Prins Friso heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten, waar hij sinds 1 maart vorig jaar lag. Hij is overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch waar hij samen met zijn gezin deze zomer zal verblijven. Prinses Beatrix woont nog steeds op Paleis Huis ten Bosch en zal bij haar tweede zoon en zijn gezin blijven deze zomer. De prinses zal naar verwachting eind dit jaar of begin volgend jaar verhuizen naar Drakensteyn.

De toestand van Prins Friso is onveranderd en blijft zorgwekkend. Op 19 november vorig jaar werd bekend gemaakt dat Prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn vertoont, wat ook wel ‘minimal consciousness’ wordt genoemd. De reden van zijn komst naar Nederland is dat een verdere behandeling in een ziekenhuis niet meer noodzakelijk is.

In de komende maanden worden de opties van de verzorging van de prins in Nederland of in Engeland nader besproken. Tot die tijd zal hij op het paleis worden verzorgd door een medisch team onder leiding van Prof. Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper.

Op 17 februari 2012 werd de prins getroffen door een lawine in het Oostenrijkse Lech. Na dit ongeluk werd de prins naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht en enkele dagen later werd bekend gemaakt dat hij ernstig hersenletsel opgelopen heeft. Drie weken later werd hij overgebracht naar het Wellington Ziekenhuis in Londen, de woonplaats van het gezin.

© FanvanMáxima, niet overnemen

Tags:

1 Comment »

  1. Wow, wat een nieuws. Fijn dat prinses Beatrix n alle tijd heeft om aan haar zoon te besteden. Sterkte, sterkte voor allemaal!

    Comment by Anneke — 09/07/2013 @ 9:26 PM

Leave a comment