Prinses Máxima bij start programma Jongeren op Gezond Gewicht
Activiteit: Prinses Máxima was dinsdag 1 februari aanwezig bij de officiële start van het programma Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) voor de provincie Drenthe. JOGG is een landelijk programma en richt zich op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en omgeving om overgewicht en obesitas te verminderen. De Prinses woonde in Exloo de ondertekening van het JOGG-convenant bij en zij is aanwezig bij de start van het programma in Valthermond. Drenthe is de eerste provincie die start met JOGG. Dit jaar gingen o.a. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht de provincie voor. Bij de uitvoering van het programma werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, woningbouw, welzijn en media samen om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Zo is er op scholen meer aandacht voor voeding en beweging, worden betere sport- en speelfaciliteiten gerealiseerd en wordt voorlichting gegeven aan ouders. Het JOGG-programma is onderdeel van het Convenant Gezond Gewicht. Dit convenant is een samenwerkingsverband tussen 27 partijen afkomstig van (rijks en lokale) overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De partijen werken samen om overgewicht en obesitas maatschappelijk te agenderen en de bewustwording van de gezondheidsrisico’s te vergroten. Het convenant loopt van 2010 tot 2015.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze blouse van NATAN met spinnen broches op een donkergrijze pantalon. Buiten droeg ze er nog een lange grijze jas overheen, die ze ook droeg tijdens de eerste schooldag van Amalia, op 10 december 2007. De blouse en pantalon heeft ze al meerdere keren gedragen. Onder andere op 3 oktober 2009. Ook haar handtas hebben we al eerder gezien.

Prinses Máxima op 3 oktober 2009

De broches die ze droeg

Handtas van Máxima

© FanvanMáxima

Foto’s:

Prinses Máxima in Drenthe

Prinses Máxima in Exloo

Prinses Máxima

Prinses Máxima

© RTV Drenthe & screenshots

————————————————————————————————————————–

Prinses Máxima bezoekt vernieuwd Korzo Theater
Activiteit: Prinses Máxima bezocht op dinsdagmiddag 1 februari het vernieuwde Korzo theater in Den Haag.  Het theater biedt ruimte aan choreografen, muzikanten, regisseurs en videokunstenaars om hun verhalen in dans, muziek en theater te kunnen maken en presenteren. Tijdens haar bezoek werd Prinses Máxima rondgeleid door het gebouw en ontmoet zij de architecten, de directie en de choreografen die op dat moment aan het repeteren zijn voor de opening. Het bezoek werd afgesloten met een presentatie van de voorstelling Blue Journey van David Middendorp. Het theater aan de Prinsestraat bestond uit een conglomeraat aan gebouwen dat gezamenlijk het Korzo theater vormde. Om meer samenhang te creëren en het gebouw beter in te richten op de ontvangst van bezoekers en artiesten is het theater in zijn geheel verbouwd. Het vernieuwde theater wordt geopend in het weekend van 4 tot en met 6 februari tijdens het CaDance festival voor moderne dans.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als vanmorgen.

Foto’s:

Prinses Máxima bij het Korzo Theater

© Korzo Theater

Tags:

10 Comments »

  1. Wat leuk dat je al zo snel foto’s op je blog hebt! Ennne.. ik blijf erg jaloers op die geweldige spinnen broches.. Waar zou ze toch al die geweldige assescoires vandaan halen??

    Comment by Anneke — 01/02/2011 @ 4:58 PM

  2. Ik had gehoopt dat we de jas na de eerste schooldag van Amalia voor het laast zagen, ik vind hem namelijk helemaal niks… De zilveren outfit met broches vind ik wel erg leuk!

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 01/02/2011 @ 7:30 PM

  3. Ik vind deze broches ook heel leuk. Erg apart om spinnen te kiezen, h et staat goed bij haar outtfit!

    Comment by prinsescatherine.web-log.nl — 01/02/2011 @ 9:59 PM

  4. De blouse van Máxima vind ik erg leuk!! Ja, en die broches vind ik super!!

    Comment by Corintha — 02/02/2011 @ 11:20 AM

  5. maxima ziet er leuk uit, maar die lange jas vind ik iets minder.

    Comment by henrieke — 02/02/2011 @ 2:57 PM

  6. Leuk 2 publieke activiteiten op een dag samen met de spinnen!

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 02/02/2011 @ 4:38 PM

  7. weer die spinnen:(
    niet echt geweldig!

    Comment by marlies — 02/02/2011 @ 6:19 PM

  8. Die lange jas vind ik vreselijk. De outfit met spinnen is wel leuk!

    Comment by Mirjam — 02/02/2011 @ 6:49 PM

  9. Ik vind de outfit maar zozo, ze kan beter!

    Comment by Gabriëlla — 02/02/2011 @ 9:12 PM

  10. OEPS, daar heb je die ochtendjas weer! Nee, dat is het toch echt niet, Maxi!

    Comment by marga — 03/02/2011 @ 12:12 PM

Leave a comment