Prinses Anita: Cartier

20th January 2015

Prinses Anita blijkt een groot fan van het juwelenmerk Cartier! Ze heeft inmiddels al een jaloersmakende Cartier-verzameling in haar bezit. Vandaag bespreek ik een (misschien nog maar een klein deel) van haar collectie. Al op haar huwelijksdag op 27 augustus 2005 droeg Prinses Anita juwelen van Cartier. Ze combineerde de korenaar-tiara met pareloorbellen die afkomstig waren van het Franse juweliershuis. Ook tijdens de doop van haar zoon, Pieter jr., op 20 september 2009 droeg ze juwelen van Cartier. Ze droeg een collier en oorbellen met een bekend signatuur van het merk: het gebruik van orchideeën in de juwelencollecties. In 1925 werd de bloem voor het eerst gebruikt in de collecties van het juwelenmerk en het is nu een populair en klassiek terugkerend motief van het merk. Zowel de oorbellen als het collier bestaan uit een roségoud materiaal met een orchidee die bezet is met diamant, donker roze toermalijn, rhodoliet granaat en licht roze saffier. Daarnaast is er een druppelvormige steen van rozenkwarts aan de orchidee bevestigd. Ik vind ze prachtig!

Klik HIER om de oorbellen voor bijna €20.000 te kopen & klik HIER om het collier voor ruim €10.000 te kopen.

Prinses Anita droeg tijdens Koninginnedag 2010 diamanten oorbellen, waar een grijze parel aan bevestigd is.

Klik HIER om de oorbellen voor bijna €8.000,- te kopen.

Op het verjaardagsfeest van Koningin Máxima, op 27 mei 2011, droeg Prinses Anita oorbellen en een collier van Cartier. De oorbellen zijn van 18 karaats witgoud, bezet met diamanten. Het collier is iets anders dan op de website, maar het pendant komt overduidelijk overeen. De Prinses is ook in het bezit van de gouden versie van het collier met de bijpassende oorstekers, beiden rijkelijk bezet met diamanten. Deze droeg ze tijdens het feest t.g.v. de 70ste verjaardag van haar schoonvader, Pieter van Vollenhoven. Klik HIER voor een foto. Het collier valt te combineren met verschillende oorbellen. Tijdens de viering van de 65e verjaardag van Prinses Margriet combineerde ze het collier met diamanten oorbellen met een donkere parel, uiteraard ook van Cartier. Klik HIER voor een foto (dezelfde combinatie droeg ze op 30 oktober 2010, klik HIER).

Klik HIER om het collier voor bijna €2500,- te kopen. Klik HIER om de oorbellen voor ruim €28.000,- te kopen.

Ook tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013 zagen we de orchideeën terugkomen. Prinses Anita droeg nu de volledig diamanten versies van de bloemen bij haar mooie dieprode jurk. De diamanten orchideeën dienen nu als oorstekers en ook aan de orchidee van het collier zit geen extra steen bevestigd. Klik HIER voor een foto van Prinses Anita (bron: ANP). De Prinses is ook in het bezit van een collier waar meerdere orchideeën aan bevestigd zijn, die droeg ze op Koninginnedag 2008. Klik HIER voor een foto. Deze ketting, die een waarde heeft van bijna €47.000,-, vind ik echt een prachtexemplaar.

Klik HIER om de oorbellen te kopen voor bijna €28.000,- & klik HIER om het collier voor ruim €15.000,- te kopen.

© Foto’s Prinses Anita: FanvanMáxima & foto’s en informatie Cartier: Cartier

Tags:

2 Comments »

  1. echt mooi!

    Comment by Gerrianne — 20/01/2015 @ 4:34 PM

  2. Wow, wat een schitterende juwelen heeft prinses Anita zeg!! :)

    Comment by Sanne — 02/03/2015 @ 11:21 PM

Leave a comment