Vandaag werd het vierde nationale evenement in het kader van 200 jaar koninkrijk gevierd. Onder het motto ‘Hello World’ werd de markt van Maastricht omgetoverd tot catwalk, toneel en podium. Op uitnodiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima woonden ook koning Filip en koningin Mathilde van België, groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg en de bondspresident Gauck van Duitsland dit evenement bij. Rond 14.30u kwam het gezelschap aan op de markt met de koninklijke bus. De gasten hadden zich elders in Maastricht verzameld. Omdat er ook twee bussen met hofhouding, beveiliging etc. meekwam, werd het beeld voor ons bij aankomst geblokkeerd. Gelukkig heb ik tussen alle mensen door wat foto’s kunnen maken. Het gezelschap is het stadhuis in gegaan, waar het werd toegesproken door de commissaris van de koning en burgemeester Onno Hoes van Maastricht. Vervolgens begaven de gasten zich naar het podium, waar een kort fotomoment plaatsvond. Daarna namen ze plaats op het podium om te kijken naar de muziek- en dansvoorstelling. Het koninklijk gezelschap genoot  onder andere van een modeparade en het spektakel werd afgesloten met het lied ‘Hello World’ door Belle Perez. In het Theater aan  het Vrijthof  vond vervolgens een congres over internationale oriëntatie plaats. Sprekers waren onder meer  bondspresident Gauck en minister Timmermans van Buitenlandse Zaken. Gedurende de gehele dag en avond was er een feestelijk programma in het centrum van Maastricht. Zo stond ook het Preuvenemint op het Vrijthof, in het teken van de viering van 200 jaar Koninkrijk. De dag werd afgesloten met een diner.

© FanvanMáxima, niet overnemen

6 Comments »

 1. Mooi!

  Comment by Corintha — 30/08/2014 @ 6:42 PM

 2. Prachtige foto’s!! Je stond op een mooi plekje…

  Comment by Rietje — 31/08/2014 @ 3:19 PM

 3. Mooie foto’s!!!

  Comment by Peter — 31/08/2014 @ 3:45 PM

 4. Zo wat een mooie foto’s, prachtig!

  Comment by Gerrianne — 01/09/2014 @ 8:12 PM

 5. Super Fotos hast du wieder gemacht!!!

  Comment by kaufmann Elisabeth — 05/09/2014 @ 8:48 PM

 6. Dank voor deze prachtig foto’s Iris!

  Comment by Dorien — 08/09/2014 @ 7:28 PM

Leave a comment