Prins van Oranje spreekt op conferentie Landbouw, Voedselzekerheid en Klimaatverandering
Activiteit: De Prins van Oranje sprak zondagmiddag 31 oktober op de openingsdag van de internationale conferentie Landbouw, Voedselzekerheid en Klimaatverandering in Den Haag. De conferentie heeft als doel te laten zien dat landbouw een bijdrage kan leveren aan voldoende voedsel in 2050 en aan het verminderen van de gevolgen van de klimaatverandering. De Prins spreekt in zijn hoedanigheid als voorzitter van de VN-Adviesraad voor Water en Sanitatie (UNSGA B). Ook Prinses Máxima was aanwezig. Tijdens de conferentie wordt besproken hoe voor negen miljard mensen voldoende voedsel aanwezig is in 2050, de zorg voor een leefbare aarde en het tegengaan van klimaatverandering. De mogelijkheden en bijdragen vanuit landbouw worden verzameld in een zogenaamde ‘roadmap’ waarin concrete acties worden opgenomen. Deze uitkomsten van de conferentie kunnen een bijdrage leveren aan de discussie bij de VN-klimaatconferentie in Cancun (Mexico) in december 2010.

Outfit: Prinses Máxima droeg een lichtbruin jasje met een lichtbruine pantalon. Ze droeg oranje sieraden en had haar haar opgestoken in een knot. Verder droeg ze ook bruine laarzen.

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

Prinselijk Paar

© Screenshot

———————————————————————————————————

Prinses Máxima bij FMO conferentie ‘The Future of Banking’
Activiteit: Prinses Máxima was maandag 1 november aanwezig bij conferentie ‘The Future of Banking’ van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) in Den Haag. Het onderwerp van de conferentie was het toekomstmodel van bankieren in ontwikkelingslanden en de rol van technologie. De conferentie werd georganiseerd in het kader van het 40-jarig bestaan van FMO en vindt plaats in de Fokker Terminal. Er waren ongeveer 250 internationale bestuurders aanwezig, waaronder voornamelijk CEO’s van financiële instellingen. Toespraken werden onder andere gehouden door de heer Nanno Kleiterp, CEO van FMO, de heer Sanusi Lamido Sanusi, Governor van de Nigeriaanse Centrale Bank en de heer Adjiedj Bakas, trendwatcher. Eerder dit jaar hield Prinses Máxima een toespraak bij de FMO-conferentie ‘Be Social, Make Profit’ in haar hoedanigheid als ‘Special Advocate for Inclusive Finance for Development’ van de Secretaris-Generaal der Verenigde Naties.

Outfit: Prinses Máxima droeg een blauwe blouse, met een blauwe ceintuur erbij. Ze droeg een grijze pantalon en grijze pumps. Verder droeg ze grote opvallende oorbellen en had ze een blauwe handtas mee. Deze blouse en riem hebben we al eens eerder gezien bij Prinses Máxima. Op 25 september 2010, op Burendag, droeg ze de blouse en riem ook, maar toen was het een combinatie van een grijze blouse en een roze ceintuur.

Op 25 september 2010 op Burendag

© ANP (Prinses Maxima en Prins Willem-Alexander bezochten zaterdag in Leusden twee actieve buurt in het kader van Burendag.  Bij deze foto hoort een APS persbericht. ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.)

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

Prinses Máxima op 1 november 2010

Close-up Prinses Máxima

© ANP (Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden was vandaag aanwezig bij de conferentie ‘The Future of Banking’ van FMO in Den Haag. Het onderwerp van de conferentie is het toekomstmodel van bankieren in ontwikkelingslanden en de rol van technologie. De conferentie wordt georganiseerd in het kader van het 40-jarig bestaan van FMO en vindt plaats in de Fokker Terminal. Op de foto, v.l.n.r.: de heer Sanusi Lamido Sanusi, directeur van de Centrale Bank van Nigeria, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden en de heer Nanno Kleiterp, CEO van FMO. Bij deze foto hoort een APS persbericht. Foto: Daan Zuijderwijk ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.)

———————————————————————————————————

Koninginnedag 2011: Thorn en Weert
Hare Majesteit de Koningin en leden van de Koninklijke Familie vieren zaterdag 30 april 2011 Koninginnedag mee in de provincie Limburg, in Thorn (gemeente Maasgouw) en Weert. Zij doen dit op uitnodiging van de burgemeesters van deze twee gemeenten.

Ik ben natuurlijk weer van de partij. In 2006, 2009 en 2010 was ik er ook.

Prinses Máxima tijdens Koninginnedag 2010

© FanvanMáxima

———————————————————————————————————

Prinses Máxima bezoekt project Face2Face
Activiteit: Prinses Máxima heeft dinsdagochtend 2 november op het Bonhoeffer College in Enschede het project Face2Face bezocht. Dit vrijwilligersproject biedt mentorbegeleiding aan jongeren die binnen het voortgezet onderwijs moeilijk meekomen. De mentoren leren jongeren onder andere structuur aanbrengen in hun schoolwerk, waarmee zij hun kansen binnen het onderwijs vergroten. Face2Face is een initiatief van vrijwilligersorganisatie Humanitas VOC Tandem en wordt ondersteund door het Oranje Fonds. Het project helpt voortijdig schooluitval voorkomen en versterkt het opleidingsniveau en de stagemogelijkheden van jongeren. Het Bonhoeffer College is een VMBO-opleiding dat sinds dit jaar gebruikt maakt van Face2Face. Tijdens haar bezoek aan de school sprak Prinses Máxima met de initiatiefnemers van het project, leerlingen en mentoren. Face2Face maakt deel uit van het Stimuleringsprogramma Mentorprojecten van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en besteedt per jaar ongeveer 24 miljoen euro aan organisaties die op dit terrein werkzaam zijn. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Outfit: Prinses Máxima droeg een simpele bruine trui op een grijze broek. Ze droeg haar haar los.

Foto:

Prinses Máxima in Enschede

© Bonhoeffer College Enschede

Tags:

15 Comments »

  1. Wat een lelijke outfit van Maxima gisteren in Den Haag! Wel heel leuk dat ze haar haren weer opgestoken had!

    Mooie outfit vandaag! :)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 01/11/2010 @ 1:32 PM

  2. Zondag zag Máxima er mooi uit, haar opgestoken leuk!!
    Wat een mooie kleur blouse had Máxima vandaag aan!! Leuke oorbellen trouwens ook!

    Comment by Corintha — 01/11/2010 @ 2:16 PM

  3. Wat een leuke activiteiten, en wat zag Máxima er vooral vandaag erg mooi uit! Leuke, spontane foto!

    Comment by Judith — 01/11/2010 @ 6:48 PM

  4. Gisteren zag Máxima er super mooi uit. Alleen een beetje saaie kleur. Vandaag zag ze er top uit. Leuke oorbellen!

    Comment by Gabriëlla — 01/11/2010 @ 7:14 PM

  5. Prirnses Maxima zag er weer mooi uit. Leuk dat ze haar haar weer opgestoken had gisteren , ziet er netjes uit.

    Comment by Mariska — 01/11/2010 @ 7:26 PM

  6. Erg leuke foto van Burendag!

    Comment by Tom — 01/11/2010 @ 8:03 PM

  7. Die beige outfit vond ik wel apart.. zo 1 kleur.. niet echt heel mooi ook. Vandaag zag ze er weer leuk uit, ondanks de mist kun je haar goed zien :P

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 01/11/2010 @ 9:45 PM

  8. ik vind de blauwe outfit wel leuk, maar die andere vind ik wat minder!

    Comment by henrieke — 02/11/2010 @ 5:16 PM

  9. Super leuk dat Koninginnedag in Limburg wordt gevierd! Heb er nu al zin in!

    Comment by Gabriëlla — 02/11/2010 @ 5:20 PM

  10. Vind alle outfits niet echt geweldig..

    Comment by Annelien — 02/11/2010 @ 5:45 PM

  11. De outfit van gisteren vond ik het mooist! ERg leuk dat koninginnedag in Limburg wordt gevierd, heb er zin in!

    Comment by Jannemieke — 02/11/2010 @ 6:18 PM

  12. Heb al erg zin om volgend jaar naar Limburg te gaan!

    Comment by Lichelle — 02/11/2010 @ 6:41 PM

  13. Ben nu al benieuwd naar 30 april!

    Comment by Tom — 02/11/2010 @ 7:07 PM

  14. Ik vind de outfit met de blauwe blouse erg mooi, en het lijkt weer een drukke week te worden voor de prinses. Leuk dat je weer naar koninginnedag hoopt te gaan, ik verheug me vast op je foto’s!

    Comment by Jenny — 02/11/2010 @ 7:17 PM

  15. Wat ‘n leuke spontante foto, de laatste! De outfit met de blauwe blouse vind ik het leukst!

    Comment by Verna — 02/11/2010 @ 9:59 PM

Leave a comment