Activiteiten Prinses Máxima

22nd September 2009

Activiteit: Zondag 20 september ging Prinses Máxima naar Leuven in België om samen met collega, Prinses en vriendin Prinses Mathilde van België. De twee Prinsessen openden samen “M”, het nieuwe stedelijk museum van Leuven. Het museum presenteert oude en nieuwe kunst die geïnspireerd is op en door de stad Leuven. Prinses Máxima en Prinses Mathilde maakten een rondgang door het museum. Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de openingstentoonstelling De Passie van de Meester van de Belgische schilder Rogier van der Weyden (1400-1464). Deze invloedrijke schilder is bekend geworden vanwege zijn waarheidsgetrouwe weergave van mensen en hun emoties. Prinses Mathilde en Prinses Máxima namen heel veel tijd van publiek, schudden handen en namen bloemen/cadeautjes aan. Er was dan ook heel veel publiek op af gekomen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een roze jurkje met stenen erop. Met een lichtroze jas er overheen. Zowel het jurkje als de jas had Máxima al eerder gedragen. Deze combinatie droeg ze voor het eerst op het huwelijk van Prins Felipe en Prinses Letizia van Spanje in 2004.  De tweede keer dat Prinses Máxima dit jurkje droeg was bij de opening van de vernieuwde Haarlemse Schouwburg op 26 september 2008. Ook de sieraden die Máxima droeg waren niet geheel onbekend, ze heeft deze set al vaker gedragen.

De sieraden van Máxima, © FanvanMáxima

© FanvanMáxima, niet overnemen!

Foto’s:

Prinses Mathilde en Prinses Máxima in Leuven

Prinses Máxima

© Joke & Ingrid (Mathildeke), niet overnemen!

———————————————————————————————————–

Activiteit: Prinses Máxima ontmoette Ban Ki-moon in de Verenigde Staten. Prinses Máxima werd benoemd als ‘Special Advocate’ van Secretaris-Generaal VN Ban Ki-Moon. Het betreft een nieuwe functie voor de Prinses binnen de Verenigde Naties. De Prinses adviseert in deze functie niet alleen de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, maar zal zich ook wereldwijd inzetten om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten. De Prinses houdt een toespraak in haar nieuwe functie op dinsdag 22 september in New York tijdens een bijeenkomst over financiën op de jaarlijkse vergadering van het Clinton Global Initiative. Prinses Máxima zet in deze nieuwe functie het werk voort wat ze de afgelopen jaren heeft gedaan als lid van de VN-adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector. Eind vorig jaar overhandigde de Prinses aan Ban Ki-Moon de aanbevelingen en ‘key messages’ die de groep heeft opgesteld. Deze ‘key messages’ dienen als leidraad voor wet- en regelgevers, toezichthouders, ontwikkelingspartners en de private sector om de toegang tot financiële diensten te vergroten. Prinses Máxima zal als pleitbezorger de komende tijd in een aantal landen bij deze stakeholders de boodschappen opnieuw onder de aandacht brengen en op conferenties spreken over het belang van een toegankelijke financiële sector. Als lid van de VN-adviesgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector sprak Prinses Máxima met o.a. wetgevers en toezichthouders in verschillende landen over de belemmeringen voor het toegankelijk maken van financiële diensten. Belangrijke doelstellingen zijn het spaargedrag van mensen te bevorderen, systemen van kredietverstrekking te versterken, financiële transacties te vergemakkelijken en tegelijkertijd de consumenten voor te lichten en te beschermen tegen financiële risico’s.

Outfit: Prinses Máxima droeg het zwarte jasje van NATAN, die ze ook op Koninginnedag droeg dit jaar. Ze droeg deze keer opvallende zwarte oorbellen, had haar haar los en had een zwarte broek aan.

Prinses Máxima op Koninginnedag 2009, © FanvanMáxima
© FanvanMáxima

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

17 Comments »

  1. Maxima ziet er tweemaal heel mooi uit (perfecte kleding, kleuren en in Leuven ook de schoentjes) maar in die stad vond ik Mathilde de mooiste !

    Comment by julatrix — 22/09/2009 @ 10:50 PM

  2. Leuk dat Maxima haar kleding herdraag, maar toch net even anders! Ik vind de roze jas op de bovenste foto’s mooier met hoed…! :)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 23/09/2009 @ 12:20 PM

  3. Maxima zag er beide keren weer prachtig uit, vooral in Leuven! Alleen vond ik de outfit van koninginnedag mooier met rok…

    Comment by Verna — 23/09/2009 @ 2:57 PM

  4. Mooie foto’s! Máxima zag er beide keren prachtig uit! Alleen had ze of voor een witte broek moeten kiezen, of voor die ene rok… Verder heel mooi!

    Comment by Gabriëlla — 23/09/2009 @ 3:07 PM

  5. Wat ziet ze er mooi uit zeg! Mooie kleuren. Het staat heel mooi bij haar.

    Comment by hilda — 23/09/2009 @ 4:31 PM

  6. Ze zag er allebei de keren er weer mooi uit. Vooral leuk dat in Leuven 2 prinsessen waren! Jammer dat ze deze keer niet et zelfde aan hadden;)

    Comment by Royals in Europa — 23/09/2009 @ 4:40 PM

  7. Maxima zag er beide keren weer heel erg mooi uit!

    Comment by koninginrania — 23/09/2009 @ 4:42 PM

  8. Mooie fotolog!
    Je hebt altijd zulke mooie zelfgemaakte foto’s!

    Bedankt voor je reactie!

    Comment by Henriette — 23/09/2009 @ 4:59 PM

  9. Wat een mooie foto’s zeg!
    Maxima ziet er beide keren mooi uit.

    Comment by Annelien-->allroyals.web-log.nl — 23/09/2009 @ 6:30 PM

  10. leuke foto’s zeg!

    Ik vind het best wel knap dat ze dat jasje weer zo aantrekt..

    Comment by Maaike — 23/09/2009 @ 6:57 PM

  11. Hele mooie foto’s! Ze ziet er mooi uit! Mathilde had erg leuke schoenen aan!

    Comment by Annemieke R. — 23/09/2009 @ 7:49 PM

  12. Mooie foto’s! Máxima zag er erg mooi uit

    Comment by Eline — 23/09/2009 @ 9:15 PM

  13. Máxima zag er weer mooi en stralend uit. Het zwarte jasje vind ik heel leuk!

    Comment by Corintha — 24/09/2009 @ 10:02 AM

  14. leuke foto”s maxima zag er weer leuk uit.

    Comment by henrieke — 24/09/2009 @ 7:02 PM

  15. Hele leuke foto’s.
    Leuk dat Maxima en Mathilde weer iets samen deden.

    Comment by www.bedankkaartjes.punt.nl — 25/09/2009 @ 4:00 PM

  16. maxima zag er weer heel leuk uit…

    Comment by Annebeth — 26/09/2009 @ 2:02 PM

  17. [...] Mathilde van België openden samen ”M”, het nieuwe stedelijk museum van Leuven. Klik HIER voor de [...]

    Pingback by Fan van Máxima » Jaaroverzicht 2009 – deel 3 — 01/06/2011 @ 3:31 PM

Leave a comment