Koningin Beatrix ontvangt leden Eerste Kamer op Paleis Noordeinde
Hare Majesteit de Koningin ontving op dinsdag 2 en woensdag 3 november in aanwezigheid van Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

————————————————————————————-

Prins van Oranje en Prinses Máxima lunchen met ‘uitblinkers’
De Prins van Oranje en Prinses Máxima hebben op 3 november in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan een selectie van Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie en daarmee onlangs in het nieuws zijn geweest. De ongeveer 27 genodigden hebben recentelijk allemaal een prijs of een andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in diverse sectoren zoals sport, cultuur, journalistiek, gezondheidszorg, onderwijs, landbouw en bedrijfsleven.De Prins en Prinses willen door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die zo’n bijzondere prestatie hebben geleverd.  Onder andere Caro Emerald was aanwezig.

————————————————————————————-

Prinses Máxima spreekt op internationale conferentie in Den Haag
Activiteit: Prinses Máxima sprak donderdagochtend 4 november op de internationale conferentie Landbouw, Voedselzekerheid en Klimaatverandering in Den Haag. Prinses Máxima sprak in haar hoedanigheid als speciale pleitbezorger voor ‘Inclusive Finance for Development’ van VN secretaris-generaal Ban Ki-moon. Naast de Prinses hield ook voormalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan een toespraak. Tijdens de conferentie werd besproken hoe voor negen miljard mensen voldoende voedsel beschikbaar kan zijn in 2050, de zorg voor een leefbare aarde en het tegengaan van klimaatsverandering. Van 31 oktober tot en met 5 november worden deze thema’s vanuit de landbouwsector bekeken en besproken. De uitkomsten van de conferentie kunnen een bijdrage leveren aan de discussie bij de VN-klimaatconferentie in Cancùn (Mexico) in december 2010. De Prinses ging in haar toespraak in op het belang van een goede toegang tot financiële diensten bij het realiseren van doelen als voldoende voedsel in 2050. Betere toegang tot financiële diensten kan de landbouwsector helpen doordat er bijvoorbeeld geïnvesteerd kan worden in zaden of in materialen om gewassen te beschermen tegen te veel of te weinig water. Dit kan leiden tot hogere opbrengsten. De conferentie wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in samenwerking met de Wereldbank, de VN Wereldvoedselorganisatie (FAO) en de landen Noorwegen, Ethiopië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Vietnam. Daarnaast zijn andere niet-gouvernementele organisaties, wetenschappers en bedrijven aanwezig om afspraken te kunnen maken om duurzame landbouw te stimuleren.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze rok van het Belgische modemerk NATAN. Daarop droeg ze een inmiddels bekende en favoriete blouse van de Prinses. Deze keer droeg ze de rode. Ze heeft deze blouse kort geleden ook aangehad in de grijs en in het blauw. Ze droeg een grijze panty met rode pumps. Verder had ze haar haar vast en had ze een bijpassende rode handtas bij zich.

Máxima op 25 september en 1 november 2010 met dezelfde blouse

© ANP (Prinses Maxima en Prins Willem-Alexander bezochten zaterdag in Leusden twee actieve buurt in het kader van Burendag.  Bij deze foto hoort een APS persbericht. ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.) & ANP (Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden was vandaag aanwezig bij de conferentie ‘The Future of Banking’ van FMO in Den Haag. Het onderwerp van de conferentie is het toekomstmodel van bankieren in ontwikkelingslanden en de rol van technologie. De conferentie wordt georganiseerd in het kader van het 40-jarig bestaan van FMO en vindt plaats in de Fokker Terminal. Op de foto, v.l.n.r.: de heer Sanusi Lamido Sanusi, directeur van de Centrale Bank van Nigeria, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden en de heer Nanno Kleiterp, CEO van FMO. Bij deze foto hoort een APS persbericht. Foto: Daan Zuijderwijk ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.)

Foto’s:

Prinses Máxima op 4 november 2010


Prinses Máxima in Den Haag op 4 november 2010

Prinses Máxima op 04-11-'10

© Met heel veel dank aan Gera Nieland, www.haagsallerlei.nl

————————————————————————————-

Prinses Máxima bij platformbijeenkomst pensioenbewustzijn werknemers
Activiteit:
Prinses Máxima woonde donderdagmiddag 4 november een platformbijeenkomst bij over pensioenbewustzijn van werknemers. CentiQ, Wijzer in geldzaken organiseerde de bijeenkomst die plaatsvindt in de voormalige Caballero fabriek in Den Haag. De bijeenkomst is bedoeld voor partners van Wijzer in geldzaken en professionals uit de pensioenwereld. De sprekers, van onder andere pensioenuitvoerder APG en de Consumentenbond, gingen met de aanwezigen in debat over de verantwoordelijkheid van pensioenuitvoerders en van werknemers zelf om het pensioenbewustzijn te verhogen. Een vertegenwoordiger van The Danish Insurance Association heeft een lezing gegeven over ervaringen met pensioenbewustzijn en het pensioenregister in Denemarken. Een groot deel van de Nederlandse werknemers is niet pensioenbewust. Dit bleek begin dit jaar uit de eerste jaarlijkse Pensioenbewustzijn-meting van CentiQ onder 2.200 Nederlanders. Slechts 12% van de mensen werkzaam in loondienst is op de hoogte van hun pensioeninkomen, weten of dit bij pensionering voldoende is en kennen de mogelijkheden om meer pensioen op te bouwen. De partners van Wijzer in geldzaken zetten zich gezamenlijk in om het pensioenbewustzijn in Nederland te verhogen, door middel van pensioenspreekuren in samenwerking met hogescholen, een publiekscampagne en de website http://www.wijzeringeldzaken.nl/. Het platform CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken. Prinses Máxima is sinds september 2010 erevoorzitter van het platform.

Outfit: Prinses Máxima droeg hetzelfde outfit als ‘s morgens, maar nu droeg ze nog een grijze stola erbij.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

————————————————————————————-

Prinses Máxima bij startersdag Kamer van Koophandel
Activiteit: Prinses Máxima was zaterdagochtend 6 november aanwezig bij de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel in het Provinciehuis van de provincie Zuid-Holland in Den Haag. De Startersdag is een informatiedag voor iedereen die goed voorbereid met zijn eigen bedrijf wil beginnen of informatie wil verkrijgen over het starten van een eigen bedrijf. Door middel van workshops, presentaties en individuele gespreken kregen (potentiële) starters antwoord op al hun vragen over het beginnen van een eigen bedrijf. De Startersdag vindt op 21 locaties verspreid door het land plaats. Het bezoek van de Prinses stond in het teken van microfinanciering. Ze ging op de informatiebeurs in gesprek met verschillende ondernemers over hun ervaringen met het starten van een onderneming. Aansluitend woonde ze de eerste presentatie van de dag bij, over coaching en kredietverstrekking voor ondernemers. Ook reikte ze aan de Kamer van Koophandel Den Haag een naambord uit als kenmerk voor het Microfinancierings(MF)-ondernemerspunt. Dit ter gelegenheid van het feit dat alle kantoren van de Kamer van Koophandel Den Haag een MF-ondernemerspunt werden. Ondernemers kunnen terecht bij een van de vele MF-ondernemerspunten voor voorlichting over het starten van een bedrijf, voor advies en coaching en het aanvragen van microkrediet.

Outfit: Dat Prinses Máxima zich niets aan trekt van al het  commentaar op de leren jurk die ze droeg tijdens de Edison Pop Awards, bewees ze vandaag. Prinses Máxima droeg namelijk een een grijze jas met een leren top eronder en leren accenten. Ze had haar haar in een staart. Máxima had een bekende handtas mee en ze droeg grijze suéde laarzen.

De handtas die Máxima ook mee had tijdens de doop van Benjamin op 2 november 2008

© FanvanMáxima

Foto’s:

PPE-serie

Tags:

7 Comments »

  1. Wauw,mooie log! Ik vind het eerste outfit van Máxima het mooist. Maar beide kapsels zijn wel mooi.

    Comment by Gabriëlla — 06/11/2010 @ 4:06 PM

  2. Wat een prachtige outfits deze week!
    Die vandaag vond ik ook erg mooi, helemaal niet erg dat leer! Leuk dat ze telkens iets met haar kapsel doet! :)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 06/11/2010 @ 7:59 PM

  3. Heel verschillende outfits, maar wel leuk!! Máxima droeg d’r haar telkens anders, leuk!!

    Comment by Corintha — 08/11/2010 @ 3:47 PM

  4. Vooral de rode outfit vind ik mooi, en haar kapsel zit heel bijzonder op de onderste foto, leuk!

    Comment by Verna — 08/11/2010 @ 5:02 PM

  5. Leuke oorbellen bij dat bezoek aan de kamer van koophandel!

    Comment by anna — 08/11/2010 @ 6:20 PM

  6. Volgens mij draagt ze dezelfde leren jurk als op het Edison pop award-festijn, alleen nu met een grijze jas en leren bies. Prima, alleen grijs staat haar niet.
    En drie van dezelfde blouses??? Ook al zijn ze van Nathan en is de ene blauw en de andre rood of beige, ik vind het erg fantasieloos. Mathilde ook nog zo eentje…. Nathan heeft er niet veel werk van…(!)

    Comment by mariet — 08/11/2010 @ 11:29 PM

  7. Waarom iedere keer zoveel nieuwe kleren en ik ben het met bovenstaande schrijfster eens,meer van het zelfde.De jurk is niet hetzelfde maar lijkt erop, de eerste jurk was aan de voorkant helemaal leer.Maar ook hier weer meer van hetzelfde. Maxima hoeft niet op de centjes te letten dat blijkt maar weer.

    Comment by marie — 09/11/2010 @ 3:16 PM

Leave a comment