Activiteit: De Prins van Oranje, Regent van de Stichting Praemium Erasmianum, reikte donderdagmiddag 7 oktober in het Concertgebouw Amsterdam de Erasmusprijs uit aan José Antonio Abreu. De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die binnen het kader van de culturele tradities van Europa een belangrijke bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of sociaalwetenschappelijk gebied. De Stichting Praemium Erasmianum stelt elk jaar een ander thema binnen dit kader centraal. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 150.000 euro. De prijs werd toegekend aan José Antonio Abreu vanwege zijn inspanningen om jonge mensen te betrekken bij het maken van muziek. Door muzieklessen te volgen en in orkesten samen te spelen, biedt de organisatie kinderen uit achterstandswijken inspiratie en betere toekomstmogelijkheden in de samenleving. Het initiatief van José Antonio Abreu is uitgegroeid tot een nationaal netwerk van orkesten van kinderen en jonge musici. De opzet en werking van El Sistema heeft navolging gevonden in vele landen. Ook in Nederland. Voorbeelden zijn ‘Ieder Kind Een Instrument’ (IKEI) van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam en het Leerorkest in Amsterdam Zuidoost. De laureaat is oprichter en directeur van El Sistema, het netwerk van jeugdorkesten in Venezuela. De Erasmusprijs had dit jaar als thema ‘de toekomst van de Europese klassieke muziek’. Het stond eerst niet gepland dat Koningin Beatrix en Prinses Máxima ook aanwezig zouden zijn, maar door het afgelaste staatsbezoek konden ze alsnog mee.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze jurk met haar haar opgestoken in een knot. Ze droeg een ketting en had ook een bekende handtas mee van Gabriela Fiori. Ze had schoenen van Louboutin aan met een print erop.

Tas en ketting

© FanvanMáxima en Women Inc.

Foto’s:

Prinses Máxima begroet haar schoonmoeder


Prinses Máxima bij vertrek

Prinses Máxima bij vertrek

© AT5, Frank Buis

Tags:

11 Comments »

  1. ‘K had stiekem al gehoopt dat ze bij de uitreiking zouden zijn! Leuk jurkje van Maxima wel wat saai! Leuke sieraden! Erg leuk dat ze haar kapsel opgestoken had, ziet er gelijk veel verzorgder uit dan los haar! :)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 08/10/2010 @ 8:52 AM

  2. wat een zeer mooie vrouw die Prinses Maxima,en de outfit die ze aanhad bij de uitreiking van de Music Awards in een woord goddelijk,het maakt haar nog aantrekkelijker dan ze als was,en in dat leer met die zeer sexy hoge zwarte knielaarzen met hoge hakken wow fantastich gewoon!
    Een mans dream!
    En zoals ze haar haar droeg en die uitstraling van haar is meer dan fantastisch,kortom een beauty met brains,een zeer groot compliment!

    Comment by Hendrik — 08/10/2010 @ 12:21 PM

  3. Leuk en ook het haar erg mooi!

    Comment by --- — 08/10/2010 @ 2:05 PM

  4. Het haar van prinses Maxima zit echt mooi! Haar jurkje had wel iets langer gekunt , maar staat haar ook wel mooi.

    Comment by Mariska — 08/10/2010 @ 3:20 PM

  5. leuk maar eenvoudig jurkje, leuke sieraden en tas erbij!!leuk dat haar zo veel beter als dat losse haar!!fantastisch

    Comment by marlies — 08/10/2010 @ 7:23 PM

  6. Ik vind het een oubollig jurkje,niets leuks aan.Beter had ze haar rode Valentino kunnen herdragen,dit voegt niets toe.Saaie kleur,niets sprankelends en een nietszeggend model.Stop met Nathan,laat je nu echt eens kleden.Geld genoeg en toch nog die missers.

    Comment by marie — 08/10/2010 @ 7:45 PM

  7. Prinses Máxima zag er heel erg mooi uit! Haar kapsel is echt een topper.

    Comment by Gabriëlla — 09/10/2010 @ 10:38 AM

  8. Ik vind trouwens de kleuren wel erg saai.

    Comment by Gabriëlla — 09/10/2010 @ 10:38 AM

  9. Maxima ziet er super mooi uit!

    Comment by Lichelle — 09/10/2010 @ 11:25 AM

  10. De kleur staat Máxima heel goed. Leuk, eenvoudig jurkje.

    Comment by Corintha — 09/10/2010 @ 12:53 PM

  11. Wauw, de koningin ziet er echt mooi uit in dat blauw, en ik vind Máxima’s outfit leuk doordat ze zo’n mooie ketting erbij had.

    Comment by Jenny — 09/10/2010 @ 5:02 PM

Leave a comment