Er komt weer een huwelijk aan in onze Koninklijke Familie en het zal voorlopig ook één van de laatsten worden. Prins Jaime trouwt op 5 oktober met Viktória Cservenyák in Apeldoorn. Eerst zal het huwelijk worden ingezegend in de rooms-katholieke Mariakerk of ook wel de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingkerk en daarna volgt er een feest op Paleis het Loo. Het stel kent elkaar nu ruim een jaar. Vorige maand nam Prins Jaime zijn verloofde mee naar een feest van het Noorse kroonprinselijk paar. Sindsdien werd er volop gespeculeerd over hun relatie.

De 31-jarige Viktória Cservenyák groeide op in Hongarije en Zwitserland om vervolgens op jonge leeftijd te verhuizen naar Apeldoorn. Sindsdien woont Viktória in Nederland, ze heeft hier gestuurd en ze is al meerdere jaren werkende in Nederland. Na haar werk in de advocatuur is Viktória op dit moment werkzaam voor de Rabobank. Daarnaast is ze schrijfster onder de naam Victoria Delano en heeft zelfs een boek uitgebracht.

Ook de 40-jarige Prins Jaime de Bourbon de Parme heeft een band met Apeldoorn. Als kind kwam hij er vaak en de Koninklijke Familie is tot op de dag van vandaag vaak te vinden in Apeldoorn. Prins Jaime is het derde kind van Prinses Irene en Carlos Hugo en dus een neef van onze koning. Prins Jaime heeft nog een broer, Prins Carlos, een tweelingzus, Prinses Margarita en een zusje, Prinses Maria-Carolina.

Prins Jaime heeft een goede band met de rest van de Koninklijke Familie. Hij is een graag geziene gast bij grote gebeurtenissen als huwelijken, dopen en feesten. Zo is de Prins ook peetouder van Gravin Zaria, de jongste dochter van Prins Friso en Prinses Mabel, en van zijn nichtje Prinses Luisa Irene, de dochter van Prins Carlos en Prinses Annemarie. Eind november zal de familie Bourbon de Parme opnieuw worden uitgebreid: Prins Carlos en Prinses Annemarie hopen dan hun tweede kindje te mogen verwelkomen.

© Reinier RVDA/ANP

Tags:

3 Comments »

  1. Wat een mooi stel en wat een leuk nieuws.
    Ben benieuwd of het huwelijk op de aangekondigde datum doorgaat ivm overlijden van prins Friso…

    Comment by Anneke — 12/08/2013 @ 8:49 PM

  2. wat een mooi stel

    Comment by karin — 14/08/2013 @ 7:43 PM

  3. Leuk nieuws

    Comment by Mariska — 19/08/2013 @ 2:11 PM

Leave a comment