Prinses Máxima spreekt bij uitreiking Christiaan Huygens wetenschapsprijs 2010
Activiteit: Prinses Máxima hield donderdag 14 oktober een toespraak tijdens de uitreiking van de Christiaan Huygens wetenschapsprijs in de Oude Kerk in Voorburg. De Christiaan Huygens prijs wordt jaarlijks toegekend aan een onderzoeker die een vernieuwende en maatschappelijk relevante bijdrage aan de wetenschap heeft geleverd. De prijs werd dit jaar uitgereikt aan dr. M. de Jong vanwege zijn proefschrift over de verzameling en analyse van enquêtedata en de ontwikkeling van methoden om deze te kunnen vergelijken. De prijs werd uitgereikt door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en bestaat uit tienduizend euro, een bronzen beeld van Christiaan Huygens en een oorkonde. Tijdens de uitreiking hield ook dr. A.E.H.M. Wellink, president van De Nederlandsche Bank een toespraak. De prijs is ingesteld om de contacten tussen de Nederlandse universiteiten en het bedrijfsleven te bevorderen en de instroom van studenten in de bètawetenschappen positief te beïnvloeden. Hierbij staan de wetenschapsgebieden centraal waarin Christiaan Huygens uitblonk: wiskunde, natuurkunde, economie en astronomie.

Outfit: Máxima droeg een nieuwe grijze, lange jas. Daaronder droeg ze een grijze panty en lichtbruine schoenen. Ook droeg ze een lichtbruine broche en had ze bruine oorbellen in. Haar haar was opgestoken in een knot.

Schoenen droeg Máxima ook op 2 oktober 2010

© FanvanMáxima

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

————————————————————————————————————————–

Prinses Máxima bij culturele avond over de Andes
Activiteit: Prinses Máxima woonde donderdagavond 14 oktober in de Ridderzaal een culturele avond van stichting Chakana bij. De avond had als titel ‘Een Reis door de Andes’ en staat in het teken van de Zuid-Amerikaanse Andeslanden Bolivia en Peru. Tijdens de avond traden de buitenlandse gezelschappen Peru Andino (dans) en Anata Bolivia (muziek) op. Ook werden kunstwerken en typische producten uit de Andes getoond. Daarnaast werd aandacht besteed aan de ontwikkelingsprojecten van stichting Chakana. Stichting Chakana is een ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor de arme hooglandindianen in Bolivia en Peru. De Aymara en Quechua indianen kennen een rijke en eeuwenoude traditie van muziek, dans en rituelen. Het grootste deel van deze hooglandindianen leeft echter in erbarmelijke omstandigheden in moeilijk toegankelijke gebieden. Met concrete projecten, gericht op voedselzekerheid en het tegengaan van kindersterfte, helpt de stichting de hooglandindianen te overleven.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bekende jas. Deze paarse jas droeg ze namelijk ook op 16 december 2009 tijdens de uitreiking van de Prins Claus prijs. Opnieuw had ze haar kapsel in een knot.

Op 16 december 2009

© Marieke, www.royalfotograaf.nl

Foto’s:

Prinses Máxima bij culturele avond

Prinses Máxima in Ridderzaal

Prinses Máxima tijdens de culturele avond

© Stichting Chakana

————————————————————————————————————————–

Prinses Máxima opent ‘Singsong, Schatten uit de Verboden Stad’
Activiteit: Prinses Máxima opende vrijdagochtend 15 oktober de tentoonstelling ‘SingSong, Schatten uit de Verboden Stad’ in Museum Speelklok in Utrecht. De tentoonstelling bestaat uit een selectie keizerlijke klokken uit China, die voor het eerst buiten China te zien en te horen zijn. De tentoonstelling ‘SingSong’ is het resultaat van drie jaar restauratie en samenwerking tussen het Palace Museum uit de Verboden Stad (Beijing) en Museum Speelklok. De tentoonstelling geeft bezoekers ook een beeld van de cultuuruitwisseling tussen Beijing en Utrecht. In de 18e eeuw werden de klokken verhandeld vanuit het Westen naar China. De klokken waren bij de Chinese keizer erg geliefd. Met name keizer Qianlong (1736-1796) verzamelde veel van deze uit zichzelf spelende en bewegende klokken, die nu deel uitmaken van de collectie van het Palace Museum. Mijn zus en haar vriendin waren bij vertrek en maakte een paar leuke foto’s voor me.

Outfit: Prinses Máxima droeg een pied-du-coq jas die ze ook al droeg op 11 maart 2010 (klik HIER voor de zelfgemaakte foto’s). Ze droeg haar inmiddels bekende bruine knielaarzen ook weer. Voor de derde keer in deze week had Máxima haar kapsel opgestoken in een knot.

Prinses Máxima op 11 maart 2010

© FanvanMáxima

Foto’s:

Vertrek van Prinses Máxima

Vertrek Prinses Máxima

Prinses Máxima zwaait naar publiek

Prinses Máxima na opening tentoonstelling

Prinses Máxima in Utrecht

Prinses Máxima bij vertrek

Vertrek van Prinses Máxima

© FanvanMáxima, niet overnemen

Tags:

14 Comments »

 1. leuke nieuwslog, en super gaaf dat je haar weer hebt gezien, je foto’s zijn ook weer mooi geworden, jammer dat het regende. bij de andere 2 activiteiten zag maxima er ook prachtig uit. het grijse jurkje is echt mijn favoriet!

  Comment by Gerrianne — 16/10/2010 @ 3:09 PM

 2. Mooi logje weer. Wat heb je leuke foto’s kunnen maken! Prinses Maxima zag er deze week elke keer weer leuk uit.

  Comment by Mariska — 16/10/2010 @ 3:18 PM

 3. Echt gave foto’s heeft je zus gemaakt zeg! Heb je een leuke week in Italië gehad??

  Comment by Jannemieke — 16/10/2010 @ 3:20 PM

 4. Wat leuk dat je zus deze foto’s voor je heeft gemaakt, jij zelf had ook een mooie gemaakt toen ze dezelfde outfit droeg! Ik vind de paarse outfit heel erg gaaf!

  Comment by Jenny — 16/10/2010 @ 4:45 PM

 5. Prachtig overzicht! Mooie foto’s heeft je zus gemaakt.

  Comment by Gabriëlla — 16/10/2010 @ 5:09 PM

 6. Drie prachtige outfits! Echt trendy zo’n grijze panty! Super dat ze haar telkens opgestoken had… Moet ze véél vaker doen!!! :)

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 16/10/2010 @ 7:38 PM

 7. die oorbellen heeft ze ook in het grijs!!

  Comment by hollandroyal — 16/10/2010 @ 8:04 PM

 8. Mooie kleding droeg Máxima deze week!! Wat leuk dat Eva voor jou foto’s heeft gemaakt!

  Comment by Corintha — 17/10/2010 @ 11:52 AM

 9. Wat een leuk overzicht en super dat je deze foto’s zo kon gebruiken! Maxima zag er mooi uit, en leuk dat ze beide pakjes al eens gedragen had!

  Comment by Judith — 17/10/2010 @ 6:58 PM

 10. mooie foto’s! Prinses Maxima zag er mooi uit! En haar haar zat ook verzorgd , helemaal top.

  Comment by Mariska — 18/10/2010 @ 9:37 AM

 11. Ze ziet er weer super uit! Ik blijf jaloers op de bruine knielaarzen en het leuke grijsbruine jurkje van Natan.

  Comment by Anneke — 20/10/2010 @ 12:35 PM

 12. Ze ziet er weer super uit! Ik blijf jaloers op de bruine knielaarzen en het leuke grijsbruine jurkje van Natan.

  Comment by Anneke — 20/10/2010 @ 12:35 PM

 13. Lieve Iris
  Wat fijn dat Eva mooie foto’s voor jou heeft gemaakt toen jij in Italië was, heb je toch foto’s voor je web-site. Goed gedaan Eva! Maxima zag er weer prachtig uit!

  Comment by Oma de Vries — 26/10/2010 @ 1:52 PM

 14. [...] Outfit: Prinses Máxima droeg een paarse jas die ze eerder droeg op 19 december 2009 (klik HIER) en 14 oktober 2010 (klik HIER). [...]

  Pingback by Fan van Máxima » Prinses Máxima ontvangt Machiavelliprijs — 08/02/2012 @ 6:32 PM

Leave a comment