breakfast Wijnstaete Op de Plas in Lemelerveld.
——————————————————————————————————————————————————————-
Voordat het gezin weg ging, had Máxima nog een verplichting. Op 24 april ging ze namelijk naar Kinderdijk toe. Prinses Máxima deed de formele handelingen die behoren bij de doop en tewaterlating van de sleephopperzuiger ‘Vox Máxima’. Het schip wordt gebouwd op de werf van IHC Merwede in opdracht van Van Oord. Een sleephopperzuiger is een baggerschip, uitgerust met grote sterke pompen, dat zand, klei, slib en zelfs grind van de waterbodem kan zuigen. Met een lengte van 203 meter, een breedte van 31 meter en een laadvermogen van 31.200 kubieke meter is het de grootste die ooit in Nederland is gebouwd. Direct na de doop wordt het schip te water gelaten, waarna het aan de kade zal worden afgemeerd voor verdere afbouw. Het schip komt eind 2009 in de vaart en zal wereldwijd op grote waterbouwkundige projecten worden ingezet.Prinses Máxima doopt een boot, © Rosanne
——————————————————————————————————————————————————————
Op Koninginnedag, morgen, wordt Pieter van Vollenhoven 70 jaar. Omdat er dan al een feest is, gaf hij gisteravond een groot feest. Dit feest werd gehouden in het Beatrix Theater te Utrecht. Een groot deel van de Koninklijke Familie was aanwezig. Alleen Bernhard en Margaritha ontbraken. Ook waren er veel bekende Nederlanders uitgenodigd. Zelf Claire en Laurent van België waren aanwezig! Het werd een erg leuk een groot feest, waar Pieter erg van heeft genoten. Máxima droeg een jurkje van het Belgische modehuis Natan. Eduard Vermeulen staat al jaren bekend om zijn modehuis.Prinses Máxima op feest van Pieter——————————————————————————————————————————————————————-
Morgen is het de grote dag: Koninginnedag! Al vanaf 28 april is de Koninklijke Familie in Apeldoorn, inclusief alle kleinkinderen van Beatrix en Margriet. De laatste voorbereidingen worden gedaan voor morgen. Er is bekend gemaakt dat zowiezo de kleinkinderen van de Koningin aanwezig zijn met het defilé. En of Amalia morgen de hele dag aanwezig is? Dat weten we morgen pas als het moment daar is! Veel fans hebben al lang Koninginnedagkriebels en kijken erg uit naar morgen! Ik ga er zelf ook heen, dus kom morgen terug voor zelfgemaakte foto’s! Ik hoop dat ik leuke foto’s kan maken en wat kan zien, omdat het erg druk wordt!Prinses Ariane met de doop van Benjamin, © FanvanMáxima
© FanvanMáxima, RVD, BestBuddy’s, Rosanne & ANP
(Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift: Vanavond vierde prof. mr. Pieter van Vollenhoven in het Beatrix Theater in Utrecht zijn zeventigste verjaardag, samen met een groot deel van de Koninklijke Familie, zijn vrienden, en overige gasten met wie de heer Van Vollenhoven in zijn leven een bijzondere band heeft opgebouwd. Speciaal voor zijn verjaardag stelde Algemeen Directeur Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Theaterproducties een feestelijk programma samen en trad er een keur aan artiesten op. ANP PHOTO PERSSUPPORT)

Tags:

5 Comments »

  1. Maxima zag er gisteren echt prachtig uit! En wat is die laatste foto schattig, het is Ariane toch? Ik heb hem echt nog nooit gezien, leuk!

    Comment by Dagmar — 29/04/2009 @ 8:03 PM

  2. Lieve foto van Ariane! gaaf dat de kleintjes ook op het bordes komen, ik hoop ook de andere kids!

    Comment by anna — 29/04/2009 @ 9:39 PM

  3. De eerste outfit van Máxima ziet er leuk uit! Het groene jurkje is ook leuk, de kleur staat Máxima erg mooi! De laatste foto van Ariane is ook schattig. Ben benieuwd naar je foto’s van vandaag!

    Comment by Gerdien — 30/04/2009 @ 12:20 PM

  4. De 1e outfit van Maxima vind ik een beetje saai, maar d’r kapsel zit wel netter dan anders.
    Het groene jurkje dat Maxima aanheeft staat haar wel goed, maar écht súper vind ik het niet!

    En wat koninginnedag betreft:
    Koninginnedag is afgelast. Er is iets vreselijks gebeurd. Een auto heeft de route van de koninklijke familie op de voet gevolgd volgens mij, en had als bedoeling midden in of recht tegen aan of in ieder geval tegen de bus aan te rijden. De man heeft bekend ( voordat hij naar het ziekenhuis is gegaan volgens mij ) dat er opzet in het spel is. Hij heeft het dus met opzet gedaan. Hij is tegen het monument De Naald tot stilstand gekomen, en heeft de bus waarin de koninklijke familie zat, niet geraakt, wat wel de bedoeling was. Ik denk dat de persoon in de auto niet de koninklijke familie uit kon staan. Ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd!

    Comment by oranjefan — 30/04/2009 @ 4:54 PM

  5. Leuk dat ze het gevierd hebben dat ze 10 jaar bij elkaar zijn ;-)

    Comment by Nienke — 01/05/2009 @ 6:10 PM

Leave a comment