15 maart 2011: Prinses Máxima opent nieuwbouw ouderenzorginstelling Sutfene
Activiteit:
Prinses Máxima der Nederlanden opende 15 maart in Zutphen nieuwbouw De Lunette van ouderenzorginstelling Sutfene. Binnen De Lunette zijn zowel zorgappartementen gevestigd als groepswoningen waar mensen met dementie wonen. De Prinses ontmoette op De Lunette bewoners en medewerkers. Na de openingshandeling kreeg de Prinses een rondleiding door het gebouw waar zij onder andere een kunstexpositie bezoekt. De opening was het startsein voor een feestelijke openingsweek waarin diverse activiteiten plaatsvinden. Naast woningen voor ouderen en ouderenzorg biedt De Lunette diverse faciliteiten zowel voor cliënten van Sutfene als voor bewoners in de regio. Zo is er een kinderopvang, een huisartsenpraktijk en een tandarts gevestigd in het complex.

Outfit: Prinses Máxima droeg vandaag haar kobaltblauwe jasje van NATAN. Ze droeg er een grijze pantalon bij en grijze schoenen. Ze droeg deze outfit eerder op 25 januari 2010 en 25 maart 2010.

Foto’s:




© Met veel dank aan Anneke Visser en Josine Evers!

——————————————————————————————————————

Prinses Máxima bij ‘Jongeren & Geld’
Activiteiten:
Prinses Máxima was woensdagochtend 16 maart aanwezig bij de conferentie ‘Jongeren & Geld’ van de Stichting Weet Wat je Besteedt in de Jaarbeurs in Utrecht.  Tijdens deze conferentie werden de resultaten van onderzoek naar verschillende typen van geldgebruik onder jongeren gepresenteerd. Prinses Máxima nam het eerste exemplaar van het boek MoneyMindsets in ontvangst van voorzitter van de Stichting mevrouw M.B. Vos. Daarnaast nam de Prinses deel aan één van de workshops. De Stichting Weet Wat Je Besteedt is opgericht om de financiële zelfredzaamheid onder Nederlandse jongeren te vergroten door samen met jongeren ideeën te ontwikkelen die hen hiermee kunnen helpen. Onderzoeksbureau Motivaction heeft namens de Stichting onderzoek gedaan naar de verschillen in uitgavenpatronen onder jongeren. Tijdens ‘Jongeren & Geld’ werden er workshops gehouden waarin de deelnemers met elkaar in gesprek gaan over hoe jongeren beter met geld kunnen omgaan. Ook maakte het Nibud de onderzoeksresultaten bekend van haar MBO-onderzoek waarin gebruik is gemaakt van de geldtypen. Prinses Máxima bezocht ‘Jongeren & Geld’ in het kader van haar erevoorzitterschap van CentiQ, Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken.

Outfit: Prinses Máxima droeg vandaag een grijze jurk met een donkere panty en zwarte schoenen. Ook droeg ze een opvallende ketting van grijze stenen. Ze droeg deze jurk eerder tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs in 2010, op 17 december.

Foto’s:

© WWJB

Tags:

7 Comments »

  1. Maxima zag er leuk uit!

    Comment by Claudia — 16/03/2011 @ 5:06 PM

  2. Mooie jurk die ze vandaag droeg. Vind blauw haar minder mooi staan dan andere kleuren, maar de blouse is qua model wel erg leuk!

    Comment by Anneke — 16/03/2011 @ 6:45 PM

  3. Maxima ziet er leuk uit in het blauw.

    Comment by Jeroen den Haan — 16/03/2011 @ 8:05 PM

  4. De bovenste outfit vind ik echt heel erg mooi. De onderste ook leuk, maar ik vind het tijdens de Prins Claus Prijs uitreiking leuker.

    Comment by Gabriëlla — 16/03/2011 @ 8:09 PM

  5. Ik vind dat blauw Maxima echt prachtig staan! Misschien staat dit jasje ook erg mooi in combinatie met een rok!
    Het grijze jurkje wat ze droeg is ook erg chic! :)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 17/03/2011 @ 10:04 AM

  6. Wauw, wat is dit prachtig blauw!! Dit staat Máxima heel goed!!

    Comment by Corintha — 22/03/2011 @ 11:14 AM

  7. Wauw, wat een mooie foto’s van prinses Máxima in het blauw, ik vind het een topblouse! Prachtige kleur. De prinses is weer actief!

    Comment by Jenny — 22/03/2011 @ 7:37 PM

Leave a comment