Prinses Máxima sprak op zaterdag 9 april in haar functie als beschermvrouwe van Scouting Nederland tijdens de Presentation Ceremony van Orange 2011 in de Ridderzaal. Orange 2011 is dit jaar de naam van een vierdaags evenement voor de leden van het World Scout Fund en de Olave Baden-Powell Society. Hunne Majesteiten de Koning en Koningin van Zweden en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Benedikte van Denemarken waren tevens aanwezig. Koning Carl Gustaf van Zweden is erevoorzitter van het World Scout Fund. Prinses Benedikte is beschermvrouwe van de Olave Baden-Powell Society. Jaarlijks komen de leden van het World Scout Fund en de Olave Baden-Powell Society samen om scouting wereldwijd onder de aandacht te brengen. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in 2010 is Scouting Nederland gastheer van dit internationale evenement dat van 7 tot en met 10 april in Den Haag en omstreken wordt gehouden. Aansluitend aan de Presentation Ceremony waar de nieuwe leden worden geïntroduceerd, was er een galadiner in de Grote Kerk in Den Haag. Koning Carl Gustaf sprak tijdens het galadiner, Prinses Benedikte sprak naast Prinses Máxima en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw M.L.L.E. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, tijdens de Presentation Ceremony.

Terwijl wij stonden te wachten op het Koninklijke Bezoek bij de Ridderzaal, hoorden we het vreselijke nieuws over de schietpartij in Alphen aan de Rijn. Ook mijn medeleven gaan uit naar de slachtoffers, nabestaanden en iedereen die er wat mee te maken had.

Ik stond rond 15.45 uur bij de Ridderzaal waar het gelukkig nog heel rustig was. We konden een mooie plekje uitkiezen en het werd met de tijd drukker. Nadat alle gasten binnen waren, arriveerde de Koninklijke gezelschap na 17.00 uur in de nieuwe limousine van Koningin Beatrix bij de Ridderzaal. Er was heel erg veel beveiliging, maar gelukkig was er wel wat te zien. Prinses Máxima was gekleed in de zwarte jurk met een zwarte ceintuur (wellicht aangepast i.v.m. de aanslag in Alphen aan de Rijn). Veel tijd voor publiek hadden ze niet, omdat ze al wat aan de late kant waren. Ze poseerden dus even voor de pers en ging naar binnen. Ruim 1,5 uur later kwamen Prinses Máxima, Koningin Silvia van Zweden en Prinses Benedikte van Denemarken naar buiten. Het was eerst de bedoeling dat het gezelschap te voet naar de Grote Kerk zou gaan, maar i.v.m. veiligheid en de aanslag eerder op de dag is er op het allerlaatste moment toch voor gekozen om met de limousine naar de Grote Kerk te gaan. De dames zaten al in de auto toen ook Koning Carl-Gustav van Zweden nog naar buiten kwam en snel instapte. Daar zijn we heel snel naar de Grote Kerk gegaan en eigenlijk tegelijk met het Koninklijke gezelschap kwamen we aan. Daar hadden ze veel meer tijd en namen ze ook tijd voor publiek. Ze poseerden uiteraard weer voor de pers en gingen toen naar binnen. Het galadiner zou een aantal uren duren.

© FanvanMáxima, niet overnemen!

23 Comments »

 1. Nu was ze er wijl1!, Ik woon zelf in Wezep en zag in de HuisaanHuis dat je naar Máxima was gegaan! Balen dat het een 1 april grap was. Ik wou er eigenlijk ook naar toe. Maar ik had school. Ik ben er naar toe gegaan, maar ben via de andere deur terug gekomen. Dat was weer mijn 1 april grap. Mijn meester dacht echt dat Máxima kwam dus mocht ik gaan!!! Ik zal op Dutch Photo Press ook al foto’s!
  Groetjes van een wezeper.

  Comment by Prinsessefan — 09/04/2011 @ 2:01 PM

 2. k ben benieuwd naar de foto’s.

  Comment by Gerrianne — 09/04/2011 @ 3:16 PM

 3. Heb er nog nergens foto’s van gezien, ben benieuwd (:

  Comment by Annelien — 09/04/2011 @ 7:02 PM

 4. Ik ben benieuwd! Een heel mooi artikel van je in de Telegraaf!!! Groetjes Anneke

  Comment by Anneke — 09/04/2011 @ 7:33 PM

 5. Ik ben erg benieuwd naar je foto’s!

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 09/04/2011 @ 7:35 PM

 6. Ik zag wel een stukje in het nieuws, maar nog geen foto’s. Hoop dat ze snel op je site staan.

  Comment by Anneke — 09/04/2011 @ 9:31 PM

 7. Toch 1 gevonden: http://www.nufoto.nl/fotos/201170/prinses-maxima-woont-presentation-ceremony-in-ridderzaal-bij-.html

  Comment by Anneke — 09/04/2011 @ 9:33 PM

 8. Mooi!
  Dat is je goed gelukt van die kant zeg!
  Ben heel benieuwd naar je andere.
  Hebben jullie je auto nog makkelijk kunnen krijgen? :-)

  Comment by Gera Nieland — 09/04/2011 @ 9:50 PM

 9. Echt hele leuke foto’s!

  Comment by Jeroen — 09/04/2011 @ 10:12 PM

 10. Wauw! Is dit alleen nog maar de aankomst?? Jeetje wat mooi zeg en ze herkende je duidelijk weer! Jammer dat ik niet kon. Iris, ga er echt wat mee doen later, dit is je passie! Groetjes Anneke

  Comment by Anneke — 10/04/2011 @ 9:01 AM

 11. Wauw! Wat een leuk verslag en super mooie foto’s. Heel goed gedaan. En Maxima… zij ziet er weer geweldig uit! Super mooie en stijlvolle jurk en wat een grappige ketting! Leuk die knipoog naar de kroonjuwelen.

  Comment by Anneke — 10/04/2011 @ 9:13 AM

 12. hele mooie foto’s

  Comment by hollandroyal — 10/04/2011 @ 9:28 AM

 13. wauw wat een mooie foto’s!! Máxima had jou ook in de picture, leuk hoor!!!
  Máxima zag er mooi uit en slank!!

  Comment by Corintha — 10/04/2011 @ 11:10 AM

 14. wel een beetje gewaagt zo’n lange jurk…

  Comment by Anonymous — 10/04/2011 @ 2:53 PM

 15. Ongelofelijk leuk dat je erbij was! Wat een schitterende foto’s heb je weer van Máxima kunnen maken, en leuk dat ook Silvia erbij was. Ik vond het heel goed dat ze in haar speech aandacht gaf aan de schietpartij in Alphen a/d Rijn, zo toont ze haar medeleven!

  Comment by Judith — 10/04/2011 @ 3:00 PM

 16. Wat heb jij prachtige foto’s gemaakt!

  Comment by Claudia — 10/04/2011 @ 4:19 PM

 17. Lieve Iris,
  Wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt van onze prinses. Wat een natuurlijke warme uitstraling heeft Maxima! Fijn dat je in Den Haag kon zijn! Je hebt vast en zeker weer genoten! Bedankt voor je foto`s en je mooie verslag.
  Liefs Oma

  Comment by Oma de Vries — 10/04/2011 @ 5:59 PM

 18. OH wat een mooie foto’s, super.

  Comment by Gerrianne — 11/04/2011 @ 7:51 AM

 19. Super deze foto’s! Maxima zag er weer prachtig uit, hele mooie keting!

  Comment by Prinsescatherine — 11/04/2011 @ 8:16 AM

 20. wowie prachtige foto’s! die van mij zijn ook wel goed gelukt. Jammer genoeg kon ik niet meer naar de grote kerk, want Gerdineke kon dat niet, ik had heel graag gewild maar ja. Heb je silvia niet meer zien aankomen in de grote kerk?

  Comment by Jannemieke — 11/04/2011 @ 2:23 PM

 21. Wat gaaf zeg dat je ook de koning en koningin van Zweden en prinses Benedikte in het echt hebt gezien! Ik vind prinses Máxima er wel mooi uit zien, maar ik vind het echt een beetje een te lang gewaad :)

  Comment by Jenny — 12/04/2011 @ 1:42 PM

 22. Leuke foto’s En dan ook nog Benedikte en Silvia. Fantastisch! En dan van die prachtige foto’s. Je bent een geweldige fotografe!! Mijn complimenten!!

  Comment by Prinsessefan — 12/04/2011 @ 3:22 PM

 23. Wauw, wauw, wauw! Geweldig Iris. Je bent echt een goede fotografe! Geweldig.

  Comment by Gabriëlla — 12/04/2011 @ 8:13 PM

Leave a comment