Prinselijk paar bij 50-jarig bestaan Stichting Duivenvoorde
Activiteit: De Prins van Oranje en Prinses Máxima waren woensdagmiddag 28 april aanwezig bij de start van de viering van het 50-jarig bestaan van Stichting Duivenvoorde.  De Prins en Prinses namen een jubileumboek in ontvangst en openen de tentoonstelling ‘Tijdloos Trendy’ in Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Stichting Duivenvoorde werd in 1960 opgericht door de laatste eigenaresse van het landgoed, Ludolphine Henriëtte barones Schimmelpenninck van der Oye. Zij besloot het landgoed Duivenvoorde, inclusief het kasteel met inboedel, (kunst)collectie en archieven, onder te brengen in een stichting om het landgoed als cultuur- en natuurmonument te behouden. Het kasteel is sinds 1963 opengesteld als museum. Stichting Duivenvoorde organiseert diverse activiteiten tijdens het jubileumjaar. De tentoonstelling ‘Tijdloos Trendy’ combineert moderne kunstobjecten met het historische interieur en de collectie van stichting Duivenvoorde. De tentoonstelling met kunstobjecten van bekende Nederlandse kunstenaars en ontwerpers is vanaf 1 mei open voor het publiek. Naast het jubileumboek, worden lezingen gehouden, concerten gegeven en activiteiten voor jongeren georganiseerd. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima arriveerden en vertrokken ook weer op de fiets. Prinses Máxima deed ook mee met een toneelstuk ‘Romeo en Julia’.

Outfit: Prinses Máxima droeg een nieuw, mouwloos, lichtblauw jurkje. Daarbij droeg ze een beige jasje.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

—————————————————————————————————————–

Herdenking slachtoffers Koninginnedag 2009

Morgen is het een dag waarop we terug denken aan het verschrikkelijk drama wat zich bijna een jaar geleden afspeelde in Apeldoorn. Hare Majesteit de Koningin en burgemeester mr. G.J. de Graaf van Apeldoorn onthullen donderdag 29 april een herinneringsmonument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het drama op Koninginnedag 2009. Bij de onthulling zijn ook leden van de Koninklijke Familie aanwezig. Het monument is gelegen nabij het kruispunt op de Jachtlaan-Loolaan. Dit is de plek waar in 2009 alle bloemen werden gelegd. Burgemeester De Graaf spreekt de slachtoffers en familieleden van nabestaanden toe. Het herinneringsmonument is ontworpen en gemaakt door Menno Jonker. Het monument is een artistieke vertaling van een doos met daarin ballonnen. De ballonnen staan volgens de kunstenaar symbool voor kwetsbaarheid, feest én rouw. De doos bestaat uit graniet en de ballonnen worden gemaakt van opaline glas, een half transparante glassoort. Het geheel wordt afgedekt met een glazen plaat waarop een gedicht is ingegraveerd. De onthulling wordt bijgewoond door de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prins Friso, Prinses Mabel, Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prinses Margriet, prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris en Prinses Aimée.

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij de herdenking

© MediaDigitalPhoto

Tags:

13 Comments »

  1. Nu is het zeker; ze is zwanger. Kijk naar dat jurkje.
    Overigens wel erg leuk jurkje!

    Comment by Anonymous — 28/04/2010 @ 9:12 PM

  2. ik twijfel ook niet meer, ze is zeker zwanger, ik hoop het wel eigenlijk

    Comment by Ingrid — 29/04/2010 @ 5:55 AM

  3. She looks pregnant indeed.. Nice dress.

    Comment by Ann — 29/04/2010 @ 6:50 AM

  4. Wat een leuk ‘s zomers jurkje!!!!
    En tja…..je zou het bijna denken………………

    Comment by Corintha — 29/04/2010 @ 10:26 AM

  5. Tja je zou bijna gaan denken dat ze inderdaad zwanger is. Zou erg leuk zijn. Het is in iedergeval een leuk jurkje!

    Comment by Mariska — 29/04/2010 @ 1:25 PM

  6. het jurkje maakt haar erg dik.
    ik ben benieuwd naar de foto’s van vandaag en morgen!

    Comment by Gerrianne — 29/04/2010 @ 3:08 PM

  7. Het is het model van de jurk die laat lijken alsof ze zwanger is! Daarom draag ik het model nooit! Het maakt onnodig dik. Zwanger? Ik weet het nog maar niet. Dat is al zo vaak gespeculeerd. Stilletjes afwachten maar….

    Comment by Anonymous — 29/04/2010 @ 4:41 PM

  8. leuk jurkje, het maakt haar wel wat dik ja het zou super zijn als ze zwanger is!

    Comment by henrieke — 29/04/2010 @ 7:45 PM

  9. Leuk jurkje… Maar ik zie geen buikje hoor… XD

    Comment by anna — 30/04/2010 @ 3:56 PM

  10. Die herdenking was heel mooi en ontroerend. Het was verschrikkelijk om te zien hoe de prinsessen zaten te huilen. Ik hoop dat ze het nu afgesloten hebben en het (gedeeltelijk) kunnen vergeten.

    Comment by Eline — 02/05/2010 @ 8:40 AM

  11. En dan dat blauwe jurkje; Leuk leuk leuk! Zomers jurkje wat haar super staat.

    Comment by Eline — 02/05/2010 @ 8:40 AM

  12. Leuk, dat blauwe jurkje. Lekker zomers bloot. Alleen de kleur vind ik wat flets.

    Comment by Willeke — 03/05/2010 @ 12:54 PM

  13. Mooie foto van de herdenking. Was een bijzondere herdenking.

    Comment by Gabriëlla — 05/05/2010 @ 10:19 AM

Leave a comment