Doop Eliane van Vollenhoven

28th March 2010

Eliane van Vollenhoven is vandaag gedoopt op Paleis het Loo. Eliane werd geboren op 5 juli en is de tweede dochter van Prins Floris en Prinses Aimée. Eliane heeft één zus, Magali (geboren op 9 oktober 2007).

Rond kwart voor 3 kwamen de eerste gasten aan: Tjalling ten Cate met zijn dochter Julia en met zijn schoonzus Maria-Carolina (wie overigens ook peetmoeder is van Eliane). Tot onze grote verbazing arriveerde de dopeling en haar gezin niet als eerste, wat wel altijd zo is geweest. Tjalling, Maria-Carolina en Julia liepen eerst naar de verkeerde deur, maar werden daarna teruggestuurd naar de deur met de bekende boompjes ernaast.

Na een best lange tijd kwam er een donkergroene Audi aangereden. Niemand herkende de auto eigenlijk echt, want er zat een normaal kenteken op. Maar toen stapte Prins Willem-Alexander uit! Daarna stapte Prinses Máxima uit. Prins Willem-Alexander haalde Prinses Ariane uit de auto en Prinses Máxima haalde Prinses Alexia uit de auto. Prinses Amalia had een kinderfeestje, liet Prinses Máxima weten. Terwijl Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bezig waren met de auto, stond Prinses Ariane voor de auto vrolijk te zwaaien. Prinses Alexia is heel erg verlegen en wilde dus niet echt poseren. Ze liepen nog heel even naar publiek toe en poseerden daarna voor de pers.

Nadat het gezin van Prins Willem-Alexander binnen was, kwamen er van twee kanten mensen aan. Van rechts kwam er een auto aan met een AA nummerbord en van links kwam Prins Constantijn met zijn drie kinderen. Prinses Laurentien was er niet, want ze had wat anders te doen. Uit de AA-auto stapten Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, Prinses Margriet, Prins Floris, Prinses Aimée, Magali en Eliane. Het gezin van de dopeling. Beide meisjes in schattige roze jurkjes. Ze poseerden samen, waardoor Prins Constantijn meteen doorliep naar binnen. Na het poseren liep ook de rest naar binnen toe.

Het was erg opvallend dat bijna iedereen in ‘groepjes’ aankwam. Zo kwamen ook Prins Carlos en zijn verloofde Annemarie en het gezin van Prins Maurits tegelijk aan. Eerst poseerden Prins Carlos en Annemarie even voor de pers en daarna was het gezin van Prins Maurits aan de beurt.

Prins Bernhard jr., Prinses Annette, Samuel en Benjamin stonden eigenlijk al best een poosje bij de auto’s iets verderop. Ze waren er al toen Prins Maurits aankwam met zijn gezin. Blijkbaar wilden ze wachten op Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita en Emma. Beide gezinnen liepen vlak na elkaar, met het gezin van Prins Pieter-Christiaan voorop. Daarna kwam het gezin van Prins Bernhard jr. aanlopen. ‘O wat is het toch koud hè!’ zei Annette tegen ons. Het leuke was dat Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita en Emma nog aan het poseren waren toen de anderen eraan kwamen lopen. Nadat ze heel even samen hadden geposeerd, liep het gezin van Prins Pieter-Christiaan naar binnen en het gezin van Prins Bernhard jr. bleef nog even buiten staan.

Vlak daarna kwam Prins Jaime aanlopen mét zijn vriendin!

Toen dachten we dat we iedereen hadden gehad, maar toen kwam er nog een AA auto aan! Daarin zaten Koningin Beatrix, Prins Friso, Prinses Mabel, Luana en Zaria. Gelukkig waren de meisjes nu niet zo verlegen.

Anderhalf uur na aankomst vertrokken Prins Carlos en Annemarie weer.

Het gezin van Prins Friso vertrekt altijd als één van de eersten, ook nu was dat zo. Vlak na het vertrek van Prins Carlos met zijn verloofde, kwam het gezinnetje naar buiten toe. Ze namen best wel veel tijd voor publiek.

De auto van de Koningin werd voorgereden, de beveiliging werd alerter en inderdaad, daar kwam de Koningin! Ze lachte weer lief en vertrok daarna weer naar het Oude Loo, waar ze waarschijnlijk dit hele weekend al verbleef.

Al snel nadat de Koningin was vertrokken, kwamen Prinses Máxima en Prinses Alexia naar buiten. Snel gevolgd door Prins Willem-Alexander en Prinses Ariane. Ook nu namen ze weer heel veel tijd en zwaaide Prinses Ariane weer vrolijk.

Claus-Casimir vond het wat te lang duren en kwam alvast even een kijkje nemen buiten. Samuel kwam er even later ook bij staan. Het gezin van Prins Bernhard jr. vertrok eerst en ook Annette liet weten dat Isabella naar een verjaardagsfeestje was.

Terwijl Claus-Casimir al heel lang stond te wachten en veel mensen heeft zien vertrekken, namen ook zijn zussen en vader afscheid en konden ze gaan. Ze wilden nog even poseren, maar Leonore had daar geen zin meer in.

Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita en Emma vertrokken samen met de schoonzus van Pieter van Vollenhoven. Het gezinnetje ging gelukkig ook weer lopend weg en nam nog wat cadeautjes aan. Emma is ook best verlegen.

Bijna als laatste vertrok het gezin van Marilène, de jongste van het gezin had er niet zo’n zin meer in.

Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven vertrokken ook weer met het gezin van de dopeling. Prinses Aimée kwam nog wat cadeautjes aannemen (ook van mij) en zei nog tegen ons: ‘Echt super dat jullie hier zijn!’. Pieter van Vollenhoven vond het allemaal wat te lang duren en vroeg ‘Aimée, ga je mee?’. Daarna kwam Aimée snel en vertrokken ze. Ze deden de raampjes van de auto nog een klein stukje open.

Tot slot kwam Tjalling ten Cate naar buiten met zijn dochtertje Julia.

© FanvanMáxima, niet overnemen!

Tags:

36 Comments »

 1. Leuk voor je dat je hebt kunnen gaan en hartstikke leuk voor ons dat we nu zoveel fotos kunnen zien, ben super benieuwd naar de rest!

  Comment by Dagmar — 28/03/2010 @ 7:03 PM

 2. Alexia is inderdaad heel erg verlegen, maar ik vind het juist wel schattig;) Misschien kwam het ook wel een beetje omdat haar zus Amalia er niet bij was.. Die is meestal best wel vlot en daar trekt ze Alexia dan misschien in mee.. Wel leuk dat Ariane aan het poseren was, zo te zien gevallen of iets aan het wondje op der neusje te zien;)Misschien wel wat te zomers met die korte mouwtjes. En ze had volgens mij dezelfde jas aan als die Alexia aanhad bij de doop van Magali. Julia is ook een schattig meisje zeg, ze heeft ook leuke kleertjes aan! Jammer dat Tjalling een baard heeft laten groeien.. Wat zijn Magali en Eliane schattig! Die jurkjes staan de meisjes goed en wat heeft Magali nog steeds van die prachtige krullen! Anna vind ik er niet zo leuk uit zien.. Lucas heel gewoontjes en Felicia vond ik er wel leuk uitzien.. Leuk dat de koninklijke familie ook leggings dragen! Wat word Emma groot zeg! En wat zag ze er deftig uit. Echt een lief meisje om te zien. Wat is Benjamin tog een lief ventje met z’n sportschoentjes aan;) Niet echt iets voor een bruiloft. Maar zo zie je maar hoe gewoon ze zijn. Samuël weer met z’n bekende jasje.. Beetje jammer dat ze dat elke keer bij hem aantrekken;) Wel leuk dat ze nog steeds als een groep willen passeren. Ik ben benieuwd naar de rest;)

  Comment by Annemieke R. — 28/03/2010 @ 7:35 PM

 3. [...] pero no pude. Aquí en este link hay más, yo no se colgarlas, si tú puedes agradecida.

  Pingback by Bautizo de Eliane, hija de los príncipes Floris y Aimée, 29 de marzo 2010 — 28/03/2010 @ 8:14 PM

 4. Wauww!! jij hebt echt altijd geluk!! Kunnen we niet ruilen van leven??
  Wat een prachtige foto’s weer!

  Comment by ROYALFANVIVIAN — 28/03/2010 @ 8:21 PM

 5. Wauw wat een geweldige foto’s! Echt fantastisch mooi! De persfotografen hebben een gedegen concurrent. :)

  Comment by Mirjam — 29/03/2010 @ 9:36 AM

 6. Wat zagen ze er allemaal mooi uit! Vooral Maxima, leuk zomers! En de kinderen zijn allemaal erg gegroeid en lief! :)

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 29/03/2010 @ 11:52 AM

 7. Wat een leuke foto’s heb je gemaakt. De familie was weer bijna compleet.

  Comment by Bedankkaartje — 29/03/2010 @ 1:01 PM

 8. Wat een leuke foto’s heb je kunnen maken!

  Comment by mariska — 29/03/2010 @ 2:48 PM

 9. Fantastisch, wat een mooie foto’s!!! Je hebt je hart helemaal op kunnen halen gisteren!!
  Wat een mooie jurkjes van Magalie en Eliane!!!
  Wat een grapjas is Ariane zeg!!! Leuk dat Aimee met Eliane nog jouw kadootje aannam!!
  Het is echt een feestje met al die kinderen!!!

  Comment by Corintha — 29/03/2010 @ 3:08 PM

 10. Wat een super mooie en duidelijke foto’s!!! Wat leuk dat je er bij kon zijn.
  En wat iedereen er was, leuk om ze weer te zien.En wat zijn de kinderen groot geworden.
  Wist je dat het gisteren was?

  Comment by jovanka — 29/03/2010 @ 3:19 PM

 11. Echt schatjes van kinderen zijn het, stuk voor stuk, ze hebben allemaal zo hun leuke kanten, echt geweldige foto´s, heel erg mooi!!

  Comment by Dagmar — 29/03/2010 @ 4:08 PM

 12. Echt hele leuke zelfgemaakte foto’s

  Comment by Claudia — 29/03/2010 @ 4:20 PM

 13. owww! Super zeg! wordt er stil van! Wat maak jij geweldige foto’s! Ik vind bijna iedereen er wel leuk uitzien, ik vind alleen Anna bij het vertrek niet mooi; met dat ponchootje..

  Mijn moeder heeft t zelfde horloge dan Aimée :-)

  Comment by Maaike — 29/03/2010 @ 5:02 PM

 14. Wat een super geweldig mooie foto’s! Echt heel mooi zeg! Geweldig dat je daar weer bij was, en je cadeautjes hebt kunnen geven! Wat zijn de kinderen snel gegroeid zeg! Jammer dat Amalia niet mee was.

  Comment by Judith — 29/03/2010 @ 5:48 PM

 15. ‘t zit hier helemaal onderste boven naar je prachtige foto’s te kijken. Ik ben er net achter dat ze gedoopt is. En ik ben helemaal van slag! Wat zijn ze toch schattig.. ik vind het wel erg jammer dat ik er niet bij kon zijn want ze zijn allemaal zo schattig. Ariaantje was echt vrolijk! En dat ze er bijna allemaal waren, geweldig, fantastisch enz. :D Ik vind de foto’s echt zo mooi!!

  Comment by Jenny — 29/03/2010 @ 7:04 PM

 16. Wat een super weekend heb jij weer achter de rug met veel, heel veel en mooie foto’s!! Supergoed gedaan! En leuk dat ze allemaal er zo vrolijk uitzien!

  Comment by Peter — 29/03/2010 @ 7:59 PM

 17. Wat veel foto’s zeg! Super super leuk! Echt leuk om ze allemaal weer eens te zien!

  Comment by hilda — 29/03/2010 @ 8:29 PM

 18. PRACHTIG!! Vooral de twee foto’s van Máxima bij aankomst van dicht bij zijn prachtig! En van Beatrix vind ik ze ook mooi. De rest ook echt geweldig. En al die kindjes.. super. Top fotograaf ben je, petje af!!

  Comment by Gabriëlla — 29/03/2010 @ 8:40 PM

 19. wat een prachtige foto,s heb echt zitten genieten

  Comment by mari-anne — 29/03/2010 @ 9:02 PM

 20. wat een prachtige foto,s heb echt zitten genieten

  Comment by mari-anne — 29/03/2010 @ 9:03 PM

 21. Hoi Iris,

  Wat leuk dat je erbij kon zijn, en wat heb je superfoto’s gemaakt! En veel!
  Vooral die ene close-up van prinses Anita vind ik mooi.
  Die foto’s van Ariane zijn ook schattig, wat een leuk kindje is dat!
  Was vast wel leuk om bijna alle royals te zien, mét de kids!

  Comment by Royalfotograaf — 30/03/2010 @ 9:50 AM

 22. Wat een leuke en prachtige foto’s. Schattig kindjes ook, vooral de dopeling =)

  Comment by jayra — 30/03/2010 @ 11:47 AM

 23. Superleuke foto’s Iris! Was een geweldige ervaring! :D

  Comment by Mirjam — 30/03/2010 @ 3:02 PM

 24. Ge-wel-dig!! Zoals ze allemaal al zeggen; erg professioneel!! Die persfotografen hebben niet zulke leuke als die van jou. Echt geweldig!

  Comment by Eline — 30/03/2010 @ 3:46 PM

 25. Je hebt echt heel erg veel foto’s gemaakt, heel professioneel en heel, heel erg mooi!

  Comment by Annelien(allroyals.web-log.nl) — 30/03/2010 @ 4:01 PM

 26. Prachtige foto’s zeg!!! Heel veel ook! En wat heb je veel mooie close-ups kunnen maken van o.a. maxima, en anita!!

  Comment by Henriette! — 30/03/2010 @ 4:18 PM

 27. Mooi verslag, super! Erg leuk met alle foto’s er ook bij!

  Comment by Tom — 30/03/2010 @ 5:06 PM

 28. …zo, wat veel foto’s! Ik heb net je reportage bekeken en genoten van elke foto, stuk voor stuk leuk en mooi!! Wat bof je dat je hierbij geweest bent!

  Comment by Mari — 30/03/2010 @ 7:53 PM

 29. Wat leuk dat de Magali en eliane zulke mooie smockjurkjes aanhebben. En ook Zaria en haar zusje hebben mooie witte smockjurkjes aan! echt koninklijk!
  Alle foto’s zijn erg leuk.

  Comment by Charlotte — 30/03/2010 @ 8:11 PM

 30. Wat een waanzinnig mooie foto’s. Super leuk gedaan Iris. Heel leuk om alle foto’s te bekijken!!!

  Comment by Christina — 30/03/2010 @ 8:33 PM

 31. Wat een hele mooie foto’s zeg ! En wat zijn het er veel :) !

  Comment by Royallife — 31/03/2010 @ 11:13 AM

 32. I have enjoyed it, very good. You are so good and professional. Are you a professional photojounalist? ’cause the photos are so nice and lovely

  Comment by Ann — 01/04/2010 @ 8:20 AM

 33. You make awesome closeups, especially the closeups of Princess Máxima (photo numbers 19 and 20). Those are great! I really love Princess Aimée and her lovely daughters. All the photos are very nice!!

  Comment by Ann — 01/04/2010 @ 8:24 AM

 34. I forgot to say that I can see many details on your photos who I can’t see on the photos of press photographers. The photo who are the same time made, yours are more beautiful. It is very easy to see how the atmosphere and everything was expired. I have great admiration for you.

  Comment by Ann — 01/04/2010 @ 8:30 AM

 35. Eindelijk eens rustig de tijd genomen om de foto’s van aankomst en vertrek bij deze doop te bekijken. Erg leuk! Als je die gezinnen zo naast elkaar ziet, is het verschil in stijl overigens heel duidelijk herkenbaar (B&A vooral ‘stoer’, M&M vooral laagjes, PC&A netjes, F&A klassiek; WA&M gedekt, F&M vaag, C&L inspiratieloos). En wat zijn prinses Ariane, Felicia en Magali toch schatjes.

  Comment by Someone — 06/06/2010 @ 9:59 PM

 36. Ik vind zelf dat Anna er heel erg leuk uitziet. Alleen bij het uit de kerk komen vind ik haar niet echt leuk er uit zien. Verder zien Magali & Elianne er ook heel erg schattig uit. Heel mooi!

  Comment by Marije — 05/07/2012 @ 3:04 PM

Leave a comment