Jaaroverzicht 2009 – deel 1

25th December 2009

Dit jaar was een veel bewogen jaar voor onze Koninklijke Familie. Er was veel verdriet door Koninginnedag, veel gedoe rond het huis in Mozambique, maar ook was er natuurlijk veel vreugde en blijdschap. Er werden veel verjaardagen gevierd en natuurlijk was het eerste gedeelte van Koninginnedag wel leuk en ontspannen. Er is weer een royalkindje geboren: Eliane, de dochter van Prins Floris en Prinses Aimée. En natuurlijk zal Koningin Beatrix ook snel aftreden. Maar wanneer? In drie delen blik ik terug op het jaar 2009, het veelbesproken jaar op gebied van de Koninklijke Familie. Natuurlijk kan ik niet élk bezoek behandelen, daarom pik ik per maand de leukste eruit.Vandaag, ook de 40ste verjaardag van Prins Bernhard jr., is het natuurlijk eerste kerstdag. Daarom wens ik iedereen fijne kerstdagen toe!

————————————————————————————————-

Deel 1: Januari tot en met april 2009

Januari:

~ 6 en 7 januari: De nieuwjaarsontvangsten. Elk jaar ontvangt Koningin Beatrix veel mensen, en schudt dus ook veel handen. Prinses Máxima droeg op de eerste dag een limegroen pakje, het jasje was vrij hoog gesloten en het jasje was tot op de knie. Deze omschrijving geef ik, omdat hier geen foto’s van zijn. Van de tweede dag wel: Klik HIER voor de log.

~ 10 januari: Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Amalia en Prinses Alexia zitten op de tribunes bij het EK schaatsen. Klik HIER voor de log.

Bij het EK schaatsen op 10 januari

~ 17 tot en met 20 januari: Officieel bezoek van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima aan Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Klik HIER om de berichten te bekijken rond dit bezoek.

Bezoek aan Oman

Officieel bezoek aan Oman

Februari:
~ 4 februari tot en met 10 februari: Bezoek aan Chili en Antarctica. Klik HIER voor alle berichten rond dit bezoek.

Bezoek aan Chili

~ 12 februari: Prinses Máxima had haar eerste officiële bezoek in Nederland in het jaar 2009: ze bezocht Oss. Klik HIER voor de log.

Prinses Máxima in Oss

~ 16 februari: De jaarlijkse fotosessie in Lech. Koningin Beatrix, het gezin van de Prins van Oranje en het gezin van Prins Constantijn waren aanwezig. Klik HIER voor de log.

Jaarlijkse fotosessie in Lech

~ 24 februari: De verloving van Kroonprinses Victoria en Daniel Westling werd bekend gemaakt. Kroonprinses Victoria is de peettante van Prinses Amalia. Er zijn uiteraard felicitaties uitgewisseld. Ze zal op 19 juni 2010 trouwen met haar verloofde. Klik HIER voor de log.

Kroonprinses Victoria

Maart

~ 7 maart: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij afsluiting vierde International Polar Year in Nederland. Klik HIER voor de log.

Prinses Máxima in Middelburg

~ 10 maart: Prinses Máxima bezoekt na een lunch met uitblinkers de Hogeschool in Utrecht. Klik HIER voor de log.

Prinses Máxima bij Hogeschool Utrecht

~ 20 maart: Make a Difference Day. Mijn eerste royaluitje in 2009. Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita helpen mee met een sportevenement. Klik HIER voor de log.

Prinses Anita in Almere

April

~ 6 april: Willem-Alexander en Máxima woonden de première bij van MAPENZI TAMU (Sweet Love). Klik HIER voor de log.

Prinses Máxima bij première

~ 21 tot en met 23 april: Staatsbezoek Zweden aan Nederland. Klik HIER voor de berichten rond dit bezoek.

Koningin Silvia en Prinses Máxima

~ 28 april: Pieter van Vollenhoven vierde zijn 70ste verjaardag alvast met familie en vrienden, op 30 april werd hij echt 70. Klik HIER voor de log.

Pieter van Vollenhovens verjaardag

~ 30 april: Koninginnedag in Apeldoorn. ‘s Morgens een prachtig programma, iedereen in een goed humeur, iedereen vrolijk.. ‘s Middags rond 12.00 uur voltrekt zich een verschrikkelijk drama. Er zijn 8 doden en tientallen gewonden. De Koninklijke Familie was zeer aangeslagen. De dader, Karst T., wilde een aanslag plegen op de Koninklijke Familie. Hij reed met zijn auto door het publiek en wilde de bus raken. Dat lukte niet, waardoor hij op de Naald af reed. Niemand zal deze Koninginnedag ooit vergeten. Onze gedachten gaan deze feestdagen ook naar slachtoffers en nabestaanden. Ik laat bewust op deze website geen beelden zien van dit drama, omdat het heel erg gevoelig ligt bij bezoekers en ook bij mij zelf. Klik HIER voor de log.

Prinses Máxima tijdens Koninginnedag toen het nog leuk was..

Na het drama: een geschokte Koninklijke Familie...

Met deze verschrikkelijke gebeurtenis wil ik het eerste deel van de terugblik afsluiten. Het volgende deel gaat van mei tot en met augustus. Dan nog meer over het drama op Koninginnedag, de zomerfotosessie en nog meer!

© FanvanMáxima, RTL, Arina Don, Dagmar, RVD, Royalfotograaf, NOS, Judith, Carmen, ANP (Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift: Vanavond vierde prof. mr. Pieter van Vollenhoven in het Beatrix Theater in Utrecht zijn zeventigste verjaardag, samen met een groot deel van de Koninklijke Familie, zijn vrienden, en overige gasten met wie de heer Van Vollenhoven in zijn leven een bijzondere band heeft opgebouwd. Speciaal voor zijn verjaardag stelde Algemeen Directeur Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Theaterproducties een feestelijk programma samen en trad er een keur aan artiesten op. ANP PHOTO PERSSUPPORT).

Tags:

16 Comments »

  1. Heel erg leuk gedaan! Leuk dat je mijn foto van Maxima in Amsterdam ook hebt gebruikt :)

    Comment by Judith — 25/12/2009 @ 1:41 PM

  2. Gezegende kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst.

    Mooie terugblik zeg! Zelfs in deze periode is er al veel gebeurd, laat staan over het hele jaar. Ik ben benieuwd naar de andere twee delen.

    Comment by Gabriëlla — 25/12/2009 @ 3:33 PM

  3. Wat mooi gedaan!!

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 25/12/2009 @ 4:07 PM

  4. Wat een mooi overzicht! We hebben een hoop activiteiten van Maxima gehad in het afgelopen jaar!

    Jij ook hele fijne dagen! ;)

    Comment by Verna — 25/12/2009 @ 4:14 PM

  5. Mooi overzicht en jij ook fijne dagen

    Comment by Claudia — 25/12/2009 @ 4:53 PM

  6. Prachtig gedaan hoor!! Heel erg mooi.

    Comment by Eline — 26/12/2009 @ 11:21 AM

  7. Jij ook fijne feestdagen trouwens.

    Comment by Eline — 26/12/2009 @ 11:21 AM

  8. Leuk hoor zo’n overzicht!! Antarctica vond ik heel bijzonder.
    Máxima in het groene jurkje, prachtig!!
    En koninginnedag…… tsja….

    Comment by Corintha — 26/12/2009 @ 11:43 AM

  9. Mooie log! Leuk gedaan zeg!

    Comment by Henriette! — 26/12/2009 @ 11:45 AM

  10. Heel leuk gedaan! Jij ook een gelukkig nieuwjaar hé!

    Comment by hilda — 26/12/2009 @ 12:14 PM

  11. Wat een leuk en mooi overzicht!
    en Koninginnedag ligt bij mij ook nog erg gevoelig…

    Comment by Annelien>allroyals.web-log.nl — 26/12/2009 @ 1:33 PM

  12. Heel erg mooi gedaan zo’n jaaroverzicht! Ik ben heel erg benieuwd naar de volgende.

    Comment by koninginrania — 26/12/2009 @ 1:53 PM

  13. What a year: much love, sorrow, joy and… Queensday. That was a terrible thing. I still can’t believe it.. Very sad.. I’m looking foward to the next part!

    Comment by Ann — 27/12/2009 @ 10:13 AM

  14. Mooi overzicht! Ik hoop dat 2010 een mooier jaar wordt voor de Oranjes dan dit jaar, met het Koninnedagdrama en de bouw van hun vakantiehuis in Mozambique dat niet doorgaat…

    Comment by Mirjam — 27/12/2009 @ 2:19 PM

  15. heel mooi gedaan.

    Comment by Gerrianne — 28/12/2009 @ 8:58 AM

  16. Een prachtig jaaroverzicht, leuk met die verwijzingen naar alle logjes die je van de gebeurtenissen gemaakt hebt.. Mij ligt het meest bij ‘Koninginnedag’ en ‘Lech’

    Comment by Jenny — 28/12/2009 @ 1:53 PM

Leave a comment