2 december 2010: Máxima bij werkconferentie Oranje Fonds over toekomstkansen voor jongeren
Activiteit:
Prinses Máxima heeft donderdagmiddag 2 december 2010 deelgenomen aan de landelijke werkconferentie Back-up in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Op deze conferentie van het Oranje Fonds stond de inzet van vrijwilligers voor het verbeteren van toekomstkansen voor jongeren centraal. Het Oranje Fonds steunt diverse landelijke projecten en lokale initiatieven waarin vrijwilligers jongeren ondersteunen om hun kansen voor de toekomst te vergroten. Het gaat bijvoorbeeld om huiswerkbegeleiding, mentorprojecten, weekeindscholen, maatjes, stagebegeleiding en coaching. De initiatieven zijn er onder andere op gericht om voortijdig schoolverlaten te voorkomen en jongeren naar een zo hoog mogelijk schoolniveau te begeleiden. De conferentie werd bezocht door projectcoördinatoren van de initiatieven en professionals uit het maatschappelijke veld en het onderwijs. Centraal stond de inventarisatie van bestaande maatschappelijke initiatieven, de effectiviteit van de projecten en de wensen voor de toekomst. Met de uitkomsten van de werkconferentie ontwikkelt het Oranje Fonds een nieuw programma om nog meer jongeren te kunnen bereiken. Prinses Máxima nam deel aan een aantal rondetafelgesprekken en sprak na afloop van de conferentie de deelnemers toe. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Outfit: Haar outfit is niet goed te zien op de foto, maar Prinses Máxima droeg in ieder geval een roze blouse/jurk met een grijs jasje erover heen. Beide met korte mouwen en ze droeg haar haar los.

Foto’s:

Prinses Máxima tijdens een werkconferentie voor het Oranje Fonds

© ANP (Prinses Máxima in gesprek tijdens werkconferentie Back-Up van het Oranje Fonds. Deze werkconferentie in Den Haag richt zich op vrijwillige inzet in het voortgezet onderwijs. Fotograaf: Bart Homburg Bij deze foto hoort een APS persbericht. ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.)

—————————————————————————————————————-

3 december 2010: Prinses Máxima brengt werkbezoek microfinanciering aan Rotterdam
Activiteit: Prinses Máxima bezocht vrijdagochtend 3 december, als lid van de Raad van de Microfinanciering, de Creative Factory en een symposium in het Ondernemershuis Zuid in Rotterdam. Het bezoek werd georganiseerd door Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) dat als Microfinancieringondernemerspunt (startende) ondernemers advies, begeleiding en financiële steun biedt. Prinses Máxima en andere leden van de Raad van de Microfinanciering startten het werkbezoek in de Creative Factory. Deze voormalige graansilo is een verzamelgebouw voor creatieve startende ondernemers in de media, mode, muziek, ontwerp en zakelijke dienstverlening. Om jonge, startende ondernemers te helpen, zoekt RBZ de samenwerking met verschillende partijen in Rotterdam, waaronder hogescholen, banken en het bedrijfsleven. Tijdens dit bezoek stonden jongeren en ondernemerschap en het belang van een geschikte coach (senior ondernemer) centraal. Het werkbezoek werd afgesloten in het Ondernemershuis Zuid. RBZ heeft een symposium georganiseerd waar betrokken publieke en private partijen ervaringen uitwisselen over microfinanciering en coaching. De Prinses sprak met de genodigden voorafgaand aan het symposium. Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemersplannen maar die hulp nodig hebben bij de uitwerking van hun plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching en krediet krijgen zij de kans een eigen onderneming te kunnen starten. Ondernemers kunnen terecht bij één van de 42 MF-ondernemerspunten voor intake, advies en het aanvragen van krediet.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruin vestje op een bruine pantalon. Ze droeg bruine schoenen en buiten droeg ze een bruine dikke jas. Deze outfit droeg ze eerder op 10 november 2010, toen Rutte op bezoek kwam.

Prinses Máxima op de Eikenhorst, 10 november 2010

© Minister-president Rutte

Foto’s:

Prinses Máxima bij ondernemerspunt Rotterdam

Prinses Máxima in Rotterdam

Prinses Máxima op 3 december

Prinses Máxima in Rotterdam

Prinses Máxima in Rotterdam

© Screenshots

Tags:

11 Comments »

  1. Leuk dat Maxima donderdag actief was voor het Oranjefonds! Haar kleding vind ik volgens mij wat minder, wat is dat grijze precies; vestje, stola, jasje?

    Comment by prinsescatherine.web-log.nl — 03/12/2010 @ 1:15 PM

  2. Leuke kleurencombinatie, maar wel koud zo met korte mouwen.

    Comment by Corintha — 03/12/2010 @ 2:28 PM

  3. Ik vind de outfit van 2 december erg leuk, maar wel zeer zomers en dat terwijl het zo extreem koud was. Maar misschien had ze buiten die dikke jas van 3 december aan? Ze is weer lekker actief.

    Comment by Jenny — 03/12/2010 @ 8:15 PM

  4. Dat roze staat Maxima erg goed!

    Comment by Lichelle — 03/12/2010 @ 9:48 PM

  5. Leuke activiteiten weer van Máxima!

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 03/12/2010 @ 10:20 PM

  6. de eerste outfit staat prachtig met dat roze en grijs!
    GEWELDIG!
    dat bruine vind ik niet zo mooi.ze heeft een kleurrijke outfit nodig zoals die roze

    Comment by Prinsessefan — 04/12/2010 @ 8:41 AM

  7. Op foto’s van ppe-agency lijkt het wel dat Maxima.. buiten loopt met haar jas uit..
    Vindt het gewaagd en niet vreemd als ze binnenkort ziek is..
    Het roze staat maxima goed bij werkconferentie Back-up van het Oranje Fonds..

    Comment by sjanine — 04/12/2010 @ 10:12 AM

  8. maxima zag er leuk uit in de eerste outfit de tweede vind ik iets minder!

    Comment by henrieke — 04/12/2010 @ 4:15 PM

  9. is dat de broek van de trouwdag van Carlos en Annemarie? Die dikke jas was afschuwelijk trouwens….Een leuke dikke sjaal had er tenminste bij gekund om het wat in verhouding en op kleur te brengen.

    Comment by paulien — 04/12/2010 @ 4:24 PM

  10. Maxima had inderdaad dezelfde kleding aan als toen ze Mark Rutte op bezoek kreeg.Alleen haar ketting is anders.

    Comment by marie — 05/12/2010 @ 12:27 PM

  11. De bruine outfit vind ik in combinatie met de sieraden nogal saai, de sieraden bij het bezoek van Rutte vind ik veel leuker. Draagt Maxima niet dezelfde broek als op 18 juni in Stockholm?

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 06/12/2010 @ 9:21 AM

Leave a comment