Begrafenis Prins Johan Friso

16th August 2013

Vandaag werd Prins Friso begraven in Lage Vuursche, gemeente Baarn. Er werd vanmiddag om 15u eerst een dienst gehouden in de Stulpkerk, dat zal worden geleid door dominee C.A. ter Linden. Onder andere Maaike Ouboter heeft een nummer ten gehore gebracht. Vervolgens werd de Prins begraven op de nabij gelegen begraafplaats. Er zijn verschillende schermen neergezet rond te begraafplaats zodat de ter aarde bestelling echt in alle privacy plaats kon vinden, zonder pottenkijkers. Het was de wens van de koninklijke familie dat de begrafenis een privé-aangelegenheid is.

Vanmorgen even voor 9 uur verliet Prins Friso Paleis Huis ten Bosch en begon hij aan zijn laatste reis. Een uur later arriveerde de lijkwagen bij de Stulpkerk in Lage Vuursche. Prinses Mabel reisde mee. Er liggen allemaal kransen en bloemen bij de ingang van de kerk van onder andere familie leden. Er zijn ook foto’s verschenen van de koninklijke familie bij Paleis Huis ten Bosch vanmorgen.

Even voor 15.00u kwam de Koninklijke Familie lopend vanaf kasteel Drakensteyn aan bij de kerk, gevolgd door vrienden en familie. Prinses Beatrix liep samen met Prinses Mabel en haar twee dochters, Luana en Zaria, voorop. Ook Koning Harald van Noorwegen was aanwezig, die peetoom van de Prins was. Koning Willem-Alexander, Prins Constantijn en vier vrienden van Prins Friso hebben de prins naar zijn graf gedragen. Even voor 16.30u liep de Koninklijke Familie terug naar kasteel Drakensteyn. De Noorse Koning Harald en Prinses Laurentien liepen gearmd terug naar het kasteel. Uiteraard allemaal zichtbaar aangeslagen, zoals Prinses Amalia. Ook het gezin van de koning liep gearmd terug. Prinses Beatrix, Prinses Mabel en haar dochters vertrokken als laatsten.

Beelden van de dienst in de Stulpkerk.

© NOS

Tags:

2 Comments »

  1. Dank je wel Iris

    Comment by Dorien — 16/08/2013 @ 5:57 PM

  2. Mooi verslag van trieste dag. Sterkte voor de familie

    Comment by Mariska — 19/08/2013 @ 2:09 PM

Leave a comment