Prinses Máxima bij eerste conferentie over sparen in ontwikkelingslanden
Activiteit: Prinses Máxima nam op 16 en 17 november deel aan het Global Savings Forum in Seattle, Verenigde Staten. De Bill & Melinda Gates Foundation organiseert dit internationale forum. Het echtpaar Gates is voorzitter en beschermpaar van de stichting. Prinses Máxima verzorgde samen met Melinda Gates de introductie van het forum. In een interactieve sessie bespreken ze de ontwikkelingen op het gebied van ‘inclusive finance’ (toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs, voor iedereen die dit nodig heeft). In het bijzonder benadrukken ze het belang voor mensen in ontwikkelingslanden om op een veilige manier te kunnen sparen. Prinses Máxima ziet toegang tot financiële diensten als sparen, leningen en verzekeringen als belangrijk middel voor lage inkomensgroepen om de levensstandaard te verbeteren. Het is een middel om mensen trots, waardigheid en perspectief op een beter bestaan te geven. Zo kan spaargeld een buffer vormen tegen onvoorziene gebeurtenissen als ziekte, werkloosheid en natuurrampen en biedt het de mogelijkheid om te investeren in een onderneming of de kinderen. De Prinses noemt als voorbeeld een groep vrouwelijke ondernemers in Kenia die door te sparen binnen een half jaar de investeringen en persoonlijke uitgaven met 40 procent zagen toenemen. Ruim 250 deelnemers uit de financiële sector, telecomindustrie, ontwikkelingssector en de overheid uit 38 verschillende landen waren in Seattle bijeen om financiële diensten voor meer mensen bereikbaar te maken. Prinses Máxima nam tijdens het forum ook deel aan een paneldiscussie over inclusive finance en workshops over diverse vormen van sparen. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en miljoenen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, bank- en spaarrekeningen of verzekeringen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruine top met een bruin leren jasje erover, die ze al eerder in 2003 droeg. Verder droeg ze een grijze pantalon en bruine accessoires.

Foto’s:

Prinses Máxima bij de conferentie

Prinses Máxima tijdens de conferentie

Prinses Máxima op 16 november 2010

© Gates foundation & humanosphere.kplu.org

——————————————————————————————————————–

Duitse president Wulff brengt bezoek aan Nederland
Activiteit: De Koningin en minister-president drs. M. Rutte ontvingen donderdag 18 november de president van de Bondsrepubliek Duitsland, de heer Wulff. President Wulff werd in audiëntie ontvangen op Paleis Noordeinde. Aansluitend bood de Koningin een lunch aan. De Prins van Oranje en Prinses Máxima waren hierbij aanwezig. Na de lunch werd president Wulff door de minister-president ontvangen op het Catshuis voor een kennismakingsgesprek.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijs jasje van Natan met donkerblauwe accenten. Onder het jasje droeg ze een donkerblauwe top en een donkerblauwe, glimmende rok. Ze droeg bijpassende pumps. Ze droeg deze outfit al eerder op 9 november 2009 en 12 april 2010.

Prinses Máxima op 12 april 2010

© Gera Nieland, www.haagsallerlei.nl

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

9 Comments »

  1. Ze zag er beide keren erg mooi uit!

    Comment by Annelien — 18/11/2010 @ 4:04 PM

  2. Leuk dat leren jasje! Het ziet er nog goed uit, ook al stamt het uit 2003!

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 19/11/2010 @ 9:55 AM

  3. ze zag er beide keren weer leuk uit!

    Comment by henrieke — 19/11/2010 @ 11:48 AM

  4. Leuk dat ze het leren jasje uit 2003 weer droeg!

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 19/11/2010 @ 4:11 PM

  5. Op zimbio.com kun je ook mooie foto’s vinden van het bezoek van president Wulff aan Nederland.

    Comment by Renske — 19/11/2010 @ 6:05 PM

  6. Mooie, chique outfits van Máxima! Ben benieuwd hoe ze er morgen uit ziet.

    Comment by Gabriëlla — 19/11/2010 @ 6:29 PM

  7. Zowel het leren jasje als de outfit ter ere van de Duitse president zijn heel chic !

    Comment by julatrix — 19/11/2010 @ 11:04 PM

  8. Vooral de onderste outfit vind ik erg mooi, knap van je dat je altijd precies weet te zeggen wanneer de prinses wat al eerder gedragen heeft.

    Comment by Jenny — 20/11/2010 @ 7:22 PM

  9. Mooie kleding droeg Máxima weer hoor! Ze kan echt alles hebben!

    Comment by Corintha — 21/11/2010 @ 11:28 AM

Leave a comment