Prinses Beatrix opende gisterochtend de gerestaureerde Molen De Hoop in Oldebroek. Na een restauratieperiode van vijf jaar is het exterieur van de korenmolen uit 1853 hersteld en kunnen de wieken weer draaien. Ook krijgt de molen haar drie oorspronkelijke functies terug; malen, pellen en olie slaan. Diverse vrijwillige molenaars (in opleiding) houden Molen De Hoop draaiende. Naast het openstellen van het Rijksmonument worden de bijgebouwen van de molen onder andere gebruikt als werkplaats en winkel en heeft de molen ook een educatieve functie. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de Vereniging De Hollandsche Molen.

© FanvanMáxima, niet overnemen!

2 Comments »

 1. Hoi, Ik zag je net op Royals by Robin, foto 65 in gesprek met Koningin Maxima. groetjes en succes, Anneke Brandsma Den Haag.

  Comment by Anneke Brandsma — 05/10/2016 @ 6:50 PM

 2. Dag Anneke,

  Ik heb eens even gekeken, maar dat ben ik niet!

  Toch bedankt voor je reactie. :)

  Groet,

  Iris Schut

  Comment by Iris Schut — 08/10/2016 @ 11:51 AM

Leave a comment