22 juni 2010: Prinses Máxima bij opening Britisch School Leidschenveen
Activiteit: Prinses Máxima verrichtte dinsdagochtend 22 juni de officiële opening van de nieuwe campus van de British School in The Netherlands in Leidschenveen. Deze nieuwe Junior School biedt plaats aan 560 internationale leerlingen van 3 tot 11 jaar. Ook voorziet de school in een kinderopvang, een taalcentrum voor kinderen en volwassenen, en een sporthal die zowel beschikbaar is voor leerlingen als bewoners uit de omgeving. De British School in The Netherlands bestaat sinds 1931. Tot nu toe hebben bijna 2100 studenten voltijd en 3000 volwassenen deeltijd lessen gevolgd op deze school.

Outfit: Prinses Máxima droeg een jas met rood/witte print. De accenten waren oranje.

Foto’s:

Prinses Máxima bij Britisch School

Prinses Máxima bij the Britisch School


Prinses Máxima met leerlingen

© Britisch School Leidschenveen

——————————————————————————————————–

22 april 2010: Prins Willem-Alexander neemt exemplaar NL2040 in ontvangst
Activiteit: De Prins van Oranje nam dinsdagmiddag 22 juni de nieuwe scenariostudie NL2040 van het Centraal Planbureau (CPB) in ontvangst in Den Haag.  Dit keer was het onderwerp de toekomst van de Nederlandse economie. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden was ook aanwezig bij de presentatie. Aansluitend woonden de Prins en Prinses de jaarlijkse ‘CPB Lecture’ bij. In de aansluitende CPB Lecture sprak econoom E. L. Glaeser, hoogleraar aan Harvard University, over het onderwerp ‘The paradox of urban triumph’. Hij lichtte toe waarom steden belangrijke centra van productiviteit zijn, welk type werknemers daarbij past en welk beleid effectief is.

Outfit: Prinses Máxima droeg het witte jurkje en lange jas die ze ook droeg op 2 juni 2010.

Prinses Máxima op 2 juni 2010

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie van PPE.

© Jolanda Oosterveen

——————————————————————————————————–

23 juni 2010: Prinses Máxima spreekt op bijeenkomst Financial Action Task Force
Activiteit: Prinses Máxima hield woensdagmiddag 23 juni een toespraak op een bijeenkomst van de Financial Action Task Force (FATF) in Amsterdam. De Prinses sprak in haar hoedanigheid als ‘Special Advocate for Inclusive Finance for Development’. De FATF is een internationaal samenwerkingsverband die standaarden vaststelt om witwassen en de financiering van terrorisme tegen te gaan. Voor een effectieve bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering is een hoge mate van toegang tot de financiële diensten sector noodzakelijk. Nederland is tot 1 juli 2010 voorzitter van de FATF. Prioriteiten onder het Nederlands voorzitterschap zijn ondermeer het vergroten van de samenwerking met armere FATF-landen en het meer betrekken van het bedrijfsleven bij het werk van FATF. De organisatie werkt nauw samen met andere internationale organisaties als de VN, het IMF en de Wereldbank. Momenteel zijn 35 landen lid en zijn in totaal 183 landen bij de FATF betrokken. De Prinses adviseert in haar functie als ‘Special Advocate’ Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken.

Outfit: Prinses Máxima droeg een nieuw jurkje. Het jurkje bestaat uit een lichte top met een grote zwarte strik erop en een geelbruine rok.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

Prinses Máxima in Amsterdam

Prinses Máxima droeg hetzelfde jurkje als Prinses Alexandra van Luxemburg die dag droeg

© AT5

——————————————————————————————————–

23 mei 2010: Verloving vorst Albert II en Charlene Wittstock
Van een huwelijk komt een huwelijk: Kroonprinses Victoria is net een paar dagen geleden getrouwd en nu is er alweer een nieuwe verloving van een royal. De 52-jarige vorst Albert II van Monaco maakte vandaag zijn verloving bekend met de 32-jarige zwemster Charlene Wittstock. Vorst Albert II leerde de Zuid-Afrikaanse voormalig olympisch zwemster in 2000 kennen en in 2006 kregen ze een relatie. Prins Albert II is de zoon van prins Rainier III en prinses Grace. Hij volgde zijn vader op op 12 juli 2005. Zowel voor Vorst Albert II als voor Charlene is dit hun eerste huwelijk. Wel heeft Albert twee buitenechtelijke kinderen; een zoon van 6 en een dochter van 18. Al lang zaten mensen te wachten op een verloving, maar toen Charlene de laatste tijd steeds vaker aan de zijde van Albert verscheen begonnen de speculaties over een eventuele aankondiging. Afgelopen zaterdag 19 juni was vergezelde Charlene haar verloofde ook tijdens het huwelijk van Kroonprinses Victoria. Wanneer de twee in het huwelijksbootje gaan stappen, is nog onbekend.

Vorst Albert en Charlene

© Monegaskisch vorstenhuis

——————————————————————————————————–

5 juli 2010: Fotosessie gezin Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima
Nadat Prinses Máxima op 4 juli een boot heeft gedoopt in Venetië, Italië komt ze de dag erna weer naar Nederland voor een fotosessie met haar man en kinderen. Ook de fotosessie van dit haar zal in de omgeving van Den Haag zijn. Waar het precies gehouden wordt, is tot een uur voordat de fotosessie begint nog onbekend. Vorig werd ook als ‘tip’ gegeven dat het in de omgeving van Den Haag gehouden zou worden. Toen werd het op het strand van Wassenaar gehouden. Nu wordt het natuurlijk speculeren waar het gehouden wordt: Thuis in Wassenaar, bij oma Beatrix of in de Koninklijke Stallen? We zullen het op 5 juli zelf pas weten.

Tags:

12 Comments »

 1. Maxima’s outfits vind ik niet mooi! De 1 te kort en de ander te bloot. Gaaf dat Albert en Charlene gaan verloven.

  Comment by Jannemieke — 23/06/2010 @ 2:47 PM

 2. ik vindt bijde outfiten van maxima niet echt mooi, de onderste is wel koninklijk. mooie foto van Albert en Charlene, super leuke nieuws
  en ik ben benieuwd naar de foto’s van de fotosessie dit jaar, ze worden vast super!

  Comment by Gerrianne — 23/06/2010 @ 3:43 PM

 3. Wat een leuk nieuws zeg van de verloving van Albert en Charlenne! ‘K had het wel verwacht nadat hij ze meenam naar Stockholm! :)

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 23/06/2010 @ 7:10 PM

 4. Prachtige jurk van Maxima!!! Leuke kleur ook!

  Comment by anna — 23/06/2010 @ 7:18 PM

 5. Wel gênant, één van de leden van het hertogdom Luxemburg had vandaag precies hetzelfde jurkje aan als Máxima bij de FATF vandaag. Zie foto’s PPE..

  Comment by Anonymous — 23/06/2010 @ 9:26 PM

 6. Woensdagmiddag droeg Máxima een leuk jurkje!
  Weer een huwelijk, leuk hoor!!

  Comment by Corintha — 24/06/2010 @ 8:38 AM

 7. leuk dat albert nu eindelijk verloofd is! :)

  Comment by henrieke — 24/06/2010 @ 9:40 AM

 8. Leuke outfits van Máxima, allebei!! Gaaf zeg, weer een verloving, ben heel benieuwd naar het huwelijk!

  Comment by Dagmar — 24/06/2010 @ 4:41 PM

 9. Mooie foto’s! Leuk dat Vorst Albert verlooft is

  Comment by Claudia — 24/06/2010 @ 10:08 PM

 10. Ik vind het eerste jurkje van Máxima niet mooi, de andere twee wel en zeker niet te kort of te bloot. Gewoon lekker zomers met blote armen en blote benen moet toch ook voor een prinses kunnen?

  Comment by Willeke — 25/06/2010 @ 10:08 AM

 11. Mooie outfits van de prinses, vooral de eerste 2! En natuurlijk geweldig nieuws uit Monaco!

  Comment by Verna — 25/06/2010 @ 12:53 PM

 12. Weer een huwelijk! Ik moet zeggen dat charlene niet mijn favoriet is, maar wel erg leuk voor ze.

  Comment by Eline — 30/06/2010 @ 11:18 AM

Leave a comment