Prins van Oranje viert zijn 43ste verjaardag
Prins Willem-Alexander viert vandaag zijn 43ste verjaardag. Willem-Alexander Claus George Ferdinand werd geboren op 27 april 1967 in het Academisch ziekenhuis van Utrecht. Hij is de oudste zoon van Koningin Beatrix en Prins Claus (overleden in 2002). Op 2 september 1967 werd de prins gedoopt als lid van de Hervormde Kerk. De doopdienst vond plaats in de Grote- of Sint Jacobskerk te Den Haag en werd geleid door hofpredikant ds. H. Kater. De peetouders en doopgetuigen van de prins waren zijn grootvader prins Bernhard der Nederlanden, zijn oom Aschwin prins zur Lippe-Biesterfeld, prinses Margrethe van Denemarken (koningin Margrethe II), Ferdinand graaf von Bismarck en Renée Elizabeth Bradbrooke Smith geboren jonkvrouw Röell. In 1980 werd zijn moeder Koningin en op datzelfde moment werd hij dus Kroonprins. Op 2 februari 2002 trouwde hij de Argentijnse Máxima Zorreguita. Samen hebben ze nu drie dochters: Amalia (2003), Alexia (2005) en Ariane (2007). Hij zal zijn verjaardag thuis vieren met familie en vrienden, maar helaas kan Prinses Máxima er niet heel de dag bij zijn.

Prins van Oranje met zijn gezin

© RVD

——————————————————————————————————————

Ontvangst rapport van Commissie Monitoring Talent naar de Top
Activiteit: Prinses Máxima nam dinsdagochtend 27 april in Den Haag het rapport van de Commissie Monitoring Talent naar de Top in ontvangst. In de Oude Zaal van de Tweede Kamer gaf voorzitter van de Commissie, A. Veenman een toelichting op de resultaten van de monitoring over vrouwen in topposities. Het rapport werd ook aangeboden aan minister van Economische Zaken, M.J.A. Van der Hoeven en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, J.M. van Bijsterveldt. In mei 2008 ondertekenden toonaangevende organisaties uit het bedrijfsleven, overheid en de non-profit sector het Charter Talent naar de Top met als doel een hogere toestroom, doorstroom en het behoud van vrouwelijk talent in topfuncties. De onafhankelijke Commissie Monitoring Talent naar de Top ziet erop toe dat ondertekenaars van het Charter Talent naar de Top hun toezegging nakomen om daadwerkelijk meer vrouwen te laten doorstromen naar topposities. De bijeenkomst stond in het teken van de voortgang die de ondertekenaars hebben geboekt, goede voorbeelden uit de praktijk en nieuwe inzichten in een succesvol diversiteitsbeleid binnen organisaties. Genodigden waren vertegenwoordigers van de ruim 100 organisaties, ondertekenaars van de Charter Talent naar de Top.

Outfit: Prinses Máxima droeg vandaag een witte jas met gouden lovertjes op de afwerkingen. Ze droeg er een beige jurkje onder.Prinses Máxima droeg deze jas o.a. ook op 22 juni 2007.

Foto’s:
Klik HIER voor een fotoserie!

Prinses Máxima bij Madurodam

Prinses Máxima bij Madurodam

Prinses Máxima bij Madurodam

Prinses Máxima op 27 april 2010 in Den Haag

© ANP (Meer vrouwen aan de top op koers. Publicatie Rapport Commissie Monitoring Talent naar de Top 2009. Den Haag, dinsdag 27 april – De Commissie Monitoring Talent naar de Top presenteert vandaag de voortgang op het gebied van m/v diversiteit van de 106 ondertekenaars van het Charter Talent naar de Top. De bijeenkomst staat in het teken van de resultaten die de ondertekenaars in 2009 hebben geboekt, inzichten in een succesvol m/v diversiteitsbeleid, aansprekende voorbeelden en aanbevelingen van de Commissie voor de toekomst. Bij deze foto hoort een APS persbericht. ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.) & Dagmar, Alles over het Koningshuis.

——————————————————————————————————————

Ontvangst handreikingen Financiële Educatie in Madurodam
Activiteit: Prinses Máxima neemt dinsdagmiddag 27 april in Madurodam tijdens de platformbijeenkomst ‘Jongeren en Geld’, de handreikingen voor financiële educatie in ontvangst. De bijeenkomst wordt georganiseerd door CentiQ, Wijzer in geldzaken. De handreikingen bieden docenten aanbevelingen en een overzicht van lesmiddelen en lesvormen om het onderwerp ‘leren omgaan met geld’ op een aansprekende manier met jongeren te behandelen. De handreiking is ontwikkeld door de Stichting Leerplan Ontwikkeling in opdracht van CentiQ, Wijzer in geldzaken. In 2009 zijn op twintig scholen pilot-projecten gehouden om te kijken wat de beste manier is om financiële educatie in bestaande vakken te integreren in het onderwijs. Prinses Máxima woonde eind 2009 een economieles bij op het Liemers College in Didam, één van de pilot-scholen. Tijdens de platformbijeenkomst discussiëren vertegenwoordigers uit het onderwijs en de financiële sector over de vraag wat zij en ouders kunnen doen om jongeren beter om te leren gaan met geld. Uit onderzoek van CentiQ, Wijzer in geldzaken blijkt dat tweederde van de Nederlandse jongeren het moeilijk vindt om met geld om te gaan en hierdoor regelmatig in de problemen komt. CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt 45 organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken.

Outfit: Prinses Máxima droeg hetzelfde outfit als vanmorgen.

Foto’s:
Klik HIER voor een fotoserie!

Tags:

17 Comments »

 1. Maxima zag er leuk uit! En gefeliciteerd Willem-Alexander

  Comment by Claudia — 27/04/2010 @ 3:40 PM

 2. Ik hoop dat Willen-Alexander een mooie dag heeft. Het weer zit in ieder geval mee.

  Comment by Bedankkaartje — 27/04/2010 @ 4:00 PM

 3. maxima zag er leuk uit, gefeliciteerd willem-alexander :)

  Comment by henrieke — 27/04/2010 @ 5:01 PM

 4. Maxima straalt op alle foto’s!! Vanwege de verjaardag van haar man of….
  zou ze zwanger zijn????

  Comment by Ingrid — 27/04/2010 @ 5:14 PM

 5. Hartelijk gefeliciteerd, en mooie foto’s van Prinses Maxima!

  Comment by Tom — 27/04/2010 @ 6:03 PM

 6. MÁXIMA IS ZWANGER!! Ze heeft een buikje en een boller gezicht

  Comment by Anonymous — 27/04/2010 @ 6:15 PM

 7. Geweldig dat ze deze jas weer aanheeft!

  Comment by Mirjam — 27/04/2010 @ 6:51 PM

 8. Leuk Maxima weer in deze outfit! Echt heel mooi! :)

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 27/04/2010 @ 6:52 PM

 9. Gefeliciteerd! En weer een mooie outfit van Maxima, leuk dat ze weer op pad ging!

  Comment by Verna — 27/04/2010 @ 7:34 PM

 10. WA gefeliciteerd met uw verjaardag! Maxima zag er erg mooi uit, wit staat haar ook prachtig.

  Comment by koninginrania — 28/04/2010 @ 8:08 AM

 11. Alsnog een gelukkige verjaardag ! Mooie jas droeg Maxima, jammer dat we het jurkje dat ze eronder droeg niet kunnen zien.

  Comment by Royallife — 28/04/2010 @ 4:34 PM

 12. Meestal vind ik die speculaties over een eventuele zwangerschap grote onzin maar als ik deze foto’s zie begin ik zelf ook te twijfelen. Als MAxima zwanger is ‘tekent’ haar gezicht altijd en dat doet het nu ook! En inderdaad is het net alsof er rondingen bij haar buik te zien zijn. Het zal waarschijnlijk vast niet waar zijn maar oh, wat zou ik het leuk vinden!!!

  Comment by Jet — 28/04/2010 @ 5:07 PM

 13. I’m happy! The white outfit is my favorite of the princess! Great!

  Comment by Ann — 29/04/2010 @ 6:49 AM

 14. Máxima heeft hier een erg leuke outfit aan!!

  Comment by Corintha — 29/04/2010 @ 10:21 AM

 15. Leuk dat je ook foto’s van Dagmar mocht plaatsen; de prinses zag er weer mooi uit, en ik wou dat ze zwanger was… maar het zal wel niet.. Dat ze zelfs druk is op Willem-Alexanders verjaardag is wel een beetje sneu!

  Comment by Jenny — 29/04/2010 @ 3:57 PM

 16. Prinses Máxima zwanger? Nee joh. Die vrouw heeft al drie kinderen en het is helemaal niet zo gek hoor dat ze een buikje heeft. Ik vind het niet storend in ieder geval, ze is en blijft mooi.

  Comment by Eline — 02/05/2010 @ 8:39 AM

 17. Prinses Máxima zag er geweldig mooi uit. Complimenten!

  Comment by Gabriëlla — 05/05/2010 @ 10:18 AM

Leave a comment