Vandaag was het natuurlijk Koninginnedag. De dag begon met veel regen. Ik stond in Middelburg, op de Markt. We stonden er al heel vroeg en we hebben dus heel lang in de regen gestaan. Via een scherm konden we het bezoek in Wemeldinge gevolgd. Het bezoek aan Wemeldinge liep een halfuur uit. Een kwartier later dan verwacht kwamen ze aan in Middelburg. Kwart over één kwamen ze bij ons langs.

De Koningin kwam als eerste de hoek om gevolgd door haar familie, ze ging nog even bij het koor kijken en daarna liep ze onze kant op. Ze was erg vrolijk en besteedde veel tijd aan publiek.

Prins Constantijn stond ook nog bij het podium te kijken en liep daarna alvast (zonder zijn vrouw Laurentien) door. We hebben nog een hand van hem gehad.

Daarna kwamen Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima de hoek om. Ze gingen eerst even naar het publiek aan de overkant en toen gingen ze bij het voetbal kijken naast ons. We riepen Prinses Máxima, omdat ik een collage voor haar had (foto’s van haar en Prinses Alexia en Prinses Ariane bij de doop van Eliane). Ze kwam aanlopen en toen gaven we de collage. ‘O, wat leuk! Die is voor Alexander. ALEX!’ riep Prinses Máxima naar haar man. Prins Willem-Alexander kwam vrolijk naar ons toelopen en bekeek de collage. Prinses Máxima zei; ‘Ach, Ariane heeft nog steeds en rood plekje van haar wondje en Amalia was er niet. Wat heb ik toch geweldige kinderen hè, vind je niet?’. We vroegen nog aan Prinses Máxima of ze mijn website kende, Prinses Máxima pakte me vast en zei; ‘Ja natuurlijk ken ik haar site, ik ken haar wel!’ Daarna liep Prinses Máxima door en Prins Willem-Alexander bleef nog even met ons praten. ‘Ja, ach dat wondje op haar neus..’ Prinses Máxima ging ondertussen nog even met andere meiden op de foto, en Prinses Máxima zei; ‘Ja, dan moet Iris wel de foto maken!’ Dus toen maakte ik de foto. Daarna vroegen we of ik misschien ook met Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima op de foto mocht, Prins Willem-Alexander riep zijn vrouw terug; ‘Máx!’ En toen ging ik met ze op de foto. Daarna liepen ze door.

Toen gingen ze met z’n allen nog even bij het voetbal kijken. Onder andere gingen Prinses Aimée, Prins Pieter-Christiaan en Prinses Mabel het voetballen zelf nog even uitproberen met aanmoediging van hun familie.

Prinses Laurentien liep alleen achteraan, maar ze liep heel veel langs publiek en schudde veel handen. Ik had nog een cadeautje voor haar (een boekje voor haar kinderen) en ik gaf het en weer zei ze; ‘O, jij komt ook overal! Iris heet je toch?’ Nadat we dat bevestigd hadden en hadden verteld wanneer ik haar heb gezien wist ze het meteen weer. Ze bedankte me nog een keer en liep toen ook naar het voetbal toe.

Fans naast ons wilden graag nog even Prinses Annette een hand geven. Ze stond te kijken bij het voetbal, maar gelukkig hoorde ze ons. Ze ging met een paar mensen op de foto en zo ook met mij!

Prinses Anita en Prinses Aimée waren nog even naar het publiek toe gelopen, maar toen ze merkten dat de familie richting het bordes ging, liepen ze snel terug. Op het bordes hield eerst de burgemeester nog een toespraak en toen de Koningin. Ze sprak hele mooie woorden.

© FanvanMáxima, niet overnemen!

Tags:

39 Comments »

 1. Wauw! Wat gaaf!! Zelf was ik in Wemeldinge, en daar regende het!! :(

  Comment by Jeanine — 30/04/2010 @ 5:31 PM

 2. Geweldig mooie foto’s!!!!!!

  Comment by Ingrid — 30/04/2010 @ 5:59 PM

 3. Wat leuk! En dat ze je website enzo kende! Geweldig!

  Comment by Tom — 30/04/2010 @ 6:02 PM

 4. super leuke foto’s heb je gemaakt!
  ik ben benieuwd naar de andere foto’s

  Comment by Gerrianne — 30/04/2010 @ 6:04 PM

 5. Wat leuk dat je prinses Máxima hebt kunnen praten. Wat leuk dat ze je kent, moet heel leuk zijn geweest! Mooie foto’s heb je gemaakt!

  Comment by Rianne — 30/04/2010 @ 6:06 PM

 6. Super leuke foto’s!

  Comment by Mariska — 30/04/2010 @ 6:10 PM

 7. Iris, je hebt echt geweldige foto’s gemaakt! Ook leuk dat Máxima en Laurentien je nog herkenden, lijkt me echt leuk :)

  Comment by Annelien(allroyals.web-log.nl) — 30/04/2010 @ 6:45 PM

 8. Hoi Iris, prachtige foto’s hoor! Wat fijn dat het zo mooi was en lekker droog in Middelburg. Ik heb jullie niet op tv gezien, weet je al of je door iemand wel gespot bent? Ben benieuwd naar de rest van je foto’s. groetjes Anneke

  Comment by Anneke — 30/04/2010 @ 7:12 PM

 9. Hoi Hoi Iris
  Wat een fantastische, vrolijke foto’s en wat een leuke ervaringsverhalen; je bent dus al een BOFer (Bekende Oranje Fan) geworden!! Zo leuk die gesprekjes met Máxima en Alexander én Laurentien.. Dus misschien neust Máxima af en toe wel tussen onze reacties door.. Grappig idee!!

  Comment by Jenny — 30/04/2010 @ 7:18 PM

 10. Inderdaad zoals je schrijft, een natte dag… Gelukkig bracht de koningin het zonnetje mee! Je hebt weer prachtige foto’s gemaakt. Ze zagen er allemaal prachtig uit! (zie verslag op m’n weblog)

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 30/04/2010 @ 7:56 PM

 11. wauw, wat een geweldige dag moet jij gehad hebben.

  Comment by mari-anne — 30/04/2010 @ 8:00 PM

 12. Wat een hoop mooie foto’s ! De close-ups zijn schitterend ! Het mooist gekleed vond ik de Koningin en de Prinsessen Margriet, Annette en Anita ! Ook Mabel zag er goed uit !

  Comment by julatrix — 30/04/2010 @ 8:09 PM

 13. Leuek foto´s!

  Comment by anna — 30/04/2010 @ 8:19 PM

 14. Je hebt hele mooie foto’s gemaakt!

  Comment by Claudia — 30/04/2010 @ 8:33 PM

 15. Wat leuk zeg dat je naar Middelburg bent geweest! Je hebt hele mooie foto’s gemaakt. Leuk dat je nog met Maxima & WA hebt gepraat en leuk dat ze je herkende!

  Comment by hilda — 30/04/2010 @ 8:49 PM

 16. Wat een geweldige dag is dit voor jou geweest!!!!!!! Wat is Máxima toch een geweldige prinses!!!!!!
  Máxima zag er heel leuk uit! Geweldig dat ze jouw website kent!!

  Comment by Corintha — 30/04/2010 @ 9:38 PM

 17. Je close-ups van Máxima en Annette vind ik prachtig, hopelijk heb je een leuke dag gehad! Het wachten duurde wel lang hè! Maar het was het zeker waard!

  Comment by Dagmar — 30/04/2010 @ 10:04 PM

 18. Wauw hé, wat een hoop mooie foto’s! Het was zo te zien een geslaagd dagje!

  Comment by Verna — 01/05/2010 @ 8:56 AM

 19. [...] Día de la Reina 2010 Muuuchas fotos:

  Pingback by Día de la Reina 2010 — 01/05/2010 @ 2:34 PM

 20. Wat een leuke foto’s heb je allemaal gemaakt. Een geslaagd dagje.

  Comment by Bedankkaartje — 01/05/2010 @ 2:38 PM

 21. Hele mooie foto’s, wat zien ze er anders uit van zo dichtbij! Ook leuk dat je met sommige een gesprekje hebt gehad. Jij zult vast iets in de journelastiek gaan doen later. Je bent nu al zo goed!!!

  Comment by ellen r — 01/05/2010 @ 2:48 PM

 22. wat heb je een leuke foto’s gemaakt, ze zagen er allemaal leuk uit!

  Comment by henrieke — 01/05/2010 @ 5:40 PM

 23. Tja, wat moet ik hier dan weer van zeggen. Haha. GE-WEL-DIG!! Zo mooi! Je stond precies op de goede plek, want het was daar droog zo te zien. Dat gesprekje met Máxima moet heel mooi en bijzonder zijn geweest. Je hebt echt al een band met haar. De close-up van Máxima is ook prachtig. Leuk dat ze met je op de foto wilden! Het is een leuke foto geworden. En Prinses Laurentien; ze weet zelfs je naam al! Super!! Prinses Annette zag er super mooi uit en ook leuke foto’s met jou en de Prinses. Vooral de foto dat jullie elkaar zo aankijken is super. Even een onderonsje. Meid, geweldige foto’s weer. Heel scherp, heel mooi. Je ziet ook nu weer details die je bij persfoto’s niet ziet en stiekem vind ik jou foto’s mooier dan die van de pers. PETJE AF!

  Comment by Eline — 02/05/2010 @ 8:44 AM

 24. De toppers qua kleding vond ik trouwens Aimée en Annette!

  Comment by Eline — 02/05/2010 @ 8:45 AM

 25. Wat eem leuk verslag en prachtige foto’s! =)
  Vooral dat stukje/verhaaltje met de foto’s van prins willem-alexander en prinses maxima is erg leuk. Zowiezo al leuk dat je met hun op de foto bent geweest en ook nog met prines annette. Echt gaaf hoor! :D

  Comment by jayra(blog pauze) — 02/05/2010 @ 6:10 PM

 26. Thanks for publishing photos of our very own Princess Maxima of the Netherlands. I am inspired by her fashion and style(pls. see my facebook,Evangeline De Jong).I love her as a Princess and as well as her very warm and winning smile. She is always classy,chic,elegant, stunning with radiant smile.There is something in her that makes her different from other Princess. God bless to our Royal.

  Comment by vangie Donners — 02/05/2010 @ 7:47 PM

 27. I am happy and proud being part of the Dutch society because I have known Princess Maxima, she’s really an epitome of elegance, a fashion icon indeed. Thanks for publishing photos of our very own Princess Maxima of the Netherlands. I am inspired by her fashion and style(pls. see my facebook,Evangeline De Jong).I love her as a Princess and as well as her very warm and winning smile. She is always classy,chic,elegant, stunning with radiant smile.There is something in her that makes her different from other Princess. God bless to our Royal family. Evangeline,Limburg Province

  Comment by Evangeline Donners — 02/05/2010 @ 7:51 PM

 28. I am happy and proud being part of the Dutch society because I have known Princess Maxima, she’s really an epitome of elegance, a fashion icon indeed. Thanks for publishing photos of our very own Princess Maxima of the Netherlands. I am inspired by her fashion and style(pls. see my facebook,Evangeline De Jong).I love her as a Princess and as well as her very warm and winning smile. She is always classy,chic,elegant, stunning with radiant smile.There is something in her that makes her different from other Princess. God bless to our Royal family. Evangeline,Limburg Province

  Comment by Evangeline Donners — 02/05/2010 @ 7:51 PM

 29. pls. see or add me on facebook,Evangeline Dejong(Juliana Marie)

  Comment by Evangeline Donners — 02/05/2010 @ 7:58 PM

 30. Dag Iris,
  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt in Middelburg.Ook de foto’s waar jij zelf ook op staat zijn erg leuk! Wat zal het fijn geweest zijn dat je daar ook was om het Koninginnefeest mee te vieren! Maar het allermooiste is dat jij er zo van geniet!!!!! Je hebt een prachtige web-site met veel informatie waar veel mensen plezier aan kunnen beleven.
  Liefs Oma.

  Comment by Oma de Vries — 02/05/2010 @ 8:35 PM

 31. oh super, mabel zag er niet uit! maar je hebt super mooie foto’s en veel….

  Comment by Gerrianne — 03/05/2010 @ 8:40 AM

 32. Wat heb je weer een super leuke ervaring, Iris! De foto’s zijn echt super, en helemaal geweldig dat je met Máxima kon praten, en met haar op de foto kon. Ze zag er erg mooi uit! Leuk dat je er weer bij was!

  Comment by Judith — 03/05/2010 @ 6:37 PM

 33. Prachtige foto’s Iris! Je had een mooie plekje. :-)

  Comment by Jantine — 04/05/2010 @ 4:31 PM

 34. Geweldig weer Iris. Mooie foto’s, mooi verhaal. Perfect.

  Comment by Gabriëlla — 05/05/2010 @ 10:20 AM

 35. Zowie…wat veel foto’s! Zitten mooie tussen. Leuk hoor. Die van jou met WA en Max is ook een topper en ook met Annette! En wat leuk dat Laurentien je naam kende en dat onderonsje wat je had met WA en Max!!

  Comment by Mari — 05/05/2010 @ 9:38 PM

 36. Super!! Echt veel mooie foto’s! Jij krijgt echt de mooiste close-ups van de prinsessen! En leuk dat je met Maxima en Annette op de foto mocht! Super!

  Comment by Henriette! — 06/05/2010 @ 9:27 AM

 37. Geweldige foto’s. Heel mooi gedaan hoor! Prinses Maxima heeft een prachtige jurk aan, zoals altijd natuurlijk.

  Comment by Florima — 01/06/2010 @ 12:56 PM

 38. [...] ben natuurlijk weer van de partij. In 2006, 2009 en 2010 was ik er [...]

  Pingback by » Koninklijke activiteiten in Nederland en Koninginnedag — 02/11/2010 @ 6:58 PM

 39. [...] – 30 april 2010: Koninginnedag in Wemeldinge en Middelburg [...]

  Pingback by » Jaaroverzicht 2010 (1): januari tot en met april — 21/12/2010 @ 6:23 AM

Leave a comment