Vandaag werd dan eindelijk Pieter jr. van Vollenhoven gedoopt. Bijna heel de Koninklijke Familie kwam hiervoor naar Apeldoorn toe en zo ook bekende mensen.

Als eerste kwam natuurlijk de dopeling aan met zijn zus, Emma, en zijn ouders, Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita. Ook deze keer werd uitgebreid geposeerd en de auto werd uitgepakt. Een leuk moment was het toen Pieter-Christiaan de taarten uit de auto pakte.

Ook Katie Melua was aanwezig. Op het huwelijk van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita heeft Katie ook opgetreden. Ook vandaag was ze uitgenodigd om te komen zingen.

De ouders van Prinses Anita arriveerden ook snel.

Sportpresentator Wilfred Genee kwam ook met zijn vrouw. Zijn vrouw is hoogzwanger, want ze verwachten deze maand hun eerste kind, een meisje. Zijn vrouw was vroeger een vriendin (en nu nog steeds een goede vriendin) van Prinses Anita.

En toen kwam Prinses Margriet aan. Ze zei ”Mijn kinderen en kleinkinderen komen er ook aan hoor!” En inderdaad Prinses Marilène, Prins Maurits, Prinses Annette en Prins Bernhard kwamen er aan met hun kinderen. Prinses Annette kwam als laatste met Benjamin, want hij wilde niet echt doorlopen. Ze poseerden allemaal nog uitgebreid, maar Felicia ging er vandoor en ook Benjamin kon niet blijven staan. Dat leverde leuke en spontane momenten op.

Nu was oma Margriet binnen, maar opa Pieter moest natuurlijk ook nog komen. Pieter van Vollenhoven kwam samen met zijn jongste zoon en schoondochter, Prins Floris en Prinses Aimée aan. Ook Magali en Eliane waren mee. We zagen Eliane niet, dus er werd gevraagd: ” Waar is Eliane?” Eliane lag onder Magali lekker te slapen.

Rene Froger en zijn vrouw Natasja zijn goede vrienden van Pieter-Christiaan en Anita. Ze waren er ook met hun huwelijk en zo ook met de doop van Emma van Vollenhoven.

Vanaf het Oude Loo kwamen toen de vier kinderen van Prinses Irene aanlopen met aanhang en met de kleine Julia.

Snel daarna kwam Prins Constantijn met zijn vrouw en drie kinderen aanlopen.

Tot verbazing van vele mensen kwamen als laatste ook Prins Friso, Prinses Mabel en hun twee dochters aan! Maar de meiden leken geen zin in de pers te hebben en begonnen te huilen. Ze gingen dus maar snel naar binnen.

De eerste die weer vertrokken na anderhalf uur, waren Prins Constantijn, Prinses Laurentien en de kinderen. Hun moesten natuurlijk nog even reizen voordat ze thuis zou zijn in Brussel.

Luana en Zaria hadden ook met vertrek geen zin. Prinses Mabel en Prins Friso liepen weer naar het Oude Loo.

Prins Maurits en Prinses Marilène gingen daarna weg. Ondertussen zagen Tjalling en Margarita hun kans om ook zo onopvallend mogelijk weg te gaan.

En toen zagen we Prinses Aimée bij de uitgang met een klein meisje in haar armen.. Eliane. Aimée zei wel dat ze erg honger had en dat ze dus snel naar huis toe gingen. Het was een erg leuk moment.

Pieter van Vollenhoven is natuurlijk trotse opa, maar ook één van de peetouders van Pieter jr.! Deze keer ging hij niet lopend weg, maar hij werd nu met de auto naar zijn huis gebracht.

Broer Jaime en zus Maria Carolina vertrokken samen, ook naar het Oude Loo.

Benjamin, die overigens behoorlijk gegroeid is, kwam nieuwsgierig om de hoek kijken toen hij met zijn gezin weg wilde gaan. Ze poseerden nog even met elkaar en daarna was het toch echt tijd om te gaan. Maar Benjamin dacht daar anders over. Hij wilde zélf lopen, wat de oorzaak was dat hij niet doorliep. Prinses Annette wachtte nog even op hem en toen wilde hij toch maar met zijn moeder mee naar huis, terwijl zijn vader, broer en zus al de hoek om waren.

Bijna als laatste vertrok de trotse oma; Prinses Margriet met de auto naar haar huis.

De dopeling vertrekt altijd als laatste. Pieter-Christiaan kwam eerst naar buiten, om alles in de auto te zetten. Maar iedereen wachtte natuurlijk op de dopeling! ”Ze komen bijna hoor!” riep hij. Eerst kwam zus Emma met de moeder van Prinses Anita naar buiten. Ze zwaaide nog even op haar vaders arm haar pers en publiek en werd toen in de auto gezet. Daarna kwamen ook de vader van Prinses Anita, Prinses Anita zelf en de dopeling Pieter naar buiten! Ik had een foto waar ik op sta mét Pieter-Christiaan en Anita, voor het geval dat er nog gelegenheid was om iets te overhandigen. Pieter-Christiaan kwam de foto, samen met Pieter op zijn arm, aannemen. Even later kwam ook Prinses Anita er bij. Al had ze dat beter niet kunnen doen, want toen begon Pieter met huilen. Daarna gingen ze weer weg.

© FanvanMáxima, overname is verboden!

Tags:

54 Comments »

 1. Wat een prachtig mooie fotos, en dan zie ik ze pas tot en met de sportpresentator! De topfoto tot nu toe is voor mij kleine Pieter met de speen in zijn mond (L) zo lief!! Emma herkende ik trouwns bijna nie meer,wat is die gegroeid zeg!

  Comment by Dagmar — 20/09/2009 @ 7:52 PM

 2. Super mooie foto’s zeg!! Emma is veranderd zeg, net als Pieter natuurlijk;)

  Comment by Annemieke R. — 20/09/2009 @ 7:57 PM

 3. Wat een prachtige foto’s van de royals! Erg leuk dat je er weer bij was!

  Comment by Verna — 21/09/2009 @ 7:02 AM

 4. Je heb er weer een geweldig fotoverslag van gemaakt. Emma en Pieter zijn erg leuke kinderen om te zien. De kinderen van Mabel vind ik niet leuk. Luana had ook zo’n rare jurk aan. Ben benieuwd naar de rest van je foto’s.

  Comment by Jet — 21/09/2009 @ 8:39 AM

 5. wat leuk dat je er geweest bent, je hebt mooie foto’s gemaakt.

  Comment by henrieke — 21/09/2009 @ 9:33 AM

 6. Geweldig! ik kom vandaag nog wel een keer kijken naar de andere foto’s!

  Comment by anna — 21/09/2009 @ 10:30 AM

 7. Wat een prachtige foto’s! Hoe wist je dat de doop gisteren was?
  Ik kom zeker terug voor de andere foto’s! :)

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 21/09/2009 @ 11:11 AM

 8. Leuke foto’s heb je gemaakt. Wat een ontzettend lelijke kinderen hebben Friso en Mabel. Die jongste heeft zo’n ontevreden trek om haar mond. En die oudste heeft haar haar afschuwelijk loshangen. Ze hebben ook afschuwelijke kleren aan.

  Comment by Anonymous — 21/09/2009 @ 12:49 PM

 9. Waar waren WA en de kids, Maxima was in Belgie

  Comment by Ingrid — 21/09/2009 @ 1:02 PM

 10. Leuke foto’s! Ik vind Annette en Marilene er het leukst uitzien.

  Comment by koninginrania — 21/09/2009 @ 2:51 PM

 11. Prachtige foto’s Iris! Als ik nog een blog had, had ik het wel geweten waar ik om foto’s moest vragen. ;)

  Comment by Jantine — 21/09/2009 @ 3:42 PM

 12. Mooie foto’s Iris!! Het was gaaf hè! Leuk om je nog gesproken te hebben :)

  Comment by Mirjam — 21/09/2009 @ 3:55 PM

 13. Prachtige foto’s heb je gemaakt!! Leuk dat je ze (bijna) allemaal weer hebt gezien!

  Comment by Emily — 21/09/2009 @ 5:06 PM

 14. Leuk dat je er geweest bent en echt leuke foto’s!

  Comment by Claudia — 21/09/2009 @ 5:13 PM

 15. Wauw! Echt schitterende foto’s! En wat een ontzettend lief baby’tje is Eliane. Foto’s om trots op te zijn! :D

  Comment by Lydia — 21/09/2009 @ 5:30 PM

 16. Iris: Wat een géweldige foto’s! Ik heb al veel zelfgemaakte foto’s gezien op weblogs, maar deze zijn echt de ALLERMOOISTE! Ik vind ze zelfs mooier dan die van persbureau’s… Ook zo mooi scherp. Echt géweldig!

  Comment by Eline — 21/09/2009 @ 6:09 PM

 17. Leuk gezicht, Laurentien en dochters in dezelfde kleuren! Julia is echt een schattig meisje, Eliane ook heel lief, zo opgerold in de armen van mama. De kinderen van Friso en Mabel een beetje vreemd, met die ‘soepjurken’. Hele mooie foto’s!

  Comment by Carine — 21/09/2009 @ 6:17 PM

 18. Wauw, wat een super mooie foto’s heb je gemaakt! Leuk om een groot deel van de familie weer eens te zien. Pieter is al groot zeg. En die foto’s van Eliane zijn zo schattig.

  Comment by Gerdien — 21/09/2009 @ 6:53 PM

 19. Wat een prachtige foto’s. En ik vind magali echt een schatje :D

  Comment by jayra — 21/09/2009 @ 7:21 PM

 20. Wat een super super mooie foto’s gemaakt zeg! Ik vind vooral Eloise echt een lief meisje geworden. Ze ziet er ook mooi uit om te zien. Ik vraag me af waar Willem-Alexander was!

  Comment by Wilmieke — 21/09/2009 @ 7:59 PM

 21. wat een suppr leuke foto’s

  Comment by thera — 21/09/2009 @ 8:01 PM

 22. Ik zit hier met tranen in mijn ogen- ik weet het heel overdreven- maar dat komt omdat ik zo gelukkig ben met zoveel nieuwe foto’s!! Wat geweldig toch; jij bent echt supergoed in fotograveren, je hebt én mooie foto’s gemaakt en ze allemaal ook nog eens in het echt gezien! Ik kan er moeilijk komen, en het was op zondag, dus dan mag ik toch niet, maar daarom ben ik zo en zo al erg blij om de foto’s te zien! Eloise is echt knap! En Sam is groot geworden! Emma heeft een heel ander koppie gekregen.. Benjamin lijkt zoveel op zijn papa toen die die leeftijd had.. Pietertje is heel donker, maar vooral schattig, Eliaantje is een prachtige schattige baby en ga zo maar door.. Bedankt voor het delen van de foto’s!!!!!!! Ik ga vol geluk mijn bed in!

  Comment by Jenny — 21/09/2009 @ 8:28 PM

 23. Prachtige foto’s! Echt gaaf dat je er geweest bent!! Super veel foto’s ook! Wat zijn de kleintjes al weer groot geworden zeg! Benjamin, Magali, Emma, Pieter enz. En Eliane is ook zo’n schatjuh! Zo’n lief koppie… (L)
  Leuk dat je nog even (aan de fotó’s te zien) met Anita en Pc kon praten!
  Mooie log!

  Ps. Bedankt voor je reactie!

  Comment by Henriette — 21/09/2009 @ 8:31 PM

 24. wow, echt veel een leuke foto’s!

  Comment by Eline — 21/09/2009 @ 8:59 PM

 25. Wow!! wat een super mooie foto’s!!
  Eliane is vooral schattig!!

  Comment by Maaike — 21/09/2009 @ 9:15 PM

 26. Iris, wat een superrrrrrrrrrrrrrrrr-foto’s. Ik ben echt jaloers! Zo..dit lijkt me zo ontzettend superleuk om hier bij geweest te zijn. Je hebt zoveel foto’s!! En ze zijn allemaal mooi! Van m’n favo gezinnetje Maurits en Marilène… Maar die van Aimée met Eliane, zo schattig is Eliane!! En Magali in de kinderwagen, vind ik zulke lieve foto’s!! En die van Emma… en die van PC na de doop met Pietertje..en later met Emma erbij. Het is gewoon té leuk!!

  Comment by Mari — 21/09/2009 @ 9:53 PM

 27. Wat een schitterende foto’s!! Wat leuk dat Pieter-christiaan jouw foto aannam! Dit was vanavond nog te zien op RTL-Boulevard!!! Wat een feest met al die schattige prinsjes en prinsesjes!

  Comment by Corintha — 21/09/2009 @ 9:59 PM

 28. wat een prachtige foto,s
  leuk om deze jonge oranjes weer eens te zien
  laurentien ziet er geweldig uit in combinatie met haar dochters.
  leuk dat aimee ook nog even eliane kwam showen.
  jammer dat mabel,s kinderen op friso lijken qua fotografen mabel zelf is er dol op om op de foto te gaan en die kleding zag er ook niet uit maar dat is vaak bij mabel zelf ook zo.
  maar gelukkig maakte de andere leden van de familie dat ruimschoots goed.
  kijk nu al uit naar de foto,s van de doop van eliane

  Comment by mari-anne — 21/09/2009 @ 11:07 PM

 29. Wat leuk dat je erbij was, Iris!
  Leuke foto’s, de kinderen zijn echt allemaal hard gegroeid! Schattig zeg, Pietertje die door Anita getroost wordt…..

  Comment by Royalfotograaf — 21/09/2009 @ 11:33 PM

 30. Wat een geweldige foto’s! Leuk zeg! Je stond ook leuk in de krant laatst! Leuk om te weten wie er achter deze web-log schuilt :p

  Comment by Annebeth _ Danishroyal — 22/09/2009 @ 9:24 AM

 31. Iris wat heb jij weer schitterende foto`s gemaakt, dit is werkelijk een feest om naar te kijken!!!! Weer héél knap gedaan gedaan hoor!!!! Wat zul jij ook weer genoten hebben toen je daar was. Met jouw web-site maak je vast héél wat mensen blij!!!!
  Liefs van Oma

  Comment by Oma de Vries — 22/09/2009 @ 12:44 PM

 32. wat een geweldige foto’s ik herkende emma en benjamin echt niet meer ze waren zo hard gegroeid

  Comment by jacqueline — 22/09/2009 @ 12:46 PM

 33. Nogmaals wat fantastisch! Ook je bijgevoegde foto’s, leuk dat Pieter en Anita even naar jullie toe kwamen! :)

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 22/09/2009 @ 1:33 PM

 34. wat super gaaf dat je daar bent geweest en je hebt super mooie foto’s gemaakt ik ben echt een beetje jaloers! Ook lijkt mij het erg leuk om prinses Laurentien en Prinses Marilene en Annette en Anita en Aimee in het echt te zien super

  Comment by Gerrianne — 22/09/2009 @ 3:34 PM

 35. Heej
  echt super foto’s johh!
  Echt leuk dat ze zo dichtbij kwamen!
  jammer dat pietertje begon te huilen, maarja nu hadden ze een reden om weg te gaan, anders bleven ze nog een uur :) Natuurlijk heeelemaal niet erg!
  maar wel superleuke goedgelukte foto’s!

  Comment by armgard — 22/09/2009 @ 5:14 PM

 36. Waaauw! Wat een geweldig mooie foto’s! Heel erg mooi zeg.. Dit zijn écht de mooiste foto’s hiervan die ik heb gezien

  Comment by Gabriëlla — 22/09/2009 @ 5:28 PM

 37. Meid, wat heb je ontzettende leuke foto’s gemaakt, ben er echt jaloerd op! :)

  Comment by Adrie Grijpstra — 22/09/2009 @ 7:45 PM

 38. hoi iris wat een leuke foto’s zeg!!wat een schatje die baby van aimee echt leuk!! groeten michiel

  Comment by michiel — 22/09/2009 @ 8:15 PM

 39. Wat een prachtige foto’s. Complimenten hoor. Wat zou ik ze graag voor eigen gebruik op mijn computer zetten. Jammer dat dit niet mogelijk is. Maar eerlijk is eerlijk, je hebt uniek fotomateriaal verzameld. Leuk hoor.
  Is er een mogelijkheid om de foto’s voor mezelf te ontvangen? Dan graag een mailtje terug. Ik heb geen eigen website en zal ze dus nooit daarvoor gebruiken en ook niet doorgeven. Met vriendelijke groeten van Jannie.

  Comment by Jannie van de Vlierd — 22/09/2009 @ 11:17 PM

 40. Nou zeg, dit is een serie foto’s waar je niet zomaar doorheen bent…werkelijk prachtig! Van moment tot moment is alles te volgen! Geweldig dat je zoveel royals zo goed hebt kunnen fotograferen! Ik zie nu zoveel aparte kiekjes die ‘k bij de persfoto’s niet gezien heb! Wat een mooie gezinnetjes allemaal en ik vond in ‘t algemeen de royaldames mooi gekleed! Complimenten voor dit schitterende doopfotoalbum…wees er trots op!

  Comment by Anonymous — 23/09/2009 @ 6:25 AM

 41. Wat gaaf dat je hier ook weer bij was!! Hele lieve foto’s, en ook leuk om al die kinderen weer eens te zien met hun ouders!! Alleen jammer dat Maxima er niet bij was, maar ja…

  Comment by Leanne — 23/09/2009 @ 8:24 AM

 42. Wat een superleuke foto’s heb je gemaakt! Heel mooi! Kheb van deze log genoten! Het was zoals altijd weer erg leuk!

  Comment by Willemijn — 23/09/2009 @ 6:52 PM

 43. Ontzettend mooie foto’s Iris. Wat ontzettend leuk dat je erbij bent geweest. Wat zijn al de kinderen gegroeid zeg. Leuk om ze allemaal weer ven te zien. Vooral Eloise vond ik leuk met iets leuks in haar haren en een tas(je)

  Comment by Christina — 23/09/2009 @ 6:55 PM

 44. Wat veel mooie en leuke foto´s heb je gemaakt!

  Comment by Tom — 24/09/2009 @ 8:05 PM

 45. Ik kijk nu al voor de 4e keer deze serie foto’s. Subliem gewoon! Jij kunt zó goed fotograferen. Iedereen staat leuk op de foto’s en je hebt ook veel van dichtbij. Bijna niemand kan dat zo, zoals jij dat doet! Lichtval is perfect, lekker dichtbij en mooi scherp. Écht heel erg goed!!

  Comment by Gabriëlla — 26/09/2009 @ 11:14 AM

 46. Ik zag op Boulevard het stukje dat Pieter-Christiaan en Pieter jr. bij jou stond! Echt heel erg leuk!

  Comment by Anoniem — 27/09/2009 @ 10:31 AM

 47. En trouwens over de foto’s, wat iedereen hier al zegt; SCHITTEREND! Ik heb echt genoten van deze prachtige serie foto’s! Echt heel erg mooi. Zo scherp, niet gewogen, niet vaag, niet overbelicht. Echt geweldig! Je hebt het in je, je bent de beste!

  Comment by Anoniem — 27/09/2009 @ 10:41 AM

 48. Wat een prachtige reportage. En niet een klein ook! Heel veel mooie foto’s. Ze zijn allemaal mooi. Soms heb je dat er een paar mislukken, maar deze zijn echt prachtig! Heel erg mooi, knap werk.

  Comment by Anoniempje — 01/10/2009 @ 2:51 PM

 49. Lovely! Realy lovely photos!!!!! You have a lot talent for this! You have one of the most beautiful websites I’ve ever seen! Princess Máxima has a sweet personality. I’ve met her in 2004. I look every day on your website. It’s so nice! I love it, and I love Máxima too. :D She is so elegant, pretty, friendly, funny.. and so on. Very lovely! I think you will be very succesful and famous. Good luck and keep good talent. You’re the best!

  Comment by Ann — 01/10/2009 @ 3:20 PM

 50. De tweede foto van Aimee na afloop van de doop vind ik GEWELDIG!!!!!!!
  Ik blijf naar deze foto’s kijken, echt top!!!!

  Comment by Corintha — 04/10/2009 @ 5:37 PM

 51. [...] redacteur bij de NOS. Op 20 november 2009 werd Pieter jr. van Vollenhoven gedoopt (klik HIER voor uitgebreide log met zelfgemaakte foto’s) en Prins Carlos kwam toen trots met zijn [...]

  Pingback by » Koninklijk huwelijk in 2010: Prins Carlos en Annemarie — 07/10/2009 @ 4:39 PM

 52. [...] 20 september: Pieter jr. van Vollenhoven werd gedoopt op Paleis het Loo. Klik HIER voor de log met veel zelfgemaakte [...]

  Pingback by » Jaaroverzicht 2009 - deel 3 — 31/12/2009 @ 7:33 PM

 53. Dag Dames,
  Wanneer wordt Eliane gedoopt
  Staat op de site
  groeten Jeroen Snel van
  Blauw Bloed

  Comment by Jeroen Snel — 14/02/2010 @ 3:36 PM

 54. [...] tijdens de doop van haar zoon, Pieter jr,, op 20 september 2009 droeg ze juwelen van Cartier. Ze droeg een collier en oorbellen [...]

  Pingback by Fan van Máxima » Prinses Anita: Cartier — 20/01/2015 @ 4:29 PM

Leave a comment