Activiteit: Prinses Máxima was vrijdag 7 januari in Bazel, Zwitserland, voor een bijeenkomst met vertegenwoordigers van internationale standaardisatieorganisaties in de financiële sector. Op initiatief van de Prinses en de president van De Nederlandsche Bank, dr. A.H.E.M. Wellink, als voorzitter van het Bazels Comité van bankentoezichthouders, werd voor het eerst een dergelijke bijeenkomst gehouden. De deelnemende organisaties waren Basel Committee on Banking Supervision, Committee on Payment and Settlement Systems, Financial Action Task Force, International Association of Deposit Insurers en International Association of Insurance Supervisors. Besproken werd hoe Inclusive Finance zich verhoudt tot de mandaten van de internationale standaardisatieorganisaties en toezichthouders en hoe verbeterde coördinatie toegang tot financiële diensten kan vergroten op een veilige manier. Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs en op duurzame wijze, voor iedereen die dit nodig heeft. De beide voorzitters van de bijeenkomst, Prinses Máxima en de heer Wellink, concludeerden dat financiële integriteit en stabiliteit een inclusieve financiële sector versterken en dat dit bijdraagt aan krachtige en gezonde financiële systemen en economieën. Overige deelnemers aan de bijeenkomst waren vertegenwoordigers van internationale organisaties als de Wereldbank, Bill & Melinda Gates Foundation, International Finance Corporation, Consultative Group to Assist the Poor (CGAP), Alliance for Financial Inclusion (AFI), G20 en Financial Stability Institute. De bijeenkomst vond plaats bij de Bank voor Internationale Betalingen (BIB) in Bazel. Prinses Máxima is sinds september 2009 speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en miljoenen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, bank- en spaarrekeningen of verzekeringen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruin vestje en haar haar los. En ze droeg bekende oorbellen.

Máxima's oorbel

Foto:

Princess Máxima for a meeting in Basel


Prinses Máxima in Bazel op 7 januari 2011

Princess Máxima

© Klaus Brodhage & FanvanMáxima

———————————————————————————————–

Deense Prinses Mary opgenomen in het ziekenhuis in Kopenhagen
Vannacht verschenen al foto’s van Frederik en Isabella die samen in een bepakte auto zaten. Er gingen geruchten dat Frederik Isabella weg zou brengen en zelf met Mary naar het ziekenhuis zou gaan. Even geleden is het bevestigd dat Prinses Mary vanmorgen rond 7.00 uur is opgenomen in het Rigshospitalet in Kopenhagen in afwachting van de geboorte van de tweeling.

Tags:

6 Comments »

  1. Jammer dat er niet meer foto’s zijn, want volgens mij draagt ze een hele mooie blouse! Goed gezien van die oorbellen.

    Comment by Gabriëlla — 07/01/2011 @ 6:01 PM

  2. Goed dat dit o.a. op iniatief van Maxima georganiseerd werd! Maxima zag er leuk uit! Die oorbellen vind ik echt heel mooi!

    Comment by www.prinsescatherine.web-log.nl — 07/01/2011 @ 8:10 PM

  3. Jammer dat de outfit van Maxima niet helemaal te zien is, volgens mij is het wel leuk! ;)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 07/01/2011 @ 9:03 PM

  4. Maxima zag er mooi uit! Ben heel erg benieuwd naar de tweeling!

    Comment by Lichelle — 08/01/2011 @ 11:40 AM

  5. Máxima is weer vlot aan het werk in het nieuwe jaar!!
    Mooie oorbellen trouwens!!

    Comment by Corintha — 08/01/2011 @ 12:14 PM

  6. [...] – 7 januari 2011: Prinses Máxima voor Inclusive Finance in Bazel [...]

    Pingback by Fan van Máxima » Jaaroverzicht 2011 (1) – januari tot en met april — 16/12/2011 @ 6:34 PM

Leave a comment