25 maart: Prinses Máxima in New York en Washington DC
Prinses Máxima was vorige week enkele dagen in New York en Washington DC voor diverse aangelegenheden ter bevordering van financiële diensten voor lage inkomensgroepen en het midden- en kleinbedrijf (MKB). Woensdag 24 maart sprak Prinses Máxima tijdens de VN-conferentie “Fourth High-Level Dialogue on Financing for Development” in New York. De Prinses hield een toespraak over het belang van toegang tot financiële diensten van zowel individuen als het MKB, in combinatie met programma’s op het gebied van onder andere huisvesting, energie, gezondheidszorg, voedsel en onderwijs. Donderdag 25 maart nam Prinses Máxima deel aan de wereldwijde ‘State of the Planet’ Conferentie in New York, georganiseerd door het Earth Institute van Columbia University. De Prinses was panellid tijdens een discussie over de bijdrage van toegankelijke financiële diensten bij de bestrijding van armoede. Tot slot heeft Prinses Máxima bilaterale gesprekken gevoerd op de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën in Washington DC. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-Moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten.

——————————————————————————————————–

29 maart: Prinses Máxima brengt bezoek aan AUC
Prinses Máxima bracht gisteren een bezoek aan het Amsterdam University College (AUC).  Het AUC is een gezamenlijke opleiding van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam en biedt internationaal en interdisciplinair onderwijs. De studenten en docenten van het AUC komen uit alle delen van de wereld en wonen samen op een campus in Amsterdam. Prinses Máxima woonde twee onderwijssessies bij. In de ene sessie ging prof. Robbert Dijkgraaf met de studenten in op het thema Excellence across the Disciplines waarbij het belang van interdisciplinair onderwijs aanbod komt. Daarna volgt een sessie met prof. James Kennedy en prof. Halleh Ghorashi. In deze sessie met als thema Diversity in the Global City staan de ervaringen van studenten met identiteit en diversiteit in Amsterdam centraal.

Prinses Máxima bij vertrek Amsterdam University College

Prinses Máxima bij vertrek

——————————————————————————————————–

29 maart: Prinses Máxima chat met Hyvers over omgaan met geld
Prinses Máxima nam gisteren deel aan een (video)chat met jongeren over ‘omgaan met geld’ bij Hyves in Amsterdam. De Prinses ging samen met financiële experts vragen van jongeren beantwoorden over omgaan met geld. De (video)chat maakte deel uit van de onlangs gelanceerde jongerencampagne ‘Zonder Cash ben je nergens’ waar de Prinses het startsein voor heeft gegeven. Samen met financiële experts van Nibud, de Consumentenbond, de Belastingdienst, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Wijzer in Geldzaken, chatte de Prinses met jongeren over bijbanen, zakgeld, belkosten of bijvoorbeeld rondkomen.
Om de chat te kunnen organiseren, stelde Hyves jongeren van 12 tot 18 jaar vooraf in de gelegenheid een vraag over omgaan met geld in te sturen. Er is vooraf een selectie gemaakt worden uit de ingestuurde vragen. De campagne ‘Zonder Cash ben je nergens’ heeft tot doel jongeren slimmer met geld om te laten gaan en daardoor financiële problemen te voorkomen. In de campagne staat een virtueel figuur centraal, Cash genaamd, die jongeren hulp biedt op plaatsen waar zij geld uitgeven. Het virtuele figuur Cash zal de komende jaren deel uitmaken van tools, informatie en spelletjes. De jongerencampagne is een initiatief van CentiQ, Wijzer in geldzaken. Het Platform vertegenwoordigt 45 organisaties die hun krachten bundelen om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken.

Prinses Máxima bij het Hyveskantoor

Prinses Máxima op hyves

Prinses Máxima bij vertrek

Prinses Máxima bij het Hyves kantoor

——————————————————————————————————–

30 maart: Prinses Máxima bij oratie hoogleraar Prins Claus Leerstoel
Prinses Máxima was vandaag in het International Institute of Social Studies in Den Haag aanwezig bij de inaugurele rede van professor Patricia Almeida Ashley, houder van de Prins Claus Leerstoel 2009/2011. In haar rede over maatschappelijk verantwoord ondernemen stelde professor Almeida Ashley de vraag of de verantwoordelijkheid voor verantwoord ondernemen voornamelijk bij het bedrijfsleven ligt. Mevrouw Ashley is momenteel werkzaam aan de Universidade Federal Fluminense in Rio de Janeiro in Brazilië. Zij heeft een model ontwikkeld waarmee verschillende kanten van maatschappelijk verantwoord ondernemen geanalyseerd kunnen worden. Het model heeft in hoge mate bijgedragen aan academisch onderzoek op dit gebied en wordt ook buiten de academische wereld, door consultants en managers, veel gebruikt. De Prins Claus Leerstoel in ‘Development and Equity’ is een wisselleerstoel op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken en is ingesteld door het International Institute of Social Studies en de Universiteit Utrecht. Op deze leerstoel wordt elk jaar een uitmuntende jonge wetenschapper uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, de Caraïben of het Stille-Zuidzee benoemd. Prinses Máxima is voorzitter van het Curatorium van de leerstoel. Het ISS is een internationaal academisch instituut waar onderzoek en onderwijs wordt verricht op het gebied van ontwikkelingsstudies. De studenten van het ISS – 300 à 400 per jaar – zijn afkomstig uit meer dan 60 landen, voor het merendeel ontwikkelingslanden. De nadruk ligt sterk op het uitwisselen van ervaringen en gezichtspunten. Het ISS werkt nauw samen met universiteiten in zowel Azië, Afrika als Latijns Amerika. Sinds 2009 is het ISS een onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Prinses Máxima bij Prins Claus Leerstoel

Prinses Máxima bij oratie Prins Claus Leerstoel

——————————————–

© Anneke Visser, Gera Nieland, RVD & Media Digital Photo.

Tags:

14 Comments »

 1. SUperleuke foto’s! Maxima zag er leuk en vrolijk uit. Rood staat haar natuurlijk ook prachtig.

  Comment by koninginrania — 30/03/2010 @ 6:17 PM

 2. Mooi overzicht! Op de nieuwste foto draagt ze die leuke ketting weer!

  Comment by ROYALFANVIVIAN — 31/03/2010 @ 6:50 AM

 3. Wat een super prinses is het toch! Wat ziet ze er, zeker maandag, prachtig uit! De outfit dinsdag vind ik niet zo mooi…

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 31/03/2010 @ 2:09 PM

 4. Leuke foto’s

  Comment by Claudia — 31/03/2010 @ 4:25 PM

 5. leuke foto’s, de eerste outfit van maxima vind ik super, de tweede vind ik niet mooi! :)

  Comment by henrieke — 31/03/2010 @ 4:35 PM

 6. Mooie outfit van maandag, prachtige kleur!!!
  Het rood van dinsdag staat Máxima eigenlijk ook goed, mooie foto’s!!!

  Comment by Corintha — 31/03/2010 @ 7:48 PM

 7. Prachtige foto’s! Máxima zag er heel leuk uit!

  Comment by Jeanine — 31/03/2010 @ 9:03 PM

 8. Mooie rode outfit van de prinses! En leuke activiteiten!

  Comment by Verna — 01/04/2010 @ 1:42 PM

 9. Mooi, die rode outfits!

  Comment by Mirjam — 01/04/2010 @ 3:56 PM

 10. Wat een mooie foto’s weer, leuk dat Maxima weer zo actief was! Rood staat haar geweldig!

  Comment by Judith — 01/04/2010 @ 6:15 PM

 11. Rood staat haar inderdaad erg mooi! De oorbellen zijn eenvoudig, maar wel leuk.

  Comment by Eline — 02/04/2010 @ 9:11 AM

 12. En het tweede outfit: ze lijkt daar wat moe, de ketting maakt het heel erg rommelig en de leren rok zit heel strak. Jammer!

  Comment by Eline — 02/04/2010 @ 9:12 AM

 13. Mooie foto´s!

  Comment by Tom — 02/04/2010 @ 6:45 PM

 14. Prachtige foto’s!

  Comment by Henriette — 06/04/2010 @ 7:39 PM

Leave a comment