Prinses Máxima bij landelijke bijeenkomst over microfinanciering
Activiteit: Prinses Máxima woonde woensdagochtend 29 september de landelijke bijeenkomst van de Stichting Microfinanciering en Ondernemerschap Nederland bij in Media Plaza in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst ging de Prinses in gesprek met een aantal ondernemers over hun ervaringen met het verkrijgen van een microkrediet. Verschillende ondernemers vertellen hoe zij hebben geprofiteerd van de goede begeleiding door een coach. Er werden diverse voorbeelden gepresenteerd. De heer Laman Trip, voorzitter van de Raad voor Microfinanciering, hield een toespraak tijdens de opening van de bijeenkomst. Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemersplannen, die hulp nodig hebben bij de uitwerking van hun plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching en krediet krijgen zij de kans goede plannen waar te maken. Ondernemers kunnen terecht bij één van de 41 Microfinancierings(MF)-ondernemerspunten voor coaching en het aanvragen van krediet. Stichting Microfinanciering en Ondernemerschap Nederland is in april 2010 opgericht. De stichting heeft als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een landelijk microfinancieringsnetwerk en samenwerking en kennisdeling binnen dit netwerk te bevorderen. Prinses Máxima is lid van de Raad voor Microfinanciering. De Raad voor Microfinanciering is in januari 2007 opgericht door het ministerie van Economische Zaken. De Raad heeft als taak de kennis van en het draagvlak voor initiatieven voor microfinanciering in Nederland te stimuleren.

Outfit: Prinses Máxima een jurkje van Graciela Naum dat bestaat uit twee delen; de top is lichtgrijs en de rok is donkergrijs. Daarop droeg Prinses Máxima een zwart vestje. De laarsjes die Prinses Máxima eronder droeg, droeg ze al eerder op 3 december 2009. Ook de sieraden heeft ze al een aantal keren gedragen.

Outfit van Prinses Máxima

© Anneke Visser, FanvanMáxima en Graciela Naum

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

——————————————————————————————————————-

Prinses Máxima bij opening Nationaal Food Congres

Activiteit: Prinses Máxima was donderdagmiddag 30 september aanwezig bij de opening van het 18e Nationaal Food Congres in het Kurhaus te Scheveningen. Thema van dit jaar was de kracht van de essentie. Het tweedaagse congres wordt jaarlijks gehouden voor topmanagers uit de levensmiddelenbranche. Tijdens het openingsprogramma stond de relatie tussen deze branche en ontwikkelingslanden centraal. De Stichting SNS Reaal Beheer gaat in op het verlenen van microkredieten aan ondernemers uit deze sector. De Albert Heijn foundation richt zich op het verbeteren van de leefomstandigheden en toekomstperspectieven van de producenten van groenten en fruit in Afrika. Andere initiatieven die tijdens het openingsprogramma werden gepresenteerd zijn Bake for Life, een stichting die bakkerijen voor gehandicapten opricht in ontwikkelingslanden, en SCA-Oxfam Novib. SCA Hygiëne Products werkt samen met Oxfam Novib in Zuid-Soedan en Niger aan een betere hygiëne ter voorkoming van kindersterfte, bevordering van onderwijs voor meisjes en verbetering van de positie van vrouwen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruine wollen top met korte mouwen. Daaronder droeg ze een bruine pantalon en bruine schoenen. Verder droeg ze ook bruine en zwarte accessoires. Haar haar had ze weer in een staart.

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

12 Comments »

  1. Prinses Maxima zag er weer leuk uit!

    Comment by Mariska — 30/09/2010 @ 3:57 PM

  2. Wat een werk om dit allemaal op te zoeken. Super hoor, ik vind Maxima er mooi uitzien ,heerlijk bij de tijd.

    Comment by marie — 30/09/2010 @ 4:51 PM

  3. maxima zag er leuk uit, leuk dat ze die opvallende sieraden weer om heeft!

    Comment by henrieke — 30/09/2010 @ 5:58 PM

  4. Máxima zag er mooi uit! Sieraden zijn ook leuk, ben alleen niet zo van die korte laarsjes..

    Comment by Annelien — 30/09/2010 @ 7:55 PM

  5. Wat een lelijke laarsjes zeg! Die zwarte rok vind ik ook maar nik, zo rommelig!

    Die bruine outfit is erg leuk!:)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 01/10/2010 @ 11:20 AM

  6. Heel mooi en chic ! De kleur staat haar ook goed !

    Comment by julatrix — 01/10/2010 @ 12:52 PM

  7. Haar outfits vind ik dit keer wat minder mooi, maar goed dat ze erbij was!

    Comment by Verna — 01/10/2010 @ 3:42 PM

  8. Bruin staat haar heel goed!! Máxima zag er gisteren leuk uit!!

    Comment by Corintha — 01/10/2010 @ 6:12 PM

  9. Heel gaaf, die bovenste outfit, tenminste als Máxima hem aanheeft dan! Bij dat model vind ik die rok niet mooi. Overigens: wat is onze prinses weer actief!

    Comment by Jenny — 01/10/2010 @ 6:18 PM

  10. Ze zag er echt heel gaaf uit! Alleen de schoenen vindt ik wat minder.

    Comment by Gerrianne — 01/10/2010 @ 6:19 PM

  11. Dat grijze set wil ik ook wel!

    Comment by Anneke — 03/10/2010 @ 11:46 AM

  12. Ik ben ook behoorlijk enthousiast over beide outfits!! You go Máxima!

    Comment by Gabriëlla — 03/10/2010 @ 7:35 PM

Leave a comment