Jaaroverzicht 2009 – deel 2

28th December 2009

Dit jaar was een veel bewogen jaar voor onze Koninklijke Familie. Er was veel verdriet door Koninginnedag, veel gedoe rond het huis in Mozambique, maar ook was er natuurlijk veel vreugde en blijdschap. Er werden veel verjaardagen gevierd en natuurlijk was het eerste gedeelte van Koninginnedag wel leuk en ontspannen. Er is weer een royalkindje geboren: Eliane, de dochter van Prins Floris en Prinses Aimée. En natuurlijk zal Koningin Beatrix ook snel aftreden. Maar wanneer? In drie delen blik ik terug op het jaar 2009, het veelbesproken jaar op gebied van de Koninklijke Familie. Natuurlijk kan ik niet élk bezoek behandelen, daarom pik ik per maand de leukste eruit. En voor iedereen uiteraard: een fijn, gezond en gelukkig nieuwjaar!!

———————————————————————————————————

Deel 2: Mei tot en met augustus 2009

Mei

~ 4 mei: Dodenherdenking. Koningin Beatrix ontvangt groot applaus voor het feit dat ze er weer bij was na het Koninginnedag drama. Klik HIER voor de log.

Aanwezig bij dodenherdenking op de Dam, Amsterdam

~ 5 mei: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima hebben een paar families bezocht van slachtoffers of nabestaanden van het Koninginnedag drama. Daarna bezocht het prinselijk paar de plaats waar het vreselijk drama is geëindigd: de Naald in Apeldoorn. Klik HIER voor de log.

~ 8 mei: De herdenking van Koninginnedag in Apeldoorn. Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, prof. mr. Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet zijn aanwezig. Prinses Máxima kon het niet meer houden toen een meisje vertelde dat ze de steun van haar en Willem-Alexander zo heeft gewaardeerd en het zo fijn gevonden heeft: Máxima huilde. Helaas overleed na afloop van de herdenking het achtste slachtoffer. Klik HIER voor de log.

De tranen van Prinses Máxima..

~ 12 mei: Prinses Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit. Klik HIER voor de log.

Prinses Máxima houdt toespraak

~ 25 tot en met 27 mei: Presidente van Chili brengt een staatsbezoek aan Nederland. Klik HIER voor alle berichten rond dit bezoek.

~ 29 mei: Uitreiking van de Militaire Willems-Orde door Koningin Beatrix. Klik HIER voor de log.

Bij uitreiking Militaire Willems-Orde

Juni

~ 5 juni: Prinses Máxima opende de Mode Biënnale in Arnhem. Klik HIER voor de log met zelfgemaakte foto’s!

Prinses Máxima in Arnhem, © FanvanMáxima!

~ 6 juni: De nazit van Koninginnedag, die uiteraard eigenlijk op Koninginnedag op de planning stond. Door het drama is deze nazit niet doorgegaan en werd het dan toch op 6 juni gehouden in Paleis het Loo. Daarnaast bezocht de Koninklijke Familie ook de tentoonstelling over Prinses Juliana (overleden in 2004). Bijna iedereen was aanwezig, behalve Prins Friso en Prinses Aimée. Klik HIER voor de log met zelfgemaakte foto’s!

De nazit van Koninginnedag, © FanvanMáxima!

~ 29 juni: Prinses Alexia gaat voor het eerst naar groep 1 van de Bloemcampschool in Wassenaar. Klik HIER voor hele log.

Alexia aan de zijde van haar oudere zus Amalia

~ 29 juni: Mijn derde royaluitje in juni van dit jaar. Prinses Máxima opende de openbare bibliotheek in Wassenaar. Ik vroeg nog even hoe haar tweede dochter het vond op school vanmorgen. ”Ja super! Ze wil heel graag weer naar school toe” vertelde een trotse moeder. Klik HIER voor de log.

Prinses Máxima in Wassenaar, © FanvanMáxima!

Juli

~ 5 juli: Prinses Aimée bevalt van een gezonde dochter: Eliane Sophia Carolina, zo is de familie weer uitgebreid. Klik HIER voor de log.

Magali en Eliane, de dochters van Prinses Aimée en Prins Floris

~ 20 juli: De zomerfotosessie was op deze dag georganiseerd op de strand in Wassenaar. Klik HIER voor de log.

De zomerfotosessie in Wassenaar

Augustus

~ 11 augustus: De officiële bekendmaking van de verloving van Prinses Madeleine van Zweden en Jonas Bergstörm. Dit is de tweede verloving in 2009 van het Zweedse Koninklijk Huis. De datum van hun trouwdag is nog niet bekend, wel bekend is dat het na 19 juni 2010 zal zijn. Dit is de dag daar Madeleine’s zus gaat trouwen: Prinses Victoria. Klik HIER voor de log.

~ 28 augustus: Koningin Beatrix brengt streekbezoek aan Salland. Klik HIER voor de log met zelfgemaakte foto’s!

Koningin Beatrix op de Lemelerberg, © FanvanMáxima

~ 29 augustus: Gezin van Prins Willem-Alexander aanwezig bij hockeywedstrijd. Klik HIER voor de log.

Hiermee sluit ik dan ook het tweede deel af van het jaaroverzicht. In het derde deel onder andere: Prinsjesdag, doop van Pieter jr. van Vollenhoven, de feestweek in New York, het staatsbezoek aan Mexico en nog veel meer!

© RVD, FanvanMáxima, royalblog, Zweedse Hof, screenshots NOS, RTL boulevard & presidencia Chili.

Tags:

16 Comments »

  1. Wat veel zelfgemaakte foto’s weer deze maanden! Echt leuk dat je er zo vaak naar toe gaat. Hopelijk voor jou gebeurt dat in 2010 ook zoveel!

    Comment by Gabriëlla — 28/12/2009 @ 10:35 AM

  2. Erg leuk gedaan Iris!
    Kleine opmerking: Eliane is op 5 juli geboren ;)

    Comment by Mirjam — 28/12/2009 @ 11:08 AM

  3. Wat een mooie log! Je hebt er ook hele mooie foto’s bijgeplaatst!

    Comment by Annebeth_Danishroyal — 28/12/2009 @ 1:51 PM

  4. Uit dit overzicht herinner ik me zelf vooral Alexia’s eerste schooldag, Eliane’s geboorte, de fotosessie op het strand.. Jouw foto van 29 juni is prachtig! Leuk overzicht weer; ‘k ben benieuwd naar deel 3.

    Comment by Jenny — 28/12/2009 @ 1:56 PM

  5. Wat leuk z’n jaaroverzicht, wat is er toch veel gebeurd… Mooie en verdrietige dingen!

    Comment by Tonny — 28/12/2009 @ 4:08 PM

  6. weer een mooi stuk overzicht

    Comment by Gerrianne — 28/12/2009 @ 4:42 PM

  7. Leuk overzicht weer!

    Comment by Lichelle — 28/12/2009 @ 6:07 PM

  8. Mooi overzicht Iris! Bijzonder ook weer die foto’s van koninginnedag…

    Comment by Willemijn — 28/12/2009 @ 6:23 PM

  9. Mooi overzicht! Ook dit jaar hebben we Maxima weer veel kunnen zien… ;-)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 28/12/2009 @ 11:07 PM

  10. Mooie log

    Comment by Claudia — 29/12/2009 @ 1:09 PM

  11. Wat een super overzicht!!
    Echt super gedaan!

    Comment by Maaike — 29/12/2009 @ 2:08 PM

  12. leuk overzicht, je hebt er mooie foto’s bij gedaan.

    Comment by henrieke — 29/12/2009 @ 5:21 PM

  13. Een erg mooi overzicht! De gebeurtenissen van koninginnedag waren echt aangrijpend, want het roept nu nog emoties op!

    Comment by koninginrania — 29/12/2009 @ 10:44 PM

  14. Mooi om zo terug te blikken op de hoogte en dieptepunten van dit jaar. Het dieptepunt steekt toch wel boven alles uit… zo afschuwelijk en het blijft toch ook iets onwerkelijks houden dat vreselijk koninginnedagdrama.

    Maar, en dat staat er zo haaks op en vond ik zo pas na het drama ook erg moeilijk… er waren ook veel mooie momenten. Zoals die strandfotosessie, was genieten: zulke leuke foto’s! En die lieve foto’s na de geboorte van Eliane…zo cute. En Alexje voor het eerst naar school, zo verlegen!

    Comment by Mari — 30/12/2009 @ 10:44 PM

  15. Mooi overzicht! Als je het zo allemaal weer ziet, kun je je haast niet voorstellen dat alles alweer zolang is geleden, bijv. Elianes geboorte, ik heb echt het gevoel dat nog maar net gebeurd is, maar intussen is ze al weer een half jaar oud!

    Comment by Emily — 31/12/2009 @ 8:42 AM

  16. Wat een veel zelfgemaakte foto’s, erg leuk!

    Comment by Corintha — 01/01/2010 @ 7:13 PM

Leave a comment