Slotbijeenkomst Oranje Fonds Groeiprogramma
Activiteit: De Prins van Oranje en Prinses Máxima waren maandagmiddag 27 september in Utrecht aanwezig bij de slotbijeenkomst van het Oranje Fonds Groeiprogramma. De 14 deelnemers van het Groeiprogramma ontvingen uit de handen van de Prins en Prinses, beschermpaar van het Oranje Fonds, hun ‘groeidiploma’. In 2008 startten het Oranje Fonds en McKinsey het Oranje Fonds Groeiprogramma. Het programma biedt ‘sociale pioniers’ een intensief training- en coachprogramma, gericht op de duurzame groei van succesvolle initiatieven. Met de hulp van een persoonlijke coach uit het bedrijfsleven en steun van diverse experts op het gebied van strategie, organisatie, financieel management, transparantie en communicatie hebben de projecten hun organisatie versterkt en hun groeiambities vertaald in een ondernemingsplan. Alle 14 deelnemers zijn daar met goede resultaten in geslaagd. Hun succesvolle lokale projecten zijn klaar om uit te groeien tot landelijke projecten. Tijdens de slotbijeenkomst presenteren de deelnemers de groei die ze in het eerste jaar van het Groeiprogramma hebben doorgemaakt. Drie voorbeelden van de 14 projecten zijn ‘Welkom in mijn Wijk’, een uitwisselingsprogramma tussen kinderen van verschillende basisscholen in een interculturele setting. Stichting Al Amal biedt opvoedondersteuning aan Marokkaanse probleemgezinnen, die door reguliere hulpverlening niet worden bereikt. Stichting Amsterdam Cares heeft het project ‘Be the change’ opgezet, dat jonge mensen in het bedrijfsleven aanmoedigt zich vrijwillig in te zetten voor kwetsbaren in de samenleving. De komende jaren blijven het Oranje Fonds en McKinsey de sociale projecten ondersteunen, met zowel een financiële bijdrage als inhoudelijke raad.

Outfit: Prinses Máxima droeg een donkerbruin jurkje met tijgerprint. Daarop droeg ze een groen vestje. Ze had haar haar gedeeltelijk vast. Ze heeft dit outfit al enkele keren eerder gedragen, onder andere op 16 oktober 2009 (klik HIER voor de log met zelfgemaakte foto’s).

Prinses Máxima op 16 oktober 2009

© FanvanMáxima

Foto’s:

Prinses Máxima

© ANP (Het project ‘Buitenruimte voor contact’ van Stichting de Wending ontvangt het groeidiploma van prins Willem Alexander en Prinses Maxima, beschermpaar van het Oranje Fonds tijdens de slotbijeenkomst van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Bij deze foto hoort een APS persbericht. ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.)

————————————————————————————————————-

Bezoek aan redactie van RTL en NOS in Mediapark Hilversum
Activiteit:
De Prins van Oranje en Prinses Máxima hebben vanochtend 28 september in Hilversum een werkbezoek gebracht aan NOS-Nieuws en RTL-Nieuws. Bij beide organisaties kregen de Prins en Prinses een rondleiding over de redactievloer. De Prins en Prinses werden geïnformeerd over de activiteiten die worden ondernomen om contact met jongere doelgroepen tot stand te brengen. Ook werd onder meer gesproken over de dagelijkse afwegingen die worden gemaakt op een nieuwsredactie en de mechanismen die hierbij een rol spelen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een jurk van verschillende patronen. Ook komen er verschillende kleuren in voor: donkerblauw, zwart, lichtgrijs en donkergrijs. Ze droeg deze jurk ook op 1 maart 2010 (klik HIER voor de log met zelfgemaakte foto’s).

Prinses Máxima op 1 maart 2010

© FanvanMáxima

Foto’s:

Aankomst in Hilversum

Bij de redactie

Bij de redactie

Bij de redactie

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima

© RTL

————————————————————————————————————-

Prinses Máxima bij opening nieuwe vestiging MaDi
Activiteit: Prinses Máxima was dinsdagmiddag 28 september aanwezig bij de opening van de nieuwe vestiging van MaDi, de organisatie voor maatschappelijke dienstverlening van Amsterdam Zuidoost/Diemen. De opening stond in het teken van het preventieproject “Mijn Geld, Nu en Later”. MaDi heeft bij een aantal basisscholen in Amsterdam Zuidoost budgetlessen gegeven aan kinderen uit de groepen 7 en 8. De kinderen hebben twee lessen gevolgd, waarbij gebruik is gemaakt van lesmateriaal van het Nibud, waaronder de Nibud Geldkoffer. Deze lessen zijn gecombineerd met een bezoek aan het Geldmuseum in Utrecht en een prijsvraag voor het beste gedicht of verhaal over geld. MaDi heeft een onderzoek gedaan onder de kinderen naar het omgaan met geld. Prinses Máxima nam het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport in ontvangst.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als vanmorgen, maar ze had nu haar haar in een staart.

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

19 Comments »

  1. Zelf hou ik niet zo van een jurkje boven de knie in combinatie met laarzen en zeker met haar blote armen had ik pumps mooier gevonden. Maar wel een mooie jurk en haar haar zit leuk met die knoop. Trouwens wel stoer, die blote armen bij dit weer!

    Comment by Willeke — 28/09/2010 @ 4:48 PM

  2. Leuk dat ze de nieuwsreacties bezochten. Jurkje had wel iets langer gemogen ,maar het jurkje opzich staat wel erg leuk.

    Comment by Mariska — 28/09/2010 @ 6:15 PM

  3. Leuk dat ze de nieuwsreacties bezochten. Jurkje had wel iets langer gemogen ,maar het jurkje opzich staat wel erg leuk.

    Comment by Mariska — 28/09/2010 @ 6:16 PM

  4. Leuk dat ze de nieuwsreacties bezochten. Jurkje had wel iets langer gemogen ,maar het jurkje opzich staat wel erg leuk.

    Comment by Mariska — 28/09/2010 @ 6:16 PM

  5. Sorry dat ik drie keer de zelfde reactie heb geplaats mijn computer liep vast

    Comment by Mariska — 28/09/2010 @ 6:19 PM

  6. Leuk initatief om de redacties van de NOS en RTL Nieuws te bezoeken!

    Comment by Tom — 28/09/2010 @ 6:19 PM

  7. Leuk verslag weer, leest leuk :)

    Comment by jayra — 28/09/2010 @ 6:51 PM

  8. Ik constateer een klein buikje bij maxima????

    Comment by brigitte — 28/09/2010 @ 8:08 PM

  9. Leuke activiteiten weer! Alleen vind ik haar outfits wat minder…

    Comment by Verna — 28/09/2010 @ 9:16 PM

  10. Ze hebben veel activiteiten zeg! Lijkt me wel koud dat jurkje van Máxima zonder vestje!

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 29/09/2010 @ 9:40 AM

  11. Leuke kleding! Vooral die onderste, vind alleen de combinatie zonder mouwen maar met laarzen niet zo geslaagd!

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 29/09/2010 @ 10:23 AM

  12. @Brigitte; Deze jurk heeft ze vaker gedragen en toen werdt er ook gesuggereerd dat ze zwanger was. Dat komt gewoon door het zwarte vlak in het midden van de jurk. Waarom moet er trouwens altijd gedacht worden dat ze zwanger is. Dit wordt echt wel bekand gemaakt vòòr het duidelijk zichtbaar is hoor!!

    Comment by Linda — 29/09/2010 @ 12:45 PM

  13. Máxima zag er beide keren mooi uit! Vind alleen een mouwloos jurkje met lange laarzen iets minder..

    Comment by Annelien — 29/09/2010 @ 2:18 PM

  14. Ik vindt allebij de outfit’s niet echt mooi!

    Comment by Gerrianne — 29/09/2010 @ 2:20 PM

  15. Echt leuk, maar dan wel met het vestje! Het jurkje zou ik zelf niet kopen, maar t staat haar heel leuk!

    Comment by Maaike — 29/09/2010 @ 2:29 PM

  16. Het jurkje van Máxima gisteren vind ik heel leuk. Het geheel wat ze droeg in Amsterdam in maart vind ik veel leuker.

    Comment by Corintha — 29/09/2010 @ 8:02 PM

  17. Wat een leuk nieuws allemaal weer! Erg mooie foto’s en goed dat de Prinses haar kleding, op een andere manier, hergebruikt. Ik vond het wel jammer dat ze onder het laatste jurkje laarzen deed, schoenen zijn mooier.

    Comment by Judith — 30/09/2010 @ 6:34 PM

  18. Ik vind het een compliment waard dat je altijd zo actueel bent, Iris, en nooit Máxima-nieuws mist! Je kopfoto is ook zo leuk!

    Comment by Jenny — 01/10/2010 @ 6:15 PM

  19. Ik vind beide outfits heel bijzonder en apart. Wel heel mooi!

    Comment by Gabriëlla — 03/10/2010 @ 7:35 PM

Leave a comment