Prinses Máxima ontvangt winnaars G20 SME Finance Challenge op de Eikenhorst
Activiteit: Prinses Máxima ontving op 15 december 2010 de winnaars van de G20 SME Finance Challenge thuis op de Eikenhorst. De Nederlandse organisaties BiD Network, Medical Credit Fund en Trefi ontvingen de prijs tijdens de G20-top in Seoul voor hun innovatieve financieringsprojecten voor kleine en middelgrote bedrijven in ontwikkelingslanden. De wereldwijde competitie werd uitgeroepen door de G20-landen om innovatieve oplossingen te genereren voor financiering van het MKB. Volgens de G20 zijn het juist bedrijven zoals deze die de armoede in de wereld kunnen verminderen en werkgelegenheid en welvaart creëren. Van de meer dan 350 inzendingen uit 75 landen koos de G20 14 innovatieve organisaties als winnaar, waarvan deze 3 Nederlandse organisaties. Prinses Máxima zet zich in om toegang tot financiële diensten te bevorderen. Een belangrijke deel daarvan is financiering voor het MKB wereldwijd.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijs jurkje met een grijze panty en groene schoenen/accessoires. Ze droeg deze outfit twee keer eerder, namelijk op 7 oktober 2010 en 9 november 2010. Haar ketting is van NATAN.

Prinses Máxima op 7 oktober 2010

Prinses Máxima op 9 november 2010

Ketting van Natan.

© AT5, Frank Buis, NATAN & gemeente Hardenberg.

Foto’s:

Prinses Máxima op de Eikenhorst met de winnaars

Prinses Máxima op 16 december 2010

© RVD

———————————————————————————————————

Koninklijke Familie bij uitreiking Prins Claus Prijs 2010
Activiteit: De Koningin, De Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prins Friso, Prinses Mabel, Prins Constantijn en Prinses Laurentien waren vrijdagmiddag 17 december in het Koninklijk Paleis Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs aan de Algerijnse uitgever Barzakh Editions. De prijs werd uitgereikt door Prins Friso, die samen met Prins Constantijn erevoorzitter is van het Prins Claus Fonds. Het thema van de Prins Claus Prijs was dit jaar ‘Grenzen van de Realiteit’. Binnen dit thema richt het Prins Claus Fonds zich op personen en organisaties die met hun uitzonderlijke prestaties de grenzen van onze realiteit uitdagen en veranderen en op deze manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de maatschappij. De Prins Claus Prijzen worden door het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling sinds 1997 jaarlijks toegekend aan kunstenaars, denkers en culturele organisaties in met name Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Caraïben. Het Fonds eert de laureaten voor hun oeuvre en inzet op het gebied van cultureel en maatschappelijk engagement. Laureaat Barzakh Editions is een onafhankelijke uitgeverij in Algiers die een platform heeft gecreëerd voor een nieuwe generatie van Algerijnse schrijvers. Barzakh Editions is in 2000 opgericht door Sofiane Hadjadj en Selma Hellal. De uitgeverij werd met de Prins Claus Prijs geëerd voor het geven van een stem aan Algerijnen, het bieden van ruimte voor kritische reflectie op de Algerijnse realiteit en voor het bouwen van een brug tussen verschillende talen en culturen. De prijs voor Barzakh Editions bedraagt 100.000 euro. Tien andere laureaten ontvingen hun prijs van 25.000 euro uit handen van de Nederlandse ambassadeurs in hun eigen land in ontvangst nemen.

Outfit: Máxima droeg een grijze jurk met een grijze panty en deze halsketting als dinsdag. Verder droeg ze haar haar gedeeltelijk vast en had ze zwarte pumps aan.

Foto’s:

Klik HIER voor een groepsfoto.

Prinses Friso reikt de Prijs uit

Groepsfoto

© Screenshots & ANP ( Vanmiddag ontving de Algerijnse uitgever Barzakh Editions de Grote Prins Claus Prijs uit handen van Prins Friso. De prijsuitreiking vond plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De ceremonie werd bijgewoond door onder meer Koningin Beatrix, Prins Willem Alexander, Prinses Máxima, Prins Constantijn en Staatssecretaris Ben Knapen. Prins Friso prees in zijn speech Selma Hellal en Sofiane Hadjadj van Barzakh Editions voor het creëren van een vorm van vrijheid in Algerije waarbinnen cultuur kan bloeien, en complexe en belangrijke onderwerpen besproken kunnen worden. Bij deze foto hoort een APS persbericht. ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.)

—————————————————————————————

Prinselijk paar bij bijeenkomst ouders Amsterdam
Na de uitreiking van de Prins Claus Prijs zijn Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima meteen door gegaan naar een bijeenkomst van ouders van kinderen die direct betrokken zijn bij de zedenzaak in Amsterdam
Volgens de RVD wil het Prinselijk paar door middel van hun aanwezigheid hun medeleven tonen, dat ook symbool staat voor de betrokkenheid van de Nederlandse bevolking met deze kinderen en hun ouders.

Tags:

17 Comments »

  1. Dat grijze jurkje maakt Maxima wat dik maar het is erg leuk! Haar groene schoenen en ketting vind ik niks…

    ‘k ben benieuwd naar de Prins Claus prijs uitreiking!

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 17/12/2010 @ 10:15 AM

  2. Ik vind de accessoires wel mooi, maar de jurk vind ik maar zozo. Vooral met dezelfde kleur panty erbij. Die schoenen droeg ze ook in Utrecht bij de opening van de HU. Toen had ze er een donkere broek met groen vestje op.

    Comment by www.coutureroyale.web-log.nl — 17/12/2010 @ 5:23 PM

  3. Ik vond het eerlijk gezegd de vorige keer wat leuker bij elkaar, maar t is wel een superleuk jurkje!

    Comment by Maaike — 17/12/2010 @ 5:28 PM

  4. is ze soms zwanger? wat een buik heeft ze zeg..

    Comment by Anonymous — 17/12/2010 @ 6:24 PM

  5. Dit kan echt niet, die groene schoenen, het maakt haar benen zo fors! Een ding, alleen pumps dragen(denk opeens ook weer aan die bruine schoenen bij de rode jurk)

    Comment by Anonymous — 17/12/2010 @ 10:01 PM

  6. Ieks.. Abosluut niet mijn smaak.. Maar ja… smaken verschillen!!!

    Comment by sjanine — 17/12/2010 @ 11:16 PM

  7. Ze is wel erg dol op grijs de laatste tijd. Staat haar mooi; maar bij de Prins Clausprijs had het wel wat spannender gekund. Ik vind ook de schoenen die ze draagt niet zo heel mooi. Blijkbaar is het mode een donkere panty en lichte schoenen, want Laurentien en de dame ind e roze jurk dragen ze ook…

    Comment by Anneke — 18/12/2010 @ 9:31 AM

  8. Mooie foto’s

    Comment by Claudia — 18/12/2010 @ 3:04 PM

  9. leuke log

    Comment by hollandroyal — 18/12/2010 @ 3:06 PM

  10. maxima zag er leuk uit!

    Comment by henrieke — 18/12/2010 @ 4:09 PM

  11. Die eerste outfit vind ik niet echt heel leuk, het maakt haar zo dik! En die groene schoenen eronder, vreselijk!
    Tweede outfit is stukken mooier, en ook Laurentien zag er erg mooi uit!

    Comment by Annelien — 18/12/2010 @ 7:13 PM

  12. DE LAATSTE FOTO IS LEUKER.
    DE EERSTE: ZIE DIE SCHOENEN DAN..

    Comment by Prinsessefan — 18/12/2010 @ 8:22 PM

  13. De outfit bij de Prins Clausprijs vind ik niet zo leuk, vooral die lelijke schoenen. Jammer dat ze 2 keer in 1 week dezelfde ketting droeg…

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 18/12/2010 @ 8:29 PM

  14. Grappige ketting :) Verder hoop ik dat ze zwanger is, maar zal wel niet..

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 18/12/2010 @ 8:55 PM

  15. Eerste outfit vind ik ook niet zo mooi. Máxima zag er gisteren wel te gek uit! Super mooie kapsel ook! Heel mooi en bijzonder dat ze een bezoek aan de bijeenkomst brachten. Laat toch maar weer zien dat ze lief en betrokken zijn bij het volk.

    Comment by Gabriëlla — 18/12/2010 @ 9:23 PM

  16. Ketting vind ik wel leuk, maar de rest van de outfit niet.

    Comment by Mirjam — 19/12/2010 @ 1:04 PM

  17. Oeps, wat een misser, en wat lijkt ze dik op deze foto’s! Mode is ervoor om je sterke punten te benadrukken en je zwakke punten wat te verdoezelen! Dat is niet echt gelukt met deze outfit!

    Comment by paulien — 22/12/2010 @ 4:03 PM

Leave a comment