Prinses Máxima bezoekt onderwijsproject BizWorld
Activiteit: Prinses Máxima bezocht donderdagochtend 10 februari de afsluiting van het project BizWorld op basisschool De Christoffel in Den Haag. BizWorld is een onderwijsproject dat leerlingen in groep acht van de basisschool spelenderwijs leert een eigen bedrijf op te zetten en om te gaan met geld. De ‘leerling-ondernemers’ vertelden Prinses Máxima deze ochtend over hun ervaringen. Zijn er bedrijven failliet gegaan of hebben de leerlingen juist winst gemaakt? Stichting BizWorld wil kinderen actief kennis laten maken met ondernemen, waarbij met name de financiële aspecten aan bod komen. Ze worden daarbij geholpen door ondernemers. Prinses Máxima bezocht het project in het kader van haar erevoorzitterschap van CentiQ, Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor het belang van financiële educatie en verstandig omgaan met geld, met name voor kinderen en jongeren. CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken. Stichting BizWorld is sinds januari 2011 officieel partner van het platform.

Outfit: Prinses Máxima droeg een blauwe blouse van NATAN die ze op op 1 november 2010 en tijdens een interview met Verzekerd ook droeg. Ze heeft deze blouse ook in de rode en zilveren versie. De ketting is ook van NATAN en droeg ze ook op 15 en 17 december 2010.

Prinses Máxima

De ketting die Máxima droeg

© Ivar Pel & NATAN

Foto’s:

Prinses Máxima


Prinses Máxima

Prinses Máxima

Prinses Máxima

© Gera Nieland, www.haagsallerlei.nl

———————————————————————————————————–

Prinses Máxima bij ondertekening overeenkomst voor meer microkredieten in Nederland
Activiteit: Prinses Máxima woonde in haar functie als lid van de Raad voor Microfinanciering samen met eurocommissaris dr. L. Andor, werkgelegenheid en sociale zaken, vrijdag 11 februari de ondertekening bij van een overeenkomst over microkredieten tussen de Nederlandse microkredietinstelling Qredits en het Europese Investeringsfonds (EIF). Door deze overeenkomst kunnen meer kleine ondernemingen in Nederland een beroep doen op een microkrediet. De ondertekening vindt plaats bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in Den Haag in aanwezigheid van de minister, drs. M.J.M. Verhagen. De overeenkomst met het EIF bestaat uit twee regelingen waardoor de werkzaamheden van Qredits kunnen worden uitgebreid en de continuïteit kan worden gewaarborgd. Ten eerste staat het Europese Investeringsfonds garant voor een deel van de leningenportefeuille van Qredits. Daarnaast verstrekt het EIF aan Qredits nieuw investeringskapitaal in de vorm van een lening. Onder microfinanciering in Nederland wordt verstaan zowel coaching als krediet tot 35.000 euro. Met microfinanciering kunnen drempels die (startende) ondernemers ervaren worden weggenomen. Die drempels kunnen een beperkte toegang tot (start)kapitaal zijn of een gebrek aan ondernemersvaardigheden zoals bijvoorbeeld boekhouden of acquisitie. Qredits is een landelijke microkredietinstelling zonder winstoogmerk. Zij heeft tot doel de ontwikkeling van het kleinbedrijf in Nederland te bevorderen. Bedrijven met minder dan vijf werknemers en zelfstandig ondernemers die bij een reguliere bank niet in aanmerking komen voor een microkrediet, kunnen een beroep doen op Qredits. Aan de lening is een coachingstraject voor de ondernemer gekoppeld om de slagingskans te vergroten. Qredits is opgericht uit een samenwerkingsverband tussen ABN AMRO Bank, ING Nederland, Rabobank Nederland en de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze jas, die ze al eerder droeg op 14 oktober 2010. Ook nu droeg ze er een grijze panty onder en bruine schoenen. Ze had een grijze ketting om en haar haar gedeeltelijk vast met een knipje. De oorbellen die ze droeg, kennen we ook al.

De oorbellen van Prinses Máxima

© FanvanMáxima

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

————————————————————————————————————–

Prinselijk Paar bezoekt politieregio Amsterdam-Amstelland
De Prins van Oranje en Prinses Máxima hebben vrijdagmiddag 11 februari een werkbezoek gebracht aan verschillende onderdelen van de politieregio Amsterdam-Amstelland. Het bezoek startte op het hoofdbureau van politie te Amsterdam waar het paar werd ontvangen door burgemeester mr. E.E. van der Laan en hoofdcommissaris van politie drs. B.J.A.M. Welten, korpschef van Amsterdam-Amstelland. Daar kregen de Prins en Prinses uitleg over de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de politie bij grote evenementen. Vervolgens volgden zij vanuit de meldkamer de activiteiten van de politieregio Amsterdam-Amstelland aan de hand van live beelden en mobilofoonverkeer. Tot slot bezocht het paar de locatie van de Bereden politie. Daar kregen zij informatie over de werkzaamheden van de Dienst Executieve Ondersteuning en spraken zij ondermeer met de ruiters en operationeel assistenten die 4 mei 2010 aanwezig waren op de Dam. Ook woonden zij een demonstratie van hondengeleiders bij.De politieregio Amsterdam-Amstelland omvat de gemeenten Aalsmeer, Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. De regio Amsterdam-Amstelland is verdeeld in vijf districten en 32 wijkteams.

Tags:

10 Comments »

 1. die tweede outfit is leuk

  Comment by Prinsessefan — 11/02/2011 @ 4:29 PM

 2. De blauwe outfit van Maxima vind ik erg leuk!

  Comment by Lichelle — 11/02/2011 @ 4:46 PM

 3. Ik vind die grijze jurk super leuk en die schoenen en ketting wil ik ook wel!

  Comment by Anneke — 11/02/2011 @ 6:22 PM

 4. Leuk die bruine pashima uit ‘oude tijden’! Die blauwe outfit vind ik echt leuk!

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 11/02/2011 @ 7:53 PM

 5. Eerste outfit vind ik het mooiste! Het grijze vind ik een beetje saai en daar zie je haar uitgroei heel goed

  Comment by Gabriëlla — 12/02/2011 @ 12:28 PM

 6. ze zag er mooi uit!

  Comment by Gerrianne — 12/02/2011 @ 7:22 PM

 7. maxima zag er leuk uit, en leuk dat ze de blouse ook in andere kleuren heeft!

  Comment by henrieke — 12/02/2011 @ 7:32 PM

 8. Ze was vrijdag ook op werkbezoek bij de politie Amsterdam – Amstelland. Zijn daar foto’s van?

  Comment by Anneke — 13/02/2011 @ 10:35 AM

 9. Mooi dat blauwe shirt met die ketting weer ! Leuk dat ze naar de politie gingen :)

  Comment by ROYALFANVIVIAN — 13/02/2011 @ 4:00 PM

 10. Ik ben gek op die blauwe blouse en die ketting; tas en riem! De bloemetjesoorbellen zijn ook erg leuk!

  Comment by Jenny — 15/02/2011 @ 7:29 PM

Leave a comment