Afgelopen donderdag om 14.07 uur beviel Prinses Annemarie ruim een maand te vroeg van een dochter, Prinses Cecilia Maria Johanna Beatrix. De bevalling verliep goed en vond plaats in het Bronovo ziekenhuis, waar Prinses Annemarie ook het leven schonk aan Prinses Luisa Irene (2012). Cecilia weegt 1500 gram, maar maakt het goed. Ook Prinses Annemarie maakt het goed. Door de te vroege geboorte moeten moeder en dochter nog een tijdje in het ziekenhuis blijven.

Prinses Annemarie, de vrouw van Prins Carlos de Bourbon de Parme, was twee weken geleden al niet aanwezig bij het huwelijk van Prins Jaime en Prinses Viktória. Ze lag toen uit voorzorg in het ziekenhuis. Prins Carlos was wel aanwezig en liep aan de arm van zijn moeder de kerk uit.

Cecilia is het vierde kleinkind voor Prinses Irene. Luisa Irene, de eerste dochter van Prins Carlos en Prinses Annemarie, werd vernoemd naar haar oma. Cecilia is met haar roepnaam vernoemd naar de tante van Prins Carlos. En de naam komt ook voor binnen de familie van Prinses Annemarie. Verder is Cecilia vernoemd naar haar opa Hans Gualthérie van Weezel en naar haar oudtante, Prinses Beatrix.

© FanvanMáxima

Tags:

2 Comments »

  1. Leuk nieuws en leuk voor Luisa dat ze een zusje heeft.

    Comment by Gerrianne — 19/10/2013 @ 6:15 PM

  2. Leuk nieuws! Gelukkig gaat het met moeder en dochter goed.

    Comment by Corintha — 22/10/2013 @ 6:43 PM

Leave a comment