Jaaroverzicht 2009 – deel 3

31st December 2009

Dit jaar was een veel bewogen jaar voor onze Koninklijke Familie. Er was veel verdriet door Koninginnedag, veel gedoe rond het huis in Mozambique, maar ook was er natuurlijk veel vreugde en blijdschap. Er werden veel verjaardagen gevierd en natuurlijk was het eerste gedeelte van Koninginnedag wel leuk en ontspannen. Er is weer een royalkindje geboren: Eliane, de dochter van Prins Floris en Prinses Aimée. En natuurlijk zal Koningin Beatrix ook snel aftreden. Maar wanneer? In drie delen blik ik terug op het jaar 2009, het veelbesproken jaar op gebied van de Koninklijke Familie. Natuurlijk kan ik niet élk bezoek behandelen, daarom pik ik per maand de leukste eruit. En voor iedereen uiteraard: een fijn, gezond en gelukkig nieuwjaar!!

——————————————————————

Deel 3: September tot en met december 2009

September

~ 7 september: Het huwelijk van Bernardo Guillermo met Eva Prinz-Valdes in New York in Amerika. Klik HIER voor de log.

Tijdens huwelijk in New York

~ 8 tot en met 13 september: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bezoeken feestweek in New York. Hun activiteiten waren zeer afwisselend: de ene keer een bezoekje brengen aan het Witte Huis van de Obama’s de andere keer naast Armin van Buuren staan metde koptelefoon op. En weer een andere keer verschenen ze als zeer verliefd paar op het gala. Klik HIER voor alle berichten rond deze feestweek.

~ 15 september: Nadat ik de dag ervoor interviews heb gehad van Hart van Nederland, heb ik Prinsjesdag op deze dag van wel heel dichtbij meegemaakt! Hart van Nederland volgde mij ook op deze dag. Klik HIER voor de log met zelfgemaakte foto’s!

Prinsjesdag 2009, © FanvanMáxima

~ 20 september: Pieter jr. van Vollenhoven werd gedoopt op Paleis het Loo. Klik HIER voor de log met veel zelfgemaakte foto’s!

Dopeling met zijn moeder, © FanvanMáxima

Prinses Aimée met de 3,5 maanden oude Eliane

~ 22 september: Prinses Máxima en Prinses Mathilde van België openden samen ”M”, het nieuwe stedelijk museum van Leuven. Klik HIER voor de log.

Prinses Máxima in Leuven

Oktober

~ 3 oktober: Viering van het 30-jarig bestaan van BorstkankerVereniging Nederland, DeFabrique in Utrecht. Klik HIER voor de log met zelfgemaakte foto’s!

Prinses Máxima in Utrecht, © FanvanMáxima

~ 7 oktober: Op deze dag werd bekend gemaakt dat Prins Carlos in 2010 gaat trouwen met zijn verloofde Annemarie Gualthérie van Weezel. Prins Carlos is de oudste zoon van Prinses Irene. Klik HIER voor de log.

Prins Carlos en zijn verloofde

~ 16 oktober: Prinses Máxima opende tentoonstellingen op Paleis het Loo. Klik HIER voor de log met zelfgemaakte foto’s.

Máxima bij Paleis het Loo, © FanvanMáxima

~ 28 oktober: Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prins Constantijn en Prinses Laurentien waren die avond aanwezig bij de openingsvoorstelling van het Holland Dance Festival, 50 Years of Challenging Dance van het Nederlands Dans Theater. Klik HIER voor de log.

Prinses Máxima tijdens Holland Dance Festival

November:

~ 3 tot en met 6 november: Staatsbezoek aan Mexico. Klik HIER voor alle berichten rond dit bezoek.

~ 12 november: Prinses Máxima was aanwezig een deel bij van het jubileumsymposium van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, Geldmuseum in Utrecht. Klik HIER voor de log met zelfgemaakte foto’s!

Prinses Máxima bij Geldmuseum in Utrecht, © FanvanMáxima

~ 14 november: Het gezin van onze Kroonprins was in Scheveningen voor de intocht van Sinterklaas. Klik HIER voor de log.

Het gezin tijdens intocht in Scheveningen

~ 20 november: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima besluiten huis in Mozambique te verkopen. Klik HIER voor de log.

De brief van de kroonprins

~ 21 november: Prinses Laurentien bij congres van Genootschap Onze Taal in Utrecht. Klik HIER voor log met zelfgemaakte foto’s!

Prinses Laurentien in Utrecht, © FanvanMáxima

~ 27 november: Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima aanwezig bij de viering van het vijftigjarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Klik HIER voor zelfgemaakte foto’s!

Prinses Máxima, © FanvanMáxima

December

~ 9 december: Prinses Máxima bezocht Liemers Collega in Didam. Klik HIER voor de log.

Prinses Máxima in Didam

~ 15 december: Prinses Máxima opende de kunstmanifestatie “Niet Normaal” in de Beurs van Berlage, Amsterdam. Klik HIER voor de log.

Prinses Máxima in Amsterdam

~ 16 december: Uitreiking Prins Claus Prijs. Klik HIER voor de log.

Prins Claus Prijs

~ 18 december: Prinses Máxima sloot DJ’s op in het Glazen Huis. Klik HIER voor de log.

En met deze gebeurtenis sluit ik het hele jaaroverzicht af en ook een beetje het jaar 2009 zelf, gelukkig nieuwjaar! Begin 2010 komt er een logje over de verwachtingen van het volgende jaar.

© FanvanMáxima, Anneke Visser, RVD, 3FM, Royalfotograaf, RTL Boulevard, Peter van der Vorst, Mathildeke & President van Mexico.

Tags:

15 Comments »

  1. Mooi overzicht! De groen witte outfit die Maxima in Mexico droeg is heel mooi!

    Jij ook een fijne jaarwisseling!

    Comment by Lichelle — 31/12/2009 @ 11:05 AM

  2. Super leuk overzicht.
    Ik vind net als Lichelle de groen-witte outfit super!

    Gelukkig nieuwjaar!

    Comment by Maaike — 31/12/2009 @ 11:39 AM

  3. Je hebt wel een fantastisch jaar gehad wat royaluitjes betreft :) De doop van Pieter vond ik de allerleukste :) Mooi overzicht weer!

    Comment by Mirjam — 31/12/2009 @ 11:55 AM

  4. Wat ben jij vaak naar één van onze royals geweest! Super mooie foto’s! Hopelijk volgend jaar weer..?! Jij en alle ander een gelukkig en royaal nieuwjaar!

    Comment by Tonny — 31/12/2009 @ 12:23 PM

  5. Mooie, overzichtelijke log! Je ben echt vaak naar de Royals toegeweest; leuk hoor! Ik wens je een goede jaarwisseling!

    Comment by Francine — 31/12/2009 @ 12:49 PM

  6. leuke overzicht, jij ook een gelukkig nieuwjaar

    Comment by henrieke — 31/12/2009 @ 1:21 PM

  7. Heel erg mooi overzicht! Met prachtige foto’s ik ben heel erg benieuwd naar het huwelijk van Victoria, Madeleine en Carlos.

    Ik wens je een fijne jaarwisseling en een gelukkig, gezond en liefdevol nieuwjaar!

    Ik heb de nieuwe quiz online ik hoop dat je weer meedoet!

    Comment by koninginrania — 31/12/2009 @ 4:33 PM

  8. Mooi overzicht! Jij ook alvast een Gelukkig Nieuwjaar. Ik heb de collage even opnieuw geplaats. Ik hoop dat je eigen collage nu wel ziet.

    Comment by Claudia — 31/12/2009 @ 4:51 PM

  9. Mooie Log! De foto van Prinsjesdag is mooi!

    Jij een heel gelukkig en gezond 2010 Toegewenst!

    Comment by Annebeth_Danishroyal — 31/12/2009 @ 4:59 PM

  10. Mooi dat je de collage nu wel kan zien!

    Comment by Claudia — 31/12/2009 @ 5:12 PM

  11. Dit deel veel zelfgemaakte foto’s! Leuk!!! Ik hoop dat we in 2010 ook vaak van die prachtige foto’s van jou kunnen zien. Ik hoop dat je weer vaak kunt gaan!! Je hebt altijd de mooiste foto’s van iedereen.

    Comment by Gabriëlla — 31/12/2009 @ 5:20 PM

  12. Prachtig gedaan! En daarmee heb je inderdaad ook het jaar afgesloten. En nu is het 2010… Ik ben heel benieuwd wat er dit jaar allemaal op ons af komt! Gelukkig nieuwjaar!

    Comment by Eline — 01/01/2010 @ 10:38 AM

  13. En net als iedereen hoop ik natuurlijk ook dat het weer een mooie jaar wordt met maximaal veel royalbezoekjes voor jou! Ik kijk nu al uit naar je foto’s! Heel veel succes ook dit jaar weer en ook met je prachtige site natuurlijk.

    Comment by Eline — 01/01/2010 @ 10:42 AM

  14. weer een mooi stuk overzicht

    Comment by Gerrianne — 01/01/2010 @ 1:02 PM

  15. Erg leuk zo’n overzicht!!
    Máxima in het glazen huis, wat was dat leuk!!!!!!!!!!!!!!!!

    Comment by Corintha — 01/01/2010 @ 7:25 PM

Leave a comment