Viering 10 jaar PKN

14th September 2014

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vanmiddag aanwezig bij de viering van het tienjarig bestaan van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De viering vond plaats in kerkgebouw De Fontein in Nijkerk. Het thema van het tienjarig bestaan was ‘Vieren en verbinden’. Dit thema sluit aan bij dat van de jaarlijkse startzondag, waarop veel plaatselijke kerken het begin van het nieuwe kerkelijke seizoen vieren. Omdat de viering ook een blik op de toekomst markeerde vond deze plaats in De Fontein, een nieuw kerkgebouw dat in 2011 is gebouwd. Tijdens de middag preekte dominee Plaisier, de scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk (de secretaris-generaal van het landelijk bestuur), over twee Bijbelteksten met het thema verbinden. Daarnaast waren er diverse muzikale optredens en werden er korte films vertoond van plaatselijke kerken die de diversiteit van de PKN tonen. De PKN is op 1 mei 2004 ontstaan vanuit de vereniging van de Nederlandse Hervormde Kerk, de gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk. De Kerk telt 2 miljoen leden, verdeeld over ongeveer 1.600 plaatselijke kerken. Publiek was in grote getale aanwezig, maar werd helaas op grote afstand gehouden.

© FanvanMáxima

1 Comment »

  1. Ondanks de ‘lastige’ omstandigheden heb je toch leuke foto’s kunnen maken hoor!!!

    Comment by Corintha — 15/09/2014 @ 2:16 PM

Leave a comment