Prinses Máxima brengt bezoek aan Dordrecht in het kader van microfinanciering
Activiteit:
Prinses Máxima bracht vrijdagochtend 10 december, als lid van de Raad van Microfinanciering, een werkbezoek aan Dordrecht. Tijdens het bezoek opende de Prinses het Microfinancieringsondernemerspunt. Het werkbezoek startte met het openen van het nieuwe MF-ondernemerspunt in de Stadswinkel. Aansluitend spraken de Prinses en de leden van de Raad met de direct betrokkenen over hun visie en de opgedane ervaringen bij het opzetten van het MF-ondernemerspunt. Initiatiefnemers van dit MF-ondernemerspunt zijn de Kamer van Koophandel Rotterdam en het Ondernemersloket Dordrecht. Het eerste deel van het werkbezoek werd afgesloten met het uitreiken van het 1.000ste microkrediet van Qredits door jhr. drs. D. Laman Trip, voorzitter van de Raad van Microfinanciering. Qredits is een nationale microkredietverstrekker en biedt ondernemers de mogelijkheid een microkrediet van maximaal € 35.000 aan te vragen. Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan de kansenflat in Wielwijk. In deze flat kunnen startende ondernemers een ruimte huren en worden ze begeleid in het opstarten van hun bedrijf. De Prinses en de leden van de Raad spraken met een aantal ondernemers.  Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemersplannen, maar die hulp nodig hebben bij de uitwerking van hun plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching én krediet krijgen zij de kans hun plannen tot werkelijkheid te maken. Ondernemers kunnen terecht bij één van de 42 MF-ondernemerspunten voor intake, advies en het aanvragen van krediet.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bekende rode jurk van de Dominicaanse-Puerto Ricaanse modeontwerper Oscar de la Renta. Ze droeg ze jurk al 3 keer eerder, onder andere op 6 maart 2009:

Prinses Máxima op 6 maart 2009

© Eline

Foto’s:

Prinses Maxima in Dordrecht


Prinses Máxima in Dordrecht

Prinses Máxima in Dordrecht

© Screenshots & Jordi Besemer

———————————————————————————————————-

Geen nieuwe foto’s op verjaardag Amalia, maar wel een fotosessie in Argentinië
Veel mensen waren misschien wel teleurgesteld toen er weer geen nieuwe foto’s werden vrijgegeven op Amalia’s verjaardag (7 december). Maar men hoeft niet te treuren, want volgende week zondag zien we de drie prinsesjes weer met hun ouders. Het prinselijk gezin zal met kerst in Argentinië zijn. Om te voorkomen wat er vorig jaar gebeurde, wordt er nu een fotosessie gehouden aan het begin van hun vakantie. Dit doen ze in de villa van Máxima’s broer, Martín Zorreguieta: Villa La Angostur. Hopelijk houdt ze pers nu meer afstand. Op 19 december zal deze site natuurlijk uitgebreid verslag doen van de fotosessie. We kunnen tevreden op dit jaar terug kijken: we hebben de prinsesjes meer dan ooit gezien. Naast twee fotosessies ook een aantal keren tijdens officiële gelegenheden. Terwijl er hier misschien wel sneeuw ligt met kerst, zullen we uit Argentinië alleen maar zonnige plaatjes te zien krijgen. Waarschijnlijk zal het gezin volgende week vrijdag of zaterdag naar Argentinië vertrekken.

De drie prinsesjes tijdens de zomerfotosessie 2010

© FanvanMáxima

Tags:

15 Comments »

  1. ze deden toch nooit fotosessie op zondag?? Super leuke outfit had max aan, alleen ze lijkt zwanger!

    Comment by Jannemieke — 11/12/2010 @ 9:41 AM

  2. Fotosessie, leuk!!!!! Op naar opa en oma in Argentinie!!

    Comment by Corintha — 11/12/2010 @ 10:40 AM

  3. Leuk, een fotosessie?
    @Jannemieke, ik dacht inderdaad dat de koningin had beslist geen fotosessies meer te houden op zondag, i.v.m. christelijke kranten/tijdschriften die er dan niet bij waren.

    Comment by Maaike — 11/12/2010 @ 10:45 AM

  4. Gaaf he die fotosessie ja! En ik vind het alleen maar makkelijk gewoon lekker op zondag! Wat heeft christelijk daar mee te maken ?

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 11/12/2010 @ 11:02 AM

  5. Maaike, volgens mij heb je wel gelijk.Erg jammer dat ze het op zondag doen, want bijvoorbeeld het refdag plaatst dan niets. Jammer er wordt geen rekening gehouden met zondagsrust.

    Comment by Jannemieke — 11/12/2010 @ 11:45 AM

  6. Echt super cool weer een fotosessie!

    Comment by Lichelle — 11/12/2010 @ 12:03 PM

  7. Mooie log weer! Vind de platte schoenen Máxima niet zo mooi staan. De foto erboven heeft ze prachtige rode pumps aan, dat staat mooi bij zo’n jurkje.
    Echt leuk dat er weer een fotosessie gehouden wordt! Hopelijk zijn het vernieuwende plaatjes in een andere omgeving. Ben benieuwd hoeveel Nederlandse pers aanwezig is, want even snel naar Argentinië vliegen is niet niks natuurlijk.

    Comment by www.coutureroyale.web-log.nl — 11/12/2010 @ 1:49 PM

  8. Super leuk dat er weer een fotosessie wordt georganiseerd, ben erg benieuwd

    Comment by Anne — 11/12/2010 @ 1:51 PM

  9. Ben benieuwd naar de fotosessie. Leuk jurkje droeg Máxima gisteren.

    Comment by Mirjam — 11/12/2010 @ 3:36 PM

  10. He dat van die fotosessie wist ik nog niet! Super, k zie er nu al naar uit1

    Haar outfit van vrijdag vind ik niet zo geslaagd. Haar kapsel zit verschrikkelijk slordig. Die schoenen passen er helemaal niet bij…

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 11/12/2010 @ 8:03 PM

  11. Ben erg benieuwd!

    Comment by Claudia — 11/12/2010 @ 9:26 PM

  12. @ Jannemieke: Heb ook het vermoeden dat Maxima zwanger is.. Alleen werd dat bericht waar ik dat in schreef, vorige week verwijderd.

    Comment by sjanine — 13/12/2010 @ 9:28 PM

  13. Ben benieuwd naar de fotosessie!

    Comment by Tom — 14/12/2010 @ 9:45 PM

  14. Gaaf die fotosessie zondag! Ik ben nu al benieuwd!

    Comment by Gabriëlla — 15/12/2010 @ 8:31 PM

  15. ze heeft wel een aardig dikke buik. Maar misschien horen we zondag meer….

    Comment by Prinsessefan — 16/12/2010 @ 2:01 PM

Leave a comment