Koningin Máxima woonde vanmiddag de Symfonie voor Angsthazen en Durfals bij in Theater de Spiegel in Zwolle. De voorstelling werd uitgevoerd door het Nederlands Symfonieorkest in samenwerking met kinderen uit asielzoekerscentra en kinderen van basisscholen in Overijssel. Bij de aankomst van de koningin even voor 13.30 uur, was een deel van de groep kinderen aanwezig. Zij stonden langs de rode loper om koningin Máxima met veel gejoel en het zwaaien van oranje vlaggetjes te verwelkomen. Het publiek werd op afstand gehouden, dus het was echt tussen mensen door fotograferen. Na aankomst werd onze koningin getrakteerd op het concert waar 500 kinderen samen met het orkest zongen, bewogen en ritmes maakten op de Schilderijententoonstelling van Modest Moesorgski. Het concert wordt georganiseerd door VluchtelingenWerk Nederland en het Nederlands Symfonieorkest. In Nederland leven zes- tot achtduizend kinderen met hun ouders in een asielzoekerscentrum, waar ze te maken hebben met spanningen en sociaal isolement. Met deze symfonie, dat onderdeel is van het project ‘Samenspel’, willen de organisaties vluchtelingkinderen plezier en rust bieden door middel van muziek. Ook bij het vertrek van de koningin waren de kinderen aanwezig. Zij zaten voor het publiek op de grond. De Koningin is ongeveer anderhalf uur binnen geweest en werd bij haar vertrek enthousiast uitgezwaaid door de kinderen.

© FanvanMáxima, overname verboden

2 Comments »

  1. Mooie foto’s !! Gelukkig was het zonnig!!

    Comment by Corintha — 13/05/2014 @ 6:52 PM

  2. Vind nog steeds dat jij Maxima fotografeert als geen ander. Dank voor deze prachtige foto’s!

    Comment by Dorien — 04/06/2014 @ 6:11 PM

Leave a comment