Prinses Máxima verscheen op 3 oktober 2010 in een leren jurk en op 25 januari 2011 in een doorschijnende blouse. Veel mensen hadden commentaar op de kleding van de prinses. Soms werd er zelfs van grote schande gesproken dat een prinses zich ooit zo durft te kleden. Klik HIER voor de log over het commentaar op haar leren jurk. Na de commotie van de leren jurk leek Prinses Máxima te willen laten zien dat leer wél kan, ze draagt de laatste tijd namelijk steeds vaker een leren outfit. Maar is het nou echt Máxima’s schuld als ze in kleding verschijnt die not done is volgens veel mensen? Bepaalt Máxima zelf wat voor kleding ze draagt?

In het privé leven bepaalt Máxima natuurlijk zelf wat ze draagt, maar als ze een officiële verplichting heeft niet. Officieel heeft Prinses Máxima een kamenier in dienst. Een kamenier is een vrouwelijke bediende die de vrouw des huizes (in dit geval Prinses Máxima) helpt met kleding uitzoeken, aankleden, kappen enzovoort. Een kamenier legt vaak al de kleding en sieraden voor Prinses Máxima klaar als ze een verplichting heeft. Hierbij let ze op de gelegenheid, dus of het wel een gepaste outfit is en of ze dat al niet te vaak achter elkaar heeft gedragen. Verder zorgt de kamenier dat alle spullen als make-up, haarlak enzovoort aanwezig zijn. Prinses Máxima heeft een eigen kapper, maar de kamenier beslist ook mee over haar kapsel. De kamenier pakt Máxima’s koffer in als ze op reis gaat en gaat zelf ook mee op reis. Ze doet dus eigenlijk bijna alles rond het uiterlijk van Prinses Máxima. Daarom is het maar de vraag of we Prinses Máxima er van kunnen beschuldigen (voor zover we dat überhaupt kunnen) als ze eens een modemisser maakt. In principe beslist Máxima wel mee over wat ze draagt. Het is dus zeker niet zo dat Prinses Máxima niet zelf mag bepalen over hoe ze eruit ziet. Zelf heeft ze per outfit ook zo haar toevoegingen en ideeën en dat maakt een outfit helemaal compleet. Natuurlijk doet ze zelf ook de inkopen, dus ze heeft alleen maar kleding die ze zelf mooi vind. De kamenier beslist alleen welke outfit bij welke gelegenheid past. Ook Koningin Beatrix heeft een kamenier. Prins Willem-Alexander heeft een valet. Dat is de mannelijke vorm van een kamenier en doet dus eigenlijk ook alles rond het uiterlijk van de Prins van Oranje. Het is niet bekend wie de kamenier is van Prinses Máxima omdat we haar natuurlijk nooit tijdens officiële gelegenheden zien.

© FanvanMáxima

Tags:

12 Comments »

  1. Dat wist ik helemaal niet! Maarja, met zoveel kleding weet Máxima zelf denk ik niet eens meer wat ze allemaal heeft en wat bij wat past. Daar mag ze wel iemand bij hebben die haar helpt! Heel leuk gedaan, interessant om te lezen.

    Comment by Gabriëlla — 05/02/2011 @ 11:52 AM

  2. Ik vind dat Maxima er altijd leuk uitziet!

    Comment by Lichelle — 05/02/2011 @ 12:39 PM

  3. Interessant om te lezen, goed verteld!

    Comment by Dorien — 05/02/2011 @ 12:47 PM

  4. Mooie log

    Comment by Claudia — 05/02/2011 @ 2:46 PM

  5. Leuke info! Ik vind dat Maxima er altijd heel geod uitziet. Kan me niet voorstellen dat ze alles aan een ander overlaat; ze heeft volgens mij een hele eigen visie op kleding en wie er wat besluit..

    Comment by Anneke — 05/02/2011 @ 4:11 PM

  6. Leuk logje, meestal vind ik maxima er goed uitzien in haar kleding, ook al vind ik het zelf niet mooi!
    die schoenen op de foto zijn leuk!!

    Comment by Maaike — 05/02/2011 @ 4:44 PM

  7. Leuk om hier meer over te lezen, ik trek eigenlijk de conclusie dat de prinses het zelf bepaald. Want zij doet de inkopen! Alleen mag ze niet kiezen wanneer ze het draagt. Dat is dan wel balen als je iets gekocht hebt en het niet meer mooi vind :) maar dat zal ze dan vast niet aandoen! Een keertje een misser mag best; want dat is menselijk, ze ziet er echt bijna altijd leuk uit! Dat leer vond ik wel kunnnen, maar dat doorschijnende topje vond ik echt niets.

    Comment by Jenny — 05/02/2011 @ 4:58 PM

  8. leuke log!

    Comment by henrieke — 05/02/2011 @ 6:58 PM

  9. Leuk geschreven, interessant om te lezen;)

    Comment by Emily — 05/02/2011 @ 7:36 PM

  10. Altijd leuk dat haar kledingkast zo gevarieerd is. Anders wordt het zo saai!
    ‘K wist trouwens niet dat Maxima dat mooie tasje en schoenen met tijgerprint droeg bij die gelegenheid op de foto hierboven!

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 05/02/2011 @ 7:45 PM

  11. Jep…en de kamenier doet goed z’n werk vind ik!

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 06/02/2011 @ 2:32 PM

  12. Het outfit op de foto hierboven vind ik helemaal geweldig!!
    De kledingkeuze bepaald Máxima gedeeltelijk zelf, denk ik.

    Comment by Corintha — 06/02/2011 @ 4:01 PM

Leave a comment