Prins Friso wordt komende vrijdag begraven in Lage Vuursche, gemeente Baarn. De begrafenis vindt in besloten kring plaats. Alleen familie en goede vrienden van de Prins zullen aanwezig zijn. Er zullen achteraf wel beelden van verschijnen, maar het is niet de bedoeling dat de pers en publiek vrijdag naar de Lage Vuursche komen. Er zal vrijdagmiddag eerst een dienst worden gehouden in de Stulpkerk die zal worden geleid door dominee C.A. ter Linden en daarna zal de Prins worden begraven op een nabij gelegen begraafplaats. Zowel de kerk als de begraafplaats liggen zo goed als naast Kasteel Drakensteyn, waar Prins Friso is opgegroeid en waar Prinses Beatrix eind dit jaar weer zal gaan wonen. Prinses Beatrix heeft een tijd terug een stuk grond van Drakensteyn beschikbaar gesteld om de begraafplaats uit te breiden. Feitelijk komt Prins Friso dus te liggen op oude grond van Drakensteyn, waar hij een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht.

Later dit jaar krijgt het volk de kans om afscheid te nemen van de Prins, want dan zal er een herdenkingsdienst worden gehouden.

Tags:

2 Comments »

  1. Dank voor je prettige uitleg Iris, helder, zonder overdreven gedoe. Wat betreft dat stuk grond dat heb ik nog nergens gelezen…is echt goede informatie. Graag tot een volgend keer!

    Comment by Dorien — 14/08/2013 @ 10:53 AM

  2. Ik wens Mabel Luana Zaria, prinses Beatrix en de rest van de koninklijke familie heel veel sterkte toe vandaag. In gedachte ben ik bij hen.

    Comment by Corintha — 16/08/2013 @ 10:12 AM

Leave a comment